Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Zawroty głowy, jak lekko pijany

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zdravko
Zarejestrowany Użytkownik

11 lipca 2015, o 15:03

Jakoś nie mogę znaleźć nic podobnego, chodzi o stan jakby był człowiek lekko pijany, nie chodzi o typowe zawroty głowy (wirowanie), raczej pernamentne zaburzenie poczucia równowagi,lekkie otępienie, dosłownie jak po alkoholu, znalazłem ten temat http://www.interna.com.pl/forum,t208.htm i wiele osób ma identyczne akcje.
To są moje najdotkliwsze objawy, rożne rzeczy miałem, żołądek, serce, globus, szumy (aktualnie też mam) ,ale najbardziej jest irytujące to poczucie jak na lekkiej bani, to już mój trzeci (a może 4 epizod) z czymś takim na przestrzeni około 10 lat.
Wiele osób z tamtego tematu przebadało się gruntownie i fizycznie są mniej więcej OK, jak miałem wykluczone uszkodzenie błędnika (zresztą to trochę inne objawy daje),u neurologa nie byłem,znaczy raz,dawno, przy pierwszym epizodzie,też niby ok,znaczy nie miałem badań typu tomograf itp.

Jedna rzecz mnie zastanawia, mam problem z trafieniem palcem w nos przy zamkniętych oczach, mógłby ktoś na sobie przetestować (o ile ma coś takiego), czy tez ma taki problem ?.
kolorowa

11 lipca 2015, o 15:07

Ja tak mam.od porodu mi się zrobily.nawet w szpitalu bylam bo oprócz zawrotów mialam okropne bole glowy przez pól roku non stop!.trzy tygodnie na neurologi leezalam bo myśleli ze To poczatku SM.
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

11 lipca 2015, o 15:13

zdravko pisze:Jakoś nie mogę znaleźć nic podobnego, chodzi o stan jakby był człowiek lekko pijany, nie chodzi o typowe zawroty głowy (wirowanie), raczej pernamentne zaburzenie poczucia równowagi,lekkie otępienie, dosłownie jak po alkoholu, znalazłem ten temat http://www.interna.com.pl/forum,t208.htm i wiele osób ma identyczne akcje.
To są moje najdotkliwsze objawy, rożne rzeczy miałem, żołądek, serce, globus, szumy (aktualnie też mam) ,ale najbardziej jest irytujące to poczucie jak na lekkiej bani, to już mój trzeci (a może 4 epizod) z czymś takim na przestrzeni około 10 lat.
Wiele osób z tamtego tematu przebadało się gruntownie i fizycznie są mniej więcej OK, jak miałem wykluczone uszkodzenie błędnika (zresztą to trochę inne objawy daje),u neurologa nie byłem,znaczy raz,dawno, przy pierwszym epizodzie,też niby ok,znaczy nie miałem badań typu tomograf itp.

Jedna rzecz mnie zastanawia, mam problem z trafieniem palcem w nos przy zamkniętych oczach, mógłby ktoś na sobie przetestować (o ile ma coś takiego), czy tez ma taki problem ?.

Gdybys mogl z laski swojej nie wrzucac linkow i innych for internetowych bede wdzieczny . Moze to kogos nakrecic . Objawy jakie masz sa najnormalniejszymi objawami w zaburzeniu jakim jest derealizacja . Gdybys troszke poprzegladal to forum to dowiedzial bys sie co ci jest . Nie sa to sprawy neurologiczne tylko i wylacxnie psychiczne . Ale nie bede tu tego opisywal bo bez sensu .

kompendium-mechanizmow-objawow-derealiz ... t5356.html
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
zdravko

11 lipca 2015, o 15:18

kolorowa, a możesz zrobić test z palcem do nosa, męczy mnie to.

bart26; Ok, sorry, dopiero przeglądam (a właściwie słucham audycji, dużo mi się pojasniło), czytanie tego forum, jest tak samo stresujące jak innych, no może tu człowiek się może przynajmniej uspokoić, bo w końcu dowiaduje się co mu jest.
kolorowa

11 lipca 2015, o 15:27

Ja jak pojechalam do takiego profesora który zajmuje się osobami z SM i zrobil mi test tzn.chodzilam po cienkiej lini i test z nosem tez byl...stwierdzi po badaniu Pani nie ma Żadnego SM..pani ma.nerwice....chodzi o to ze ludzie z nerwicowymi zawrotami nie przewracają się a np.z chorym błędnikiem juz tak...takze po lini bym nie przeszla.
Awatar użytkownika
zdravko

11 lipca 2015, o 15:34

No, ok, ale jeżeli ciągle masz te zaburzenia równowagi (jeżeli Ci przeszły to oczywiście bez sensu), spróbuj sama (teraz) zrobić ten test, sorry, że tak męczę, ale to ciekawe dla mnie i sądzę, że pomocne.
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

11 lipca 2015, o 15:45

kolorowa pisze:Ja jak pojechalam do takiego profesora który zajmuje się osobami z SM i zrobil mi test tzn.chodzilam po cienkiej lini i test z nosem tez byl...stwierdzi po badaniu Pani nie ma Żadnego SM..pani ma.nerwice....chodzi o to ze ludzie z nerwicowymi zawrotami nie przewracają się a np.z chorym błędnikiem juz tak...takze po lini bym nie przeszla.

BLEDNIKOWI zawdzieczam swoja nerwice . Chodzilem badalem sie jak idiota . Zaufaj mi ze jezeli miala bys problem z blednikiem lub jakimis neurologicznymi sparawami . To nie pisala bys tutaj . Zwykle stanie z rekami wyciagnietymi do przodu i zamknietymi oczami stwierdza ( jezeli sie nie przewrocisz :) ) ze wszystko ok . Blednik to mechanizm ktory steruje nasza rownowaga .

