Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Wracam od psychiatry - pomocy
- dankan
- Odburzony i pomocny użytkownik
Spoko Kasia ja mialem na mysli taka oglna prace nad soba, ale informacje tu na forum znajdziesz bardzo wazne. A i do tego wlasnie mozesz szukac wsparcia czy wywalic cos z siebie 

Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014
spis-tresci-autorami-t4728.html
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014
spis-tresci-autorami-t4728.html
- truskawkowo
- Odważny i aktywny forumowicz
Kasia, postaw na długofalowe zmiany. Postaraj się odstawić benzo, ewentualnie brać niską dawkę doraźnie. Natura dała nam tyle wspaniałych ziół, aż szkoda nie skorzystać z ich dobroczynnych właściwości
Polecam zacząć pić melisę regularnie, do tego rumianek, korzeń waleriany, różeniec górski, dziurawiec (to ostatnie - koniecznie alkoholowy wyciąg, działa przeciwdepresyjnie, reszta relaksuje, ma działanie przeciwlękowe - zachęcam do poczytania o nich w internecie, szczególnie o różeńcu górskim
)
Współczuję problemów z bliską Ci osobą. Niestety niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć, nie mamy zamontowanego przełącznika stress-no stress i rozumiem Twoje uczucia, ale staraj się pracować nad tą resztą rzeczy na którą masz wpływ - światopogląd, samoocena, a przede wszystkim dystans!
Dasz radę, forum dużo daje, możesz na nas liczyć, czasem nawet samo "wygadanie się" pomaga w poukładaniu sobie swoich spraw w głowie
pozdrawiam cieplutko

Współczuję problemów z bliską Ci osobą. Niestety niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć, nie mamy zamontowanego przełącznika stress-no stress i rozumiem Twoje uczucia, ale staraj się pracować nad tą resztą rzeczy na którą masz wpływ - światopogląd, samoocena, a przede wszystkim dystans!
Dasz radę, forum dużo daje, możesz na nas liczyć, czasem nawet samo "wygadanie się" pomaga w poukładaniu sobie swoich spraw w głowie

pozdrawiam cieplutko
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem.
William Shakespeare
William Shakespeare
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ten TRANXENE biore już teraz doraznie w dawce 5 mg czyli najsłabszy i zaczynam go odstawiać ale ostatnio tak wychodzi że codziennie coś i myślę czasami że zanim gdzieś wyjdę to lepiej wziać niż się męczyć póżniej, mam też w domu nerwosol , który polecił mi pan w zielarskim sklepie, codziennie magnez znów zaczęłam brać (mam ten z olimpu niby dobry ale zawsze piłam ten z biedry i powiem że dawał mi dużo, obecnie też go pije bo ten z olimpu jakos tak na mnie nie działa) wiesz że jak piłam go codziennie to było lepiej? Nie wiem czy to na zasadzie placebo ale czułam się zawsze lepiej. Kiedy zaczełam o nim zapominac to po okolo miesiącu sie pogarszało,nie wiem czy zbieg okoliczności czy naprawde magnez pomaga. DZieki za wsparcie naprawde jesteście wspaniali a jestem tu dopiero od 3 dni 

- truskawkowo
A widzisz, ja lubię ten z Olimpu z b6 albo z potasem, szybko uzupełnił mi niedobory. Nie lubię tabletek musujących, ale mój chłopak pije i na niego dobrze działają 
Może placebo, ale nawet jeśli, to dobrze że następuje poprawa samopoczucia
Prócz syntetycznych witamin przyjmuj te naturalne, które występują w pożywieniu. Gorzka czekolada o wysokiej zawartości kakao, orzechy, kasze to najlepsze źródła dobrze przyswajalnego magnezu
Zadbaj o siebie, a szybko zobaczysz rezultaty!

Może placebo, ale nawet jeśli, to dobrze że następuje poprawa samopoczucia

William Shakespeare
William Shakespeare
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Gorzką czekoladę uwielbiam a orzechy to już wogóle mmmniamm. Wezmę wszystkie rady do serca
Kochana jesteś.A wiesz coś może o tym nerwosolu piłaś go kiedyś? to też są zioła wiec dla wyciszenia możnaby czasami łyknąć sobie

- truskawkowo
Brałam Nerwosol kilka lat temu, na mnie dobrze działał. Wszystkie leki powinnaś konsultować z lekarzem tak naprawdę. Nerwosol jest na bazie alkoholu (53,5% obj. etanolu), więc stosowania jego równocześnie z Tranxene bym nie polecała (benzodiazepiny + alkohol, to zły pomysł).
Jeśli postanowisz odpuścić sobie benzo, to jak najbardziej, bo ma dobry skład (melisa, chmiel, kozłek lekarski-czyli waleriana, korzeń arcydzięgla). Jeśli chodzi o magnez i ziółka, to dobrze jest stosować regularnie, a nie dziś 2 tabletki, później 2 dni przerwa, kolejnego dnia 3 tabletki i tydzień przerwy, a później "czemu to nie działa?"
Tranxene możesz brać doraźnie, a zioła sumiennie, codziennie
Jeśli postanowisz odpuścić sobie benzo, to jak najbardziej, bo ma dobry skład (melisa, chmiel, kozłek lekarski-czyli waleriana, korzeń arcydzięgla). Jeśli chodzi o magnez i ziółka, to dobrze jest stosować regularnie, a nie dziś 2 tabletki, później 2 dni przerwa, kolejnego dnia 3 tabletki i tydzień przerwy, a później "czemu to nie działa?"

Tranxene możesz brać doraźnie, a zioła sumiennie, codziennie

William Shakespeare
William Shakespeare
- truskawkowo
Taki jest urok benzodiazepin
Sądzę że dasz radę. Co prawda na początku może być ciężko, ale jeśli pozwolisz ziołom zadziałać i sama zmienisz swoje nastawienie (ja miałam takie: "to ja jestem panią, żaden lęk nie będzie mną rządził!")

William Shakespeare
William Shakespeare