Cynk jak najbardziej, on odpowiada za testosteron, dopamine, serotonine, jak ostatnio właśnie się skapnąłem znaczy jakieś 2 miesiące temu, ze trochę też jest to powiązane i tez się zaczeło, receptory osłabiamy, reakcje dopaminową blokujemy, do tego nerwica czy tam dd, organizm już na prwadę nie wiem co robić.
Cynk uczestniczy w przemianie tryptofanu, 5-htp na serotonine , ba tesosteron też odpowiada za depresje, a raczej jego brak, mniejsza wrażliwość itp ipt.
Im mniejszy poziom cynku tym wyższy miedzi, one konkurują ze sobą tej na ogół w depresjach jest za dużo itp itp.
Na początku brałem 60mg jonów dziennie, teraz 30mg, rozbite na porcje oczywiście. Teraz zacząłem brać też selen, nie wiem jakoś lepiej się czuje albo placebo.
Więc to odnośnie tak jakiejś masturbacji etc. Aaa jeśli chodzi też o samo DD... to.. wiadomo regeneracja całego układu nerwowego, czyli B-complex jakiś mocny, uważaj na VIT b6, niektórzy maja od niej uboki, ale nie wkręcaj też sobie, bo mało kto ma, ale z b tylko ona ma generlanei uboki, w takich dawakach, oczywiście nigdy powyżej 50mg NIGDY, Najważniejsze są właśnie z grupy b, b6 i b12 ( od jej SKRAJNEGO niedoboru nie nakrecam nikogo, można dostać psychozy(jakby ktoś miał jej dostać to i tak jej dostanie), większość ludzi nie ma jakiś olbrzymich niedoborów, ale warto uzupełnić bo pomaga na układ nerwowy cały).
Mangez, omega-3, inozytol, cholina.. cynku nie bierz z magnezem min. 2h przerwy zrób.
Jak będziesz brał dużo magnezu, to później możesz zacząć d3. ale tu uważaj ja zaczałem od razu z d3.. i mój stan sie pogarszał (pewnie dlatego, żę organizm potrzebował magnezu)
Ten cynk to już po paru dniach powinneś odczuć efekt
Szkoda, że nie można zmierzyć poziomu cynku etc. ale.. pewnie jest go za mało tym bardziej jeśli takie paznokcie są ;]
ps. Nie wiem ile to dni już będzie między 10, a 13.. i humor jest tylko lepszy ?

Zawzse miałem nawet po seksie gorszy humor

chwile po okay, 20 min okay, a później no właśnie
W ogóle nie jestem zwolennikiem liczenia dni.. po prostu powiedziałem STOP, nigdy więcej tyle. Wole liczyć na oko tygodnie

Jakoś mniej myślenia o tym też? Co więcej.. może pierwsze 4-5dni miałem jakąś potrzebe, mój mózg gdzieś mnie naprowadzał, ale później.. ? teraz hmm NIC a nic.
Uważajcie na chaser effect, na tym polega cały mózg, całe życie

wszystkie też nerwice, nałogi