Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zoloft, Asentra, Asertin ( SERTRALINA )
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Rozumiem, u mnie juz 3 tyg. i kiepsko z lękami, ale pewnie każdy organizm inaczej to przechodzi. Czekam wytrwale i dziękuje za informacje 

- minimoris
Cieszę się, że efekt placebo u biorących zoloft działa. To cud!
Słyszałem o tym, że zoloft w badaniu miał o 7% mniejszą skuteczność niż podawane grupie kontrolnej placebo,
lecz mimo to podaje się go pacjentom.
Nie przejmujcie się tym wcale i dalej bierzcie, by efekt placebo Wam pomógł,
lub chwytajcie się za głowę ze zdziwieniem, że bierzecie już 2-gi miesiąc i nic.
Słyszałem o tym, że zoloft w badaniu miał o 7% mniejszą skuteczność niż podawane grupie kontrolnej placebo,
lub chwytajcie się za głowę ze zdziwieniem, że bierzecie już 2-gi miesiąc i nic.
(-.(-.(-.(-.(-.(-.(-.-).-).-).-).-).-).-)
chińska mafia patrzy
chińska mafia patrzy
- kogelmogel
hej, odkopuje temat. Psychiatra przypisala mi Asertin, z zastrzezeniem ze jesli mam motywacje do psychoterapii, to wg niej w moim przypadku lek moge sobie odpuscic, no chyba ze chce "szybsza poprawe". To z kolei wiazaloby sie jednak z 6-8 miesiecznym braniem leku.
Czy komus Asertin pomogl? Jakie mieliscie skutki uboczne? Czy u kogos pomagal przy wspolwystepujacej depresji?
ja jakos boje sie lekow. tez znalazlem tutaj opinie, ze leki utrudniaja walke z prawdziwym lękiem, bo nas przytłumiaja...
HELP?;)
Czy komus Asertin pomogl? Jakie mieliscie skutki uboczne? Czy u kogos pomagal przy wspolwystepujacej depresji?
ja jakos boje sie lekow. tez znalazlem tutaj opinie, ze leki utrudniaja walke z prawdziwym lękiem, bo nas przytłumiaja...
HELP?;)
Walczę i się nie poddaję, bo za długo uciekałem!
-
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
kogelmogel pisze:hej, odkopuje temat. Psychiatra przypisala mi Asertin, z zastrzezeniem ze jesli mam motywacje do psychoterapii, to wg niej w moim przypadku lek moge sobie odpuscic, no chyba ze chce "szybsza poprawe". To z kolei wiazaloby sie jednak z 6-8 miesiecznym braniem leku.
HELP?;)
Tak, mnie bardzo pomogl w dawce 150 mg. Zniknely stany depresyjne, zniknely natrectwa zero somatyki.
-- 11 stycznia 2017, o 10:59 --
nie zgadzam sie z toba, przestan wprowadzac zametminimoris pisze:Cieszę się, że efekt placebo u biorących zoloft działa. To cud!
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
- kogelmogel
mialas moze jakies skutki uboczne? cos na poczatku?Halina pisze:akogelmogel pisze:hej, odkopuje temat. Psychiatra przypisala mi Asertin, z zastrzezeniem ze jesli mam motywacje do psychoterapii, to wg niej w moim przypadku lek moge sobie odpuscic, no chyba ze chce "szybsza poprawe". To z kolei wiazaloby sie jednak z 6-8 miesiecznym braniem leku.
HELP?;)
Tak, mnie bardzo pomogl w dawce 150 mg. Zniknely stany depresyjne, zniknely natrectwa zero somatyki.
-- 11 stycznia 2017, o 10:59 --nie zgadzam sie z toba, przestan wprowadzac zametminimoris pisze:Cieszę się, że efekt placebo u biorących zoloft działa. To cud!
-
Ja brałam asertin/asentre.
W sumie na początku szybko biło mi serce i byłam spiąca.ale np na trzeci dzien bylo wszystko w porządku.
Tak reasumując to jak dla mnie zero skutków ubocznych.
W sumie na początku szybko biło mi serce i byłam spiąca.ale np na trzeci dzien bylo wszystko w porządku.
- kogelmogel
a poprawa?kamila1998 pisze:Ja brałam asertin/asentre.

