Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Świadkowie Jehowy

Tutaj filozofujemy. Rozmawiamy o nurtach filozoficznych, religijnych, które mogą pomóc nam poznac siebie, nadać sens życiu i również odburzyć się.
Wstawiamy tutaj także ciekawe linki do stron, a także propozycje książek dotyczących filozofii, religii, (buddyzm, medytacja, joga itp.).
Jednym słowem - oświecenie!
Mała uwaga - jeżeli w stanie nerwicowym nie lubisz zajmować się taką tematyką, powoduje ona u ciebie na razie niepokój.
Wówczas po prostu nie czytaj tego działu, bo trzeba to robić z DYSTANSEM.

ODPOWIEDZ
kamila00
Zarejestrowany Użytkownik

13 października 2018, o 12:01

Hejcia czy są tutaj osoby które są świadkami Jehowymi ? Czy ktoś się chce poznać bliżej popisać o naszych problemach i o wierze ? Dodam że sama nie jestem jeszcze świadkiem Jehowy ale bardzo się interesuje . Dziękuje ❤️
KamilM94
Nowy Użytkownik

29 marca 2025, o 21:47

Ja również jeszcze nie jestem Świadkiem Jehowy, ale studiuje Biblię, chodzę na zebrania, jeżdżę na kongresy i zgromadzenia. Chętnie bym porozmawiał z zainteresowanymi lub już Ochrzczonymi Świadkach Jehowy ;)
domek

30 marca 2025, o 15:29

Nie jestem świadkiem i nigdy nie będę, jestem dzieckiem Bożym zbawionym z łaski przez wiarę wobec zmartwychwstałego BOGA Prawdziwego, ale jeśli chcielibyście porozmawiać ogólnie o wierze lub dlaczego nigdy nie będę świadkiem, to jestem chętny w sposób merytoryczny porozmawiać :)
KamilM94
Nowy Użytkownik

30 marca 2025, o 18:39

Nie ma problemu. Ciekawi mnie czy masz wiedzę na temat tego jak Prawdziwy Bóg ma na imie :p.? No i dlaczego nigdy nie będziesz świadkiem?

Bóg nigdy nie umarł, więc nie musiał zmartwychwstać. Zmartwychwstał jego syn, Jezus Chrystus.
domek

1 kwietnia 2025, o 16:41

KamilM94 pisze:
30 marca 2025, o 18:39
Nie ma problemu. Ciekawi mnie czy masz wiedzę na temat tego jak Prawdziwy Bóg ma na imie :p.? No i dlaczego nigdy nie będziesz świadkiem?

Bóg nigdy nie umarł, więc nie musiał zmartwychwstać. Zmartwychwstał jego syn, Jezus Chrystus.
"Imię" wg Biblii to coś znacznie większego, szerszego niż zbitek liter. Imię to synonim osoby. To synonim osobowości, atrybutów.
Nie jestem rzymskim katolikiem, bo to też według mnie jest imitacja Kościoła, imitacja chrześcijaństwa. Dlaczego nigdy nie będę świadkiem J. ?? Po pierwsze bo wbrew nauce biblijnej robi ze zmartwychwstałego - stworzenie, neguje Jego Boskość, po drugie nie głosi Dobrej Nowiny o zbawieniu z łaski przez wiarę, po trzecie ma wiele innych błędnych lub grzesznych nauk, zachowań jak np. zakaz krwiodawstwa, zakaz transfuzji : "Zakaz transfuzji = chora i błędna nauka Świadków Jehowy" - https://mieczduchapulawy.wordpress.com/ ... ow-jehowy/

Świadkowie strażnicy, nie mają osobistej relacji ze zmartwychwstałym Zbawicielem, nie mają Jego zbawczej obecności w sobie. ON na ziemi rzeczywiście był człowiekiem na równi z pierwszym Adamem sprzed upadku, ale przed wcieleniem był BOGIEM Prawdziwym i przy zmartwychwstaniu BÓG Ojciec przywrócił Mu to kim był przed wcieleniem, a co porzucił by móc się ofiarować za grzechy ludzkości, by być okupem za grzechy nasze. ............ Zobacz Kamil z czego szatan okrada członków tej organizacji : "Świadkowie Jehowy w śmiertelnej pułapce część 2 - odcięci od życiodajnej osobistej relacji społeczności z Jezusem Bogiem Prawdziwy" - https://mieczducha888.blogspot.com/2019 ... uapce.html

Pozdrawiam i dobrego dnia
ODPOWIEDZ