Nie chciałam zakładać nowego wątku gdyż przeczytałam już kilka postów w tym temacie natomiast wciąż nie znałam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
Nie chce też wypisywać wszystkich moich objawów bo dnia by mi nie starczyło…
Najgorsze ze wszystkich moich problemów są Zawroty głowy nawracające trwające bardzo długo bo kilka tygodni nawet miesięcy dzień w dzień non-stop praktycznie. Ewentualnie chwilowe przerwy w ciągu dnia.
Większość z was pisze, że jak nie myśli o tym to nie odczuwa tych zawrotów a u mnie niestety tak nie jest.
Chciałabym się dowiedzieć czy to co ja odczuwam jest wam znane.
Moje Zawroty głowy co tak naprawdę uczucie niestabilności jakbym miała za krótkie stopy. Z tym że to uczucie bujania powoduje u mnie straszne Zawroty głowy więc to nie jest tylko bujanie się ciała a mocne odczucia zawrotów głowy. Mam też uczucie zapadania się czy unoszenia do góry. To wiem, że jest Wam znane, ale…
Czy odczuwacie pogorszenie w momencie gdy staniecie na czymś z nierównym np. na ruchomej płytce chodnikowej albo jak lecicie samolotem albo jedziecie autem jako pasażer czyli nie macie kontroli nad tym co się dzieje albo np. jak skaczecie na trampolinie? Ja nawet jak wyjdę z windy gdzie wiadomo podłoga jest chwiejna mam taki kosmos we łbie, że nie daje rady. Po dosłownie przejściu 3 kroków po trampolinie czuje jeszcze długo czas jakbym bujala się góra-dół.
Biorąc wenlafaksyne minęło mi to prawie całkowicie, ale odstawiłam 2 miesiące temu i od 3 tygodni nie mogę chodzić. Aż mnie mdli. Zawsze w takich fazach, które jak pisałam trwają tygodniami a nawet po porodzie trwało non stop przez 4 lata czuję jakby oczopląs, mam bujanie oczu które ja czuje a lekarze nie widzą tego. Czuje napięcie mięśni galek ocznych.
Najważniejsze dla mnie czy jak macie te zawroty i ktoś np usiądzie obok Was na kanapie to mocno odczuwacie ruch podłoża na którym siedzicie?
Ja w takich zaostrzeniach mam problem nawet z gotowaniem czy mieszaniem łyżką w kubku. Kręcę ręka i czuje że mam taką straszną niepewność.
Pozdrawiam wszystkich Zakręconych i Wybujałych