-
Poprawa była,nie powiem Ci po ilu tygodniach ale była. Mysli tez byly i wszystko było,ale bardziej byłam świadoma tego.Bardziej spokojna. Tez taka otlumaniona i moze dlatego.Ale jeżeli jest u mnie źle to biorę od razu.Nie zastanawiam się nawet.Spróbuj.
-
Hejka, to znów ja, od 5 tyg jestem na dawce 150 mg sertagenu, po 3 tyg była poprawa, wszystko było ok, a teraz znów wróciło, nerwy, natręctwa itd. To znaczy, że ta dawka nie działa na mnie, czy za wcześnie jeszcze żeby oceniać?
-
- Świeżak na forum
ludzie doradzcie
lekarz przepisał mi setraline 50 mg miewam okropne lęki złe nastroje natrętne myśli chodzę na terapię,boję się brać ten lęk że stracę kontrolę po nim no taki głupi wkręt mam :-\

- anton
Być może pomogę Ci trochę na pytanie, na podstawie moich przygód z sertraliną. Pierwszy miesiąc u mnie to było przyzwyczajanie się organizmy do leku, pobudzenie, skołowanie, brak apetytu, ale i momentami euforia z powodu mocy tego specyfiku. Po tym czasie przyszedł moment na zrównoważone działanie tego leku, już nie tak bardzo odczuwalne, ale dające zauważyć pewne zmiany widoczne po jakimś czasie. Po tych 5-6 tygodniach sertralina, przynajmniej na mnie działała mocno, ale i zarazem subtelnie. Dlatego, by ocenić i sprawdzić ten lek 3 miesiące to minimum, podobno w właśnie do 12 tygodni widać pełne spektrum działania tego leku, więc spokojnie, trzeba grzecznie czekać.ciąglewalcze pisze:Hejka, to znów ja, od 5 tyg jestem na dawce 150 mg sertagenu, po 3 tyg była poprawa, wszystko było ok, a teraz znów wróciło, nerwy, natręctwa itd. To znaczy, że ta dawka nie działa na mnie, czy za wcześnie jeszcze żeby oceniać?
Dotknął mnie kryzys: piję stare wino, jem spleśniały ser i jeżdżę samochodem bez dachu.
-
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Naklaniam do wziecia oryginalnego ZOLOFTU a nie lekow zstaepczych, gdyz jest odczuwalna roznica w dzialaniu !!!anton pisze:Być może pomogę Ci trochę na pytanie, na podstawie moich przygód z sertraliną. Pierwszy miesiąc u mnie to było przyzwyczajanie się organizmy do leku, pobudzenie, skołowanie, brak apetytu, ale i momentami euforia z powodu mocy tego specyfiku. Po tym czasie przyszedł moment na zrównoważone działanie tego leku, już nie tak bardzo odczuwalne, ale dające zauważyć pewne zmiany widoczne po jakimś czasie. Po tych 5-6 tygodniach sertralina, przynajmniej na mnie działała mocno, ale i zarazem subtelnie. Dlatego, by ocenić i sprawdzić ten lek 3 miesiące to minimum, podobno w właśnie do 12 tygodni widać pełne spektrum działania tego leku, więc spokojnie, trzeba grzecznie czekać.ciąglewalcze pisze:Hejka, to znów ja, od 5 tyg jestem na dawce 150 mg sertagenu, po 3 tyg była poprawa, wszystko było ok, a teraz znów wróciło, nerwy, natręctwa itd. To znaczy, że ta dawka nie działa na mnie, czy za wcześnie jeszcze żeby oceniać?
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)