Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Zawał serca?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
izzza888
Zarejestrowany Użytkownik

25 listopada 2018, o 21:12

Mam pytanie.
Wczoraj wieczorem miałam silne bóle w brzuchu, takie rozsadzające i promieniujące. O 5 rano obudził mnie silny ból w klatce piersiowej w „dołku” przechodzący tak góra-dół. Napiłam się wody i zasnęłam. Niby jak się obudziłam to nie bolało, ale teraz czuje te miejsca w klatce takie obolałe. Powiedzcie, czy to mógł być zawał serca? Mam 29 lat
SCF

25 listopada 2018, o 21:51

To ciekawe miejsce odnosnie pytan kardiologicznych.
Bardzo malo prawdopodobny jest scenariusz zawalu moim zdaniem. A jesli masz watpliwosci to zrob sobie ekg i bedziesz miec spokój.
Gafa
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

25 listopada 2018, o 21:58

izzza888 pisze:
25 listopada 2018, o 21:12
Mam pytanie.
Wczoraj wieczorem miałam silne bóle w brzuchu, takie rozsadzające i promieniujące. O 5 rano obudził mnie silny ból w klatce piersiowej w „dołku” przechodzący tak góra-dół. Napiłam się wody i zasnęłam. Niby jak się obudziłam to nie bolało, ale teraz czuje te miejsca w klatce takie obolałe. Powiedzcie, czy to mógł być zawał serca? Mam 29 lat
Miałaś tak wcześniej? Czy byłaś u lekarza w związku z tymi objawami? Jeśli nie to może idź. Będziesz spokojna.
Lus

25 listopada 2018, o 22:42

Zdaje się że zawały tak chyba nie odpuszczają szybko, wiesz my nie wiemy wiele o zawałach. Więc jeśli Cię to martwi to idź do lekarza i opowiedz mu, bo my tu raczej wszystko podpiszemy pod nerwicę :) Bo oczywiście nerwica może dać Ci takie objawy, szczególnie jak wyczytałaś już dokładnie w necie jak wygląda zawał serca i teraz Twój wyczulony układ nerwowy tylko czeka na jakiś malutki ból żeby przerobić go na coś zawałopodobnego.
izzza888

26 listopada 2018, o 00:13

Tak w brzuchu już mnie czasem bolało, ale w dołku klatki pierwszy raz. Nakręciłam się na zawał, fakt poczytałam jyz w necie i zgodził mi sue objaw. Teraz boje sue zasnąć, ze umrę w śnie:(
Awatar użytkownika
Wiktor96

26 listopada 2018, o 00:19

izzza888 pisze:
Tak w brzuchu już mnie czasem bolało, ale w dołku klatki pierwszy raz. Nakręciłam się na zawał, fakt poczytałam jyz w necie i zgodził mi sue objaw. Teraz boje sue zasnąć, ze umrę w śnie:(
To dość częsta obawa w nerwicy, objawy napięciowe często są związane z sercem. Ja mam od 4 lata takie bóle i nic się nigdy nie stało. Jak nie masz pewności możesz zrobić przy okazji badania, byle by z tym nie przesadzać i uwierzyć w diagnozę.
TWARDE UPADKI BO WYSOKIE LOTY

Coś ode mnie ;)
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

26 listopada 2018, o 00:21

Na tego typu pytanie nikt na forum nie może ci odpowiedzieć, nie jest to technicznie możliwe- po pierwsze nie ma tu lekarza, po drugie nikt nie jest w stanie zrobić komuś badań przez internet. Nerwica może dawać objawy wszelakie,ale nikt Ci nie może odpisać na ten post, że to jest spowodowane tym, czy czymś innym. Oczywiście nie oznacza to,że masz się nakręcać ale szukaj profesjonalnej diagnozy tam,gdzie możesz ją uzyskać. ;)
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
SCF

26 listopada 2018, o 08:34

Zrobisz sobie badania i bedziesz miec pewność. Masz taką możliwość to po co masz sie stresować. Podejmij działanie. Uspokoisz sie i nir bedzie powodu do nakretow.
Lus

28 listopada 2018, o 15:08

izzza888 pisze:
Izuś uwierz starej doświadczonej znerwicowanej koleżance - nie tak łatwo się umiera ;)
ODPOWIEDZ