Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Światłowstręt w nerwicy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
jooohnyyyyy
Zarejestrowany Użytkownik

23 lipca 2020, o 17:37

Jak w temacie, czy miał ktoś coś podobnego ? Jak jadę autem to ciężko bez okularów, jeżdżę codziennie po 9h więc to ważne ;) muszę często przymykać oczy, nie zawsze ale jednak, inne objawy norma, płytki oddech czy uciski w głowie ale ten światłowstręt męczy najbardziej.
Ewellla

23 lipca 2020, o 17:48

Tak, ale trochę to zależało od natężenia dziennego oświetlenia, im mocniejsze tym bardziej musiałam mrużyć oczy, ale to nie tylko z tym tak było, jakby mózg wielu bodźców nie chciał już przyjmować do siebie.
jooohnyyyyy

23 lipca 2020, o 18:04

Dokładnie tak, im mocniejsze słońce tym gorzej, czuję wtedy zmęczenie mózgu i wzroku ale da się przeżyć :)
Ewellla

24 lipca 2020, o 20:59

Nie było to mój w sumie nawet średni objaw, jedynie w niektórych sytuacjach uciążliwy, ale miałam dokładnie tak samo :)
ODPOWIEDZ