Kurde naprawde mysle ze nerwice a przynajmniej 70 % powstaje przez wlasnie DR. GOOGLE. !!!!
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
marianna

15 lipca 2015, o 20:48

Ja to mam, też tak epizodycznie co jakiś czas.
To jest jakby takie lajtowe dd.
Cięzko to opisać, ja sie czuję tak jak bym była lekko wstawiona, nawet powieki mam cięzkie
jak po alkoholu mimo że nic nie piję przecież.
Trochę mnie to denerwuje bo chodzę lekko zamroczona, nie mogę skupić na niczym uwagi
i ogólnie najchetniej bym się walnęła spać jak chłop po paru piwach;)
Poza tym czesto mam zawroty, szumi mi w uszach itd.
Trafianie palcem w nos to był mój rytuał 10 lat temu, pare razy dziennie sprawdzałam czy mogę;)))
Raz sie udawało raz nie;)
Wreszcie żeby sie uspokoić poszłam do neurologa która mi wytłumaczyła że to nerwica.
*** JEŚLI KTOŚ MI ODPOWIADA TO "CYTUJCIE" BO JA POTEM GUBIĘ WĄTKI ***

http://www.zaburzeni.pl/25-etapow-trwania-nerwicy-wg-kamienia-t4347.html
http://www.zaburzeni.pl/spis-tresci-autorami-t4728.html
STRACH PRZED UTRATĄ KONTROLI ITD:
http://www.zaburzeni.pl/strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=8KrCjT6b1VI&feature=youtu.be
SPIS MYSLI NATRETNYCH/LEKOWYCH:
http://www.zaburzeni.pl/zbior-naszych-natretnych-mysli-i-obrazow-myslowych-t4038.html
SPIS OBJAWOW SOMETYCZNYCH/LEKOWYCH:
http://www.zaburzeni.pl/nerwica-objawy-mala-encyklopedia-naszych-objawow-wpisz-sie-t3492.html
Awatar użytkownika
zdravko

15 października 2015, o 14:42

Haha, mój temat z czasu jak bylem osrany cały ze strachu, w sumie czuje się w miarę normalnie, otępienie prawie zeszło, "wirowanie" ustało, czasem tylko lekko mnie łapie (ale już nie na dzień dobry, czasem w środku dnia mam chwile ,ze zastanawiam się czy przypadkiem nie wraca), a może tylko mi się tak wydaje..., szumi mi w uszach cały czas, ale kompletnie się tym nie przejmuje, stwierdziłem, że taki szum to jak męt w oku, albo widzenia własnego nosa, można to wyeliminować z życia (on oczywiście jest ale się go nie słyszy, bywa ,że parę dni nie zwracam na to uwagi), dużo mi pomógł tygodniowy wyjazd rowerowy, nie dość ,ze obawy o kolana miałem, czy dam rade, mam trochę wyrypane (na luzie ,nawet lekkie górki pokonywałem,na resztę szybciej wychodziłem ma butach niż miałbym podjeżdżać ;), to jeszcze musiałem zawalczyć przed wyjazdem z tym otępieniem i niechęcią do czegokolwiek, szczególnie niewiadomego, jak już ruszyłem dupę to było cały czas na plus.
betii

24 października 2015, o 20:31

A ten test z rękami do przodu czy na boki? I czy na jednej nodze?Przyznam ze ja się trochę chwieje z rękami na boki i na 1 nodze ale mam na dz. Ze to ok

-- 24 października 2015, o 20:31 --
A ten test z rękami do przodu czy na boki? I czy na jednej nodze?Przyznam ze ja się trochę chwieje z rękami na boki i na 1 nodze ale mam na dz. Ze to ok
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
Awatar użytkownika
zdravko

25 października 2015, o 11:31

Jak chodzi o test o który prosiłem, to chodzi to dotykanie palcem wskazującym nosa przy zamkniętych oczach, może być na siedząco,czy stojąco,obojętne to jest.
Razi

17 listopada 2022, o 11:55

zdravko pisze:
Jak chodzi o test o który prosiłem, to chodzi to dotykanie palcem wskazującym nosa przy zamkniętych oczach, może być na siedząco,czy stojąco,obojętne to jest.
Hej i jak tam u ciebie po tylu latach, u mnie od początku nerwicy dokładnie to samo co Ty opisałem uczucie bycia pijanym, wrażenie ze się zaraz wywróci lub omdlenie zaburzenia równowagi, dodatkowo szum w uszach cały czas. Jestem na tabsach od półtora miesiąca i bywa raz lepiej raz gorzej. Przeszło Ci ?
Awatar użytkownika
zdravko

11 grudnia 2024, o 10:51

Razi pisze:
17 listopada 2022, o 11:55
zdravko pisze:
Hej i jak tam u ciebie po tylu latach, u mnie od początku nerwicy dokładnie to samo co Ty opisałem uczucie bycia pijanym, wrażenie ze się zaraz wywróci lub omdlenie zaburzenia równowagi, dodatkowo szum w uszach cały czas. Jestem na tabsach od półtora miesiąca i bywa raz lepiej raz gorzej. Przeszło Ci ?
Tak jest ok, pól roku miałem to jeszcze i przeszło (nie wiem czy pisałem w tym temacie, ale chodziło o brak b12), jak jest jakieś posrane ciśnienie to czuje się ociężały na głowie, ale to sporadycznie.
Pawlo41

12 grudnia 2024, o 13:31

Uczucie bycia jakby pijanym nie jest mi obce.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