Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zoloft, Asentra, Asertin ( SERTRALINA )
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja brałem wczesciej escitalopram, przeszlem na asentre i to był strzał w dziesiątkę. Lek działa świetnie, dodaje pozytywnego napędu do działania, niweluje uczucie pustki smutku i lęku. Pełne działanie poczulem dopiero w dawce 150. Lek bardzo godny polecenia, skutki uboczne na początku chyba jakieś minimalne
Per aspara ad astra
-
Czemu zrezygnowałem? Myślałem że dam radę bez leku, ale gdy z niego zszedłem wszystko wróciło i wykorzystaliśmy z lekarzem okazję żeby zmienić na coś innego. Też zaczynałem od 50 i tak pomału zwiększałem
Per aspara ad astra
-
-
Nie posmakujesz gdy nie spróbujesz
Leki to loteria, jeden działa na Ciebie drugi nie, ale myślę że warto spróbować, bo w sumie co masz do stracenia
nie uda się to wrócisz do anafranilu, tylko daj sobie czas na nowym leku, zazwyczaj trzeba trochę pobrać, czasami zwiększyć dawkę, raz drugi, ja do pełnej poprawy potrzebowem kilka miesięcy, na początku dawki 25 50 mg, trochę skutków ubocznych, trochę dziwnie, potem zwiększyłem po miesiącu na 100 mg, chwilowe pogorszenie, po jakiś 2 miesiącach zacząłem widzieć działanie leku, potem lekarz zaproponował wejść na 150 i nie żałuję. Czuję pełne działanie

Per aspara ad astra
-
A co stosowałaś wcześniej? Jakie miałam skutki uboczne po sertralinie? Ja zacznę chyba odrazu od 100mg bo źle przechodzę skutki ubocznep.karnia1 pisze: ↑7 kwietnia 2020, o 20:32Nie posmakujesz gdy nie spróbujeszLeki to loteria, jeden działa na Ciebie drugi nie, ale myślę że warto spróbować, bo w sumie co masz do stracenia
nie uda się to wrócisz do anafranilu, tylko daj sobie czas na nowym leku, zazwyczaj trzeba trochę pobrać, czasami zwiększyć dawkę, raz drugi, ja do pełnej poprawy potrzebowem kilka miesięcy, na początku dawki 25 50 mg, trochę skutków ubocznych, trochę dziwnie, potem zwiększyłem po miesiącu na 100 mg, chwilowe pogorszenie, po jakiś 2 miesiącach zacząłem widzieć działanie leku, potem lekarz zaproponował wejść na 150 i nie żałuję. Czuję pełne działanie
-
Jak wejdziesz od razu na 100 to możesz się czuć o wiele gorzej niż jak powoli, ale to nie musi tak być bo kazdy jest inny. Polecam tylko się zastanowić bo ja własnie jestem w trakcie odstawiania po 4 latach bo lek nie spełniał już swojej roli, po czasie te leki tracą swoją moc. Trzeba zmieniać na inne ale teraz przy odstawieniu mam taki zjazd, że nawet xanax nie pomaga. Jeśli tylko możesz uniknąć tych leków to polecam bo to nic nie zmienia w dłuższej perspektywie.
- MałaMaruda
- Odważny i aktywny forumowicz
Lekarz pozwolił Ci zachodzić w ciążę i cała ciążę brać leki???
"Hold on! I know you're scared,
But you're so close to heaven...
Don't know but you know when you get there (...)
You don't know, you're almost near it.
All this time - you're just tryin' not to lose it,
You can always learn to fly - you never do until you do it"
[LP - Tightrope]
[LP - Tightrope]
- MałaMaruda
- Odważny i aktywny forumowicz
Bez odstawiania przed porodem? Dopytuję, bo jestem w podobnej sytuacji - leki odstawione bo plany ciążowe, ale nawrót się pojawił. Planuję bez leków, ale wiedza jeszcze nikogo nie zabiła. I to sertalinę masz właśnie brać, tak? Przez całą ciążę?
"Hold on! I know you're scared,
[LP - Tightrope]
[LP - Tightrope]
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
Facet przedstawia badania w tym temacie - https://mothertobaby.org/fact-sheets/se ... pregnancy/
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
Moja lekarz powiedziała ze sertralina nie wpływa na ciąże jako jedyna. I ze największy wpływ na ciąże ma Depakina która brałam ale już odstawiłam. Odstawiłam również benzo i teraz biorę tylko ketrel Pregabaline i Anafranil ale ten ostatni tez wpływa na ciąże wiec muszę zamienić żeby zajść. Ale boje się mega zmienić lek żeby mi się nie pogorszyło no ale zobaczymy jak to będzie. Planuje wgl odstawić ale chyba jeszcse nie teraz bo chce za niedługo wrócić na terapie i wtedy pomyślimy jak i kiedyś odstawiać. Na całkowite odstawienie nie czuje się jeszcze gotowa.MałaMaruda pisze: ↑9 kwietnia 2020, o 16:17Bez odstawiania przed porodem? Dopytuję, bo jestem w podobnej sytuacji - leki odstawione bo plany ciążowe, ale nawrót się pojawił. Planuję bez leków, ale wiedza jeszcze nikogo nie zabiła. I to sertalinę masz właśnie brać, tak? Przez całą ciążę?