Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Trudne początki

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
adi98
Zarejestrowany Użytkownik

17 stycznia 2021, o 10:38

Witam :) , czy u was też początek odburzania wiązał się z nasileniem objawów? Od niedawna zacząłem stosować rady z forum i od tej pory lęk jest silniejszy niż jak nic nie robiłem.
malutki

1 lutego 2021, o 12:28

Tak, nasilenie się objawów, obaw, lęków i wszystkiego, co serwuje Nam nerwica, wiąże się z nasileniem tego. Więc tak, odburzając się, trzeba liczyć się, że nerwica jeszcze bardziej Nas przyciśnie, ale z jednego powodu - ona sama zaczyna się bać Nas i tego, że chcemy się jej pozbyć. ;)
limonka7

1 lutego 2021, o 13:59

Chyba tak trochę miałam :) Pomogło mi nagranie o kryzysach i nawrotach. Ogólnie pamiętaj, że kryzys jest etapem, w którym właśnie najbardziej można się "wykazać" zrozumieniem problemu, akceptacją i tak dalej. Kryzys pomaga iść później do przodu, o ile nie wkręcimy się w nerwicę.
Matