Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Iwa
- Zarejestrowany Użytkownik
27 września 2010, o 00:29
Chciałam poruszyć temat fali gorąca jaka bardzo czesto przyprawia mnie o dreszcze. Zawsze wtedy czesto mam poczatek jakby ataku paniki.
Czy wy tez miewacie (podejrzewam ze tak) uderzenia takiego silnego ciepła w głowę, kark czy plecy? Bo u mnie to jest tak, że idzie to od dołu pleców, uderza w kark i potem wybuch odbywa się jakby w głowie. A potem czesto przez długi czas kark mam wrecz jakby rozpalony.
Bardzo nieprzyjemne to jest uczucie

Czesto jak pisałam przyprawia mnie to potem o atak paniki bo nie moge sie opanować.
Jak myślicie to krew tak uderza do głowy? Cisnienie czesto mam dobre czesto nieciekawe wiec ono odpada bo zawsze byloby zle.
-
Nerwica
- Odburzony i pomocny użytkownik
27 września 2010, o 21:56
Ha! No pewno ż4e miałam i mam często wybuchy gorąca a jak moja nerwiczka jest nakręcona mocno to uhuhu bucha jak z pieca

Ten objaw to czesty obajw nerwicy ale też trzeba sie pobadać bo np tarczyca może dawać takie objawy. Ale odkąd pamiętam jak zachorowałam na nerwice czesto mi buchalo po karku i plecach i czesto czulam przez dłuuugi czas takie właśnie ciepło na karku potem.
czy to krew? raczej nie
-
halfix
- Gość
27 września 2010, o 23:55
witam , to powoduje atak lekowy , podniesienie cisnienia , podczas ataku moze przekraczac i 200/150/150 ale rowniez wyrzut adrenaliny , u mnie podejrzewali w ziwiazku z tym guza nadnercza ale wykluczyli... no i obserwujesz siebie co poteguje... sprobuj olac to i zajmij sie czyms zobaczysz minie

no i polecam magnez

-
Wojciech
- Odburzony Wolontariusz Forum
1 października 2010, o 02:07
Z ciśnieniem nie mam problemów większych orócz wiekszych ataków a uderzenia gorąca mam czeste. Zanim dostałem twego choróbska tego nie miałem wiec mysle ze to tak jest.
Lekarka badała mnie na tarczyce jak mowilem o tych uderzeniach ale wyszla dobrze u mnie. Wiec nerwiczka sie klania

-
Iwa
1 października 2010, o 16:30
Wiem też słyszałam ze to moze być od tarczycy al emam ją zdrową. Widocznie to nerwica, kolejny objaw bo za duzo by chyba bylo przypadku ze my tutaj mamy nerwice i takie uderzenia.
Cisnienie tez mam czasem w normie a uderzenia takie są. A boicie sie wtedy wylewu?

-
Nerwica
1 października 2010, o 20:36
Czy ja się boję? Oczywiście kiedy zżera mnie parszywy lęk i mam te różne objawy a w tym i uderzenia gotującego się gorąca to pewnie że się boję

Nie ma nawet slowa żeby opisać to przerażenie bo boję to mało powiedziane.
Boj się wtedy wylewu, udaru, zawału, zapalenia mózgu, omdlenia )a przez to uderzenia w głowę o szafkę....)(nie żartuje sobie) i wielu wielu innych rzeczy, łącznie z zagrzaniem się krwi i innych...
Chyba lek przed chorobami i tym wszystkim też jest podstawowym objawem nerwicy....

-
Iwa
1 października 2010, o 20:44
Wiem ze te objawy to normalka w nerwicy ale jak to przychodzi albo jest ze mna caly czas i tak meczy to trudno mi to sobie wmówić do głowy

Dzięki za odpowiedzi

Bo własnie teraz mnie męczy to grzanie w łeb. Ciśnienie mam ok 138/89 puls 89

-
Nerwica
3 października 2010, o 17:58
Iwo ale pomyśl inaczej. Zobacz ile razy to miałaś i nie było wylewu udaru i zawału a to przychodzi zwykle nagle. Wiec te objawy o tym zwyczajnie nie świadczą

-
Iwa
4 października 2010, o 16:13
Nerwica dokładnie za każdym razem tak sie właśnie uspokajam, czasem nawet zadziała

-
Daron115
25 grudnia 2013, o 22:54
Podczas gdy jesteś spięta(szczególnie podczas ataku lęku btw) mogą występować skórcze objawiające się uderzeniem gorąca, zamiast bólem( siostra fizjoterapeutka opowiedziała mi o skórczach

) rozciągającym się promieniście. Może też być to twoja odpowiedź na tle psychiki. Kojarzysz atak z tym uczuciem i "wuala" pojawia się przy ataku za każdym razem

. Ja mam np. zawsze zawroty głowy.
"Nie lubię ludzi, myślę że są głupi" - Daron Malakian.
-
blackhat
20 lutego 2014, o 17:01
Ja mam często uderzenia gorąca (np. mam czerwoną twarz ale zimne ręce/nogi). Tarczyca zdrowa, serce też. Nerwica daje czadu

-
ssaa
- Gość
20 lutego 2014, o 17:18
Mam to samo z zimnymi rekoma albo piekaca twarz i uderzenia ciepla

tz zdrowa, jedynie na tomograf czekam ale watpie zeby cos tam bylo ;p
-
blackhat
21 lutego 2014, o 09:19
przestraszyłaś mnie

Po co tomograf do tego? Masz jakieś bóle głowy?
-
ssaa
- Gość
21 lutego 2014, o 11:01
No mam sporo objawow, derealizacje zawroty glowy, wszystkie badania mam dobre ale na tomograf na razie czekam a dokladnie dzis ide zrobic

Po prostu musze sie przebadac zeby miec to z glowy