Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
zwolnienie lekarskie nerwica stany depresyjne
-
- Zarejestrowany Użytkownik
czesc wszystkim, nie mowiac nic wspolpracownikom ani przelozonemu po wizycie z psychiatra dostalem zwolnienie lekarskie na okres 30 dni. Juz dzwonia do mnie z pracy i nie mam pojecia co im powiedziec, dlaczego jestem na zwolnieniu, nie chce sie przyznawac ze jest to na tle nerwowym/psycicznym. prosze o rade ... myslalem moze o zwichnieciu nadgarska czy cos?? pomocy dobrzy ludzie 

-
Nie musisz mówić co Ci jest dokładnie, jesteś chory i bardzo źle sie czujesz. Powiedz ze na tyle zle sie czujesz ze nie jestes wstanie przyjscBartezik98 pisze: ↑25 lipca 2023, o 10:02czesc wszystkim, nie mowiac nic wspolpracownikom ani przelozonemu po wizycie z psychiatra dostalem zwolnienie lekarskie na okres 30 dni. Juz dzwonia do mnie z pracy i nie mam pojecia co im powiedziec, dlaczego jestem na zwolnieniu, nie chce sie przyznawac ze jest to na tle nerwowym/psycicznym. prosze o rade ... myslalem moze o zwichnieciu nadgarska czy cos?? pomocy dobrzy ludzie![]()
jak zapytaja co dokladnie to powoedz ze chcialbys to zostawic dla siebie. Nikt nie ma prawa wyciagac co Ci jest dokladnie. Pracodawca widzi chyba nazwisko lekarza więc jak bardzo będzie chciał to i tak dojdzie moim zdaniem od jakiego lekarza. Nie jestem tego pewna ale tak mi się wydaje.
-
No też mi się wydaje ze pracodawca moze się domysleć od jakiego lekarza jest zwolnienie, tyle dobrze ze ja jestem zatrudniony przez agencje a nie firme u ktorej wykonuje uslugi. Nie chcialem isc na to zwolnienie, ale jednak lekarz wie lepiej jak mi pomóc. Jak to powiedziała wczoraj lekarka "lepiej iść do pracy czując się dobrze a nie na pół gwizdka i zaraz znowu l4". Chociaż troche się podłamałem tym l4, bo teraz jestem zatrudniony przez agencje i mam jeszcze do przerobienia 10 msc, kierownik powiedzial ze przejde do glownej firmy, ale po tym l4 teraz to nie wiem jak to bedzie :/ Ogólnie wczoraj miałem iść na nockę do pracy ale tak myslalem ze po wizycie z psychiatra jakies l4 bedzieZumba pisze: ↑25 lipca 2023, o 10:10Nie musisz mówić co Ci jest dokładnie, jesteś chory i bardzo źle sie czujesz. Powiedz ze na tyle zle sie czujesz ze nie jestes wstanie przyjscBartezik98 pisze: ↑25 lipca 2023, o 10:02czesc wszystkim, nie mowiac nic wspolpracownikom ani przelozonemu po wizycie z psychiatra dostalem zwolnienie lekarskie na okres 30 dni. Juz dzwonia do mnie z pracy i nie mam pojecia co im powiedziec, dlaczego jestem na zwolnieniu, nie chce sie przyznawac ze jest to na tle nerwowym/psycicznym. prosze o rade ... myslalem moze o zwichnieciu nadgarska czy cos?? pomocy dobrzy ludzie![]()
jak zapytaja co dokladnie to powoedz ze chcialbys to zostawic dla siebie. Nikt nie ma prawa wyciagac co Ci jest dokladnie. Pracodawca widzi chyba nazwisko lekarza więc jak bardzo będzie chciał to i tak dojdzie moim zdaniem od jakiego lekarza. Nie jestem tego pewna ale tak mi się wydaje.

-
Najważniejsze co mogę Ci jeszcze poradzić to żebyś teraz już nad tym nie rozmyślał. Jest l4, teraz czas na pozbieranie się i działanie żeby sobie pomóc. Do 20.08 nie myślisz o pracy, głupio nie głupio, tak jest, co sobie pomyślą to ich, nie przejmuj się tym i nie analizuj! PozdrawiamBartezik98 pisze: ↑25 lipca 2023, o 10:48No też mi się wydaje ze pracodawca moze się domysleć od jakiego lekarza jest zwolnienie, tyle dobrze ze ja jestem zatrudniony przez agencje a nie firme u ktorej wykonuje uslugi. Nie chcialem isc na to zwolnienie, ale jednak lekarz wie lepiej jak mi pomóc. Jak to powiedziała wczoraj lekarka "lepiej iść do pracy czując się dobrze a nie na pół gwizdka i zaraz znowu l4". Chociaż troche się podłamałem tym l4, bo teraz jestem zatrudniony przez agencje i mam jeszcze do przerobienia 10 msc, kierownik powiedzial ze przejde do glownej firmy, ale po tym l4 teraz to nie wiem jak to bedzie :/ Ogólnie wczoraj miałem iść na nockę do pracy ale tak myslalem ze po wizycie z psychiatra jakies l4 bedzieZumba pisze: ↑25 lipca 2023, o 10:10Nie musisz mówić co Ci jest dokładnie, jesteś chory i bardzo źle sie czujesz. Powiedz ze na tyle zle sie czujesz ze nie jestes wstanie przyjscBartezik98 pisze: ↑25 lipca 2023, o 10:02czesc wszystkim, nie mowiac nic wspolpracownikom ani przelozonemu po wizycie z psychiatra dostalem zwolnienie lekarskie na okres 30 dni. Juz dzwonia do mnie z pracy i nie mam pojecia co im powiedziec, dlaczego jestem na zwolnieniu, nie chce sie przyznawac ze jest to na tle nerwowym/psycicznym. prosze o rade ... myslalem moze o zwichnieciu nadgarska czy cos?? pomocy dobrzy ludzie![]()
jak zapytaja co dokladnie to powoedz ze chcialbys to zostawic dla siebie. Nikt nie ma prawa wyciagac co Ci jest dokladnie. Pracodawca widzi chyba nazwisko lekarza więc jak bardzo będzie chciał to i tak dojdzie moim zdaniem od jakiego lekarza. Nie jestem tego pewna ale tak mi się wydaje.ehh z ta nerwica
No i 22:00 juz z pracy dzwonia gdzie ja jestem itp. Napisalem tylko sms'a do nich ze jestem na zwolnieniu lekarskim do 20.08. Nie bede obieral telefonow, nie chce mi sie tlumaczyc ani nic wymyslac. Pozdrawiam Cię, pewnie pisze chaotycznie ale teraz jestem w takim stanie niestety. pozdrowionka
![]()
-
Z nieba mi spadłaś Zumba. Dziękuje Ci za wsparcieZumba pisze: ↑25 lipca 2023, o 13:07Najważniejsze co mogę Ci jeszcze poradzić to żebyś teraz już nad tym nie rozmyślał. Jest l4, teraz czas na pozbieranie się i działanie żeby sobie pomóc. Do 20.08 nie myślisz o pracy, głupio nie głupio, tak jest, co sobie pomyślą to ich, nie przejmuj się tym i nie analizuj! PozdrawiamBartezik98 pisze: ↑25 lipca 2023, o 10:48No też mi się wydaje ze pracodawca moze się domysleć od jakiego lekarza jest zwolnienie, tyle dobrze ze ja jestem zatrudniony przez agencje a nie firme u ktorej wykonuje uslugi. Nie chcialem isc na to zwolnienie, ale jednak lekarz wie lepiej jak mi pomóc. Jak to powiedziała wczoraj lekarka "lepiej iść do pracy czując się dobrze a nie na pół gwizdka i zaraz znowu l4". Chociaż troche się podłamałem tym l4, bo teraz jestem zatrudniony przez agencje i mam jeszcze do przerobienia 10 msc, kierownik powiedzial ze przejde do glownej firmy, ale po tym l4 teraz to nie wiem jak to bedzie :/ Ogólnie wczoraj miałem iść na nockę do pracy ale tak myslalem ze po wizycie z psychiatra jakies l4 bedzieZumba pisze: ↑25 lipca 2023, o 10:10
Nie musisz mówić co Ci jest dokładnie, jesteś chory i bardzo źle sie czujesz. Powiedz ze na tyle zle sie czujesz ze nie jestes wstanie przyjsc
jak zapytaja co dokladnie to powoedz ze chcialbys to zostawic dla siebie. Nikt nie ma prawa wyciagac co Ci jest dokladnie. Pracodawca widzi chyba nazwisko lekarza więc jak bardzo będzie chciał to i tak dojdzie moim zdaniem od jakiego lekarza. Nie jestem tego pewna ale tak mi się wydaje.ehh z ta nerwica
No i 22:00 juz z pracy dzwonia gdzie ja jestem itp. Napisalem tylko sms'a do nich ze jestem na zwolnieniu lekarskim do 20.08. Nie bede obieral telefonow, nie chce mi sie tlumaczyc ani nic wymyslac. Pozdrawiam Cię, pewnie pisze chaotycznie ale teraz jestem w takim stanie niestety. pozdrowionka
![]()
-
Powiedz po prostu, że źle sie czujesz jakby pytali, nie musisz mówić o szczegółach. Nie kłam, bo jak się dowiedzą to bedzie źle wygladalo że kłamałeś. Ja kiedyś byłam na zwolnieniu od psychiatry i z tego zwolnienia to wynikało.Bartezik98 pisze: ↑25 lipca 2023, o 10:02Juz dzwonia do mnie z pracy i nie mam pojecia co im powiedziec, dlaczego jestem na zwolnieniu, nie chce sie przyznawac ze jest to na tle nerwowym/psycicznym.
-
Dodam jeszcze jedno - żadna praca nie jest warta tego żebyś musiała się poświęcać ponad normy, tłumaczyć się ze swojego życia czy wychodzić z siebie byleby kogoś zadowolić. Jak jest problem z telefonami to przekieruj rozmowy do firmy/szefa/miejsca które może zająć się tematem podczas Twojej nieobecności. Na skrzynce mailowej ustaw automatyczna odpowiedz, a powiadomienia z sms wycisz.
Zadbaj o siebie a reszta sama się rozwiąże.
Zadbaj o siebie a reszta sama się rozwiąże.
-
-
No i wszystko wróciło :/