Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Zoloft + Preato + Medikinet (+ketipinor) - help -

Tutaj natomiast zadać możemy ogólne pytanie związane z lekami.
Być może martwisz się uzależnieniem, zastanawiasz się czy warto je brać itp.
To właśnie możesz wyrazić tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oleander
Zarejestrowany Użytkownik

19 maja 2024, o 10:21

Hejo ;)

[Nerwica od lat, teraz dodatkowo depresja żeby nie było nudno ;)]

Mam do Was pytanie, w dużym skrócie:
Biorę od dłuższego czasu Zoloft 200mg rano + Preato na stany lękowe (planowo 2x150mg) + medikinet w razie potrzeby + ketipinor (dawka minimalna na spanie).

Preato mnie tak zamulało, że brałam czasem zamiast tych 4 tabletek np. jedną lub dwie dziennie - wg. potrzeb. Zauważyłam jednak, że poza obniżeniem lęku pojawia się jakiś dziwny stan, tj. "głosy" w głowie, jakbym prowadziła ze sobą dialog i ciężko to opanować, często to przykre głosy. Dodatkowo, poczucie "oddzielenia" od siebie? Nie czuję się wtedy sobą, nie wiem kim jestem itd. Zaczynam mieć lęki, że wpadam w schizofrenię czy coś..

Czekam na kolejną konsultację z psychiatrą, a póki co pytam Was. Może ktoś z Was ma jakiś pomysł z czego to może wynikać?
Boję się już zażyć cokolwiek.

Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki ;)
Ola
Śmierć nie jest smutna. Smutne jest to, że większość ludzi wcale nie żyje.
Umysł to tylko narząd, reaguje na wszystko.
freaky man

19 maja 2024, o 19:41

oleander pisze:
19 maja 2024, o 10:21
Hejo ;)

[Nerwica od lat, teraz dodatkowo depresja żeby nie było nudno ;)]

Mam do Was pytanie, w dużym skrócie:
Biorę od dłuższego czasu Zoloft 200mg rano + Preato na stany lękowe (planowo 2x150mg) + medikinet w razie potrzeby + ketipinor (dawka minimalna na spanie).

Preato mnie tak zamulało, że brałam czasem zamiast tych 4 tabletek np. jedną lub dwie dziennie - wg. potrzeb. Zauważyłam jednak, że poza obniżeniem lęku pojawia się jakiś dziwny stan, tj. "głosy" w głowie, jakbym prowadziła ze sobą dialog i ciężko to opanować, często to przykre głosy. Dodatkowo, poczucie "oddzielenia" od siebie? Nie czuję się wtedy sobą, nie wiem kim jestem itd. Zaczynam mieć lęki, że wpadam w schizofrenię czy coś..

Czekam na kolejną konsultację z psychiatrą, a póki co pytam Was. Może ktoś z Was ma jakiś pomysł z czego to może wynikać?
Boję się już zażyć cokolwiek.

Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki ;)
Ola
Mogą to być działania niepożądane leków. Ja podczas dobierania leków (było parę prób) też miałem różne działania niepożądane, aż w końcu lekarz trafił z lekiem i było w porządku... Jeśli czekasz na konsultacje i będzie ona za dłuższy czas to spróbuj się skontaktować z lekarzem telefonicznie, może zaleci zmniejszenie dawki czy coś. Chyba że za niedługo masz kolejna wizytę to poczekaj...

Can someone tell me I'm not going crazy? ;stop
The thoughts in my head make me hate me 'niemoge
Maybe I'm too far from saving :(:
Awatar użytkownika
oleander

20 maja 2024, o 21:52

Hejko freaky man,

dziękuję Ci za feedback, bardzo! Masz chyba rację, bo jak zredukowałam antylękowe plus wywaliłam medikinet, to "głosy" ucichły, zero! Skonsultuję oczywiście soon. Dzięki raz jeszcze :)
Śmierć nie jest smutna. Smutne jest to, że większość ludzi wcale nie żyje.
Umysł to tylko narząd, reaguje na wszystko.
ODPOWIEDZ