Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Lucky*
- Zarejestrowany Użytkownik
27 listopada 2018, o 17:53
Jako (nie)szczęśliwy właściciel dd/dp czuje, że mój charakter uległ zmianie. Trochę pamiętam siebie przed zaburzeniem i wydaje mi się, że nie jestem tym samym Lucky'im

Jak wiadomo w przeróżnych psychozach też zmienia się osobowość człowieka no i staram się unikać takich myśli

Zmaga się ktoś jeszcze z czymś takim?
-
Nerwyzestali
27 listopada 2018, o 17:56
Lucky* pisze: ↑27 listopada 2018, o 17:53
Jako (nie)szczęśliwy właściciel dd/dp czuje, że mój charakter uległ zmianie. Trochę pamiętam siebie przed zaburzeniem i wydaje mi się, że nie jestem tym samym Lucky'im

Jak wiadomo w przeróżnych psychozach też zmienia się osobowość człowieka no i staram się unikać takich myśli

Ja sie zmieniłem. Żyję praktycznie tylko zaburzeniem. Przez to stałem się egoistyczny, myślę tylko o tym praktycznie żeby sie lepiej poczuć. Ciągle myślę o nerwicy i kompulsjach co powoduje, ż enie skupiam się na tym co kto do mnie mówi, nie słucham i nie zapamiętuje rzeczy. Zaniedbuje życie osobiste przez to.
-
Lilyth
27 listopada 2018, o 18:06
Ale po zaburzeniu jestesmy znowu tacy jacy bylismy.
Nigdy nie pozbędziemy się tego o czym nie mówimy.
Just because it burns, doesn't mean you're gonna die

-
Lucky*
27 listopada 2018, o 18:20
nerwowa24 pisze: ↑27 listopada 2018, o 18:06
Oj, lepiej żeby u mnie było inaczej

-
Sine
- Odburzony i pomocny użytkownik
27 listopada 2018, o 18:56
nerwowa24 pisze: ↑27 listopada 2018, o 18:06
Dokładnie

a nawet powiem ze lepsi niz kiedyś

Możesz mieć albo wymówki albo rozwiązania, ale nie możesz mieć ich obu naraz.
-
sennajawie
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
27 listopada 2018, o 19:21
Si, po zaburzeniu wraca się do swojego poprzedniego charakteru, tylko nieco bardziej udoskonalonego

Chciałam pamiętać jak rozpaczliwa jest ciemność, by pełniej móc cieszyć się nowym światłem.
Nie walcz z nerwicą, przytul ją mocnym uściskiem
"Byłam zmęczona ciągłą introspekcją. Pragnęłam prostoty, a wpakowałam się w nowe komplikacje. Powoli, w bólach zrywałam z siebie kolejne warstwy odczuć i przeinaczeń. Bałam się, że gdy dojdę do końca nic już tam nie będzie. Tylko czarna dziura."
-
Celine Marie
27 listopada 2018, o 19:37
Nerwyzestali pisze: ↑27 listopada 2018, o 17:56
Lucky* pisze: ↑27 listopada 2018, o 17:53

Ja sie zmieniłem. Żyję praktycznie tylko zaburzeniem. Przez to stałem się egoistyczny, myślę tylko o tym praktycznie żeby sie lepiej poczuć. Ciągle myślę o nerwicy i kompulsjach co powoduje, ż enie skupiam się na tym co kto do mnie mówi, nie słucham i nie zapamiętuje rzeczy. Zaniedbuje życie osobiste przez to.
To ja! te 3 lata chciałabym wymazać ze swojej pamięci ale też pamięci ludzi z którymi miałam do czynienia,szczególnie mój chłopak ma ze mną krzyż pański przez ten stan

"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
-
Luina
27 listopada 2018, o 20:11
Ja tez się zmieniłam, również stałam się egoistyczna. Ciagle skupiam się na sobie, chciałabym już odpocząć od siebie i poczuć się jak dawniej. Beztrosko z lekką głowa

.