Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Uporczywe ziewanie!! I nie tylko ...

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
songo1122
Nowy Użytkownik

17 października 2023, o 18:21

Witam. Potrzebuję pomocy. Miałem stwierdzoną psychozę po narkotykach rok temu. Do dzisiaj mam dziwne objawy. Całymi dniami gula w gardle, chęć wyciągania się i do tego ból w okolicy dolnych pleców. Najgorszym jednak objawem jest ziewanie nawet kilkadziesiąt razy dziennie. Proszę pomocy czy ktoś tak miał przy nerwicy czy może powinienem robić jakieś badania układu nerwowego. Trwa to codziennie przez prawie już rok czasu. Proszę o jakieś opinie. Pozdrawiam
zxz25
Zarejestrowany Użytkownik

26 października 2023, o 11:21

Każda zmiana jest dla organizmu stresem. Tym bardziej wystąpienie psychozy i rozwalenie organizmu choć na krótko. Więc bardzo możliwe, że wystąpiło u Ciebie zaburzenie lękowe. :)
Badania zawsze warto zrobić, czy wszystko z organizmem okej. Jeśli wyniki będą prawidłowe, to czas pogodzić się z nerwicą. A sposoby na wyjście z nerwicy znajdziesz w materiałach na forum, na YT Divovic itp.
Podstawy na początek dla każdego nerwicowca:
Kanał na YT (Divovick 3 sezony):
https://youtube.com/channel/UCiWlDE21eDlcMr0wscWEGFA
Pomocne posty z forum:
spis-tre-autorami-t4728.html
Blog Katji:
www.czlowiekczujacy.pl
Książki:
"Pokonałem nerwicę" Grzegorz Szaffer
Blog po angielsku (z książka "Bez lęku i bez paniki"): www.anxietynomore.co.uk
Strona www Victora (są tam pomocne nagrania i wpisy): www.emocjobranie.pl
ODPOWIEDZ