Witam,
o zaburzeniach lękowych czytałem już sporo. Zastanawiam się teraz nad książką "Zalękniony mózg" autorstwa Catherine M. Pittman , Elizabeth M. Karle.
Ponieważ wiem już, że czasami książka wydaje się super po spisie treści, a w czasie jej czytania nic nie zyskujemy wolę przed zakupem doradzić się Was. Czytaliście tą pozycję? Co o niej myślicie? Jakie podejście mają autorzy?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zalękniony mózg - czytaliście? Jakie macie opinie?
- Nerwowy
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
- Tojajestem
- Odburzony i pomocny użytkownik
Czytalismy
To ksiazka z gatunku neuropsychiatrii. Pozwala zrozumiec nasz problem na poziomie dzialania mozgu. Dzieki niej mozesz sie dowiedziec np ze to cialo migdalowate przejmuje nad nami kontrole w czasie leku - stad np derealka a wszystkie mysli lękowe generuje kora mózgowa, co wplywa wlasnie na cialo migdalowate. Ksiażka dość zaawansowana i nie dla każdego.

Ważne, żeby w trudnych chwilach pamiętać o własnych cytatach ;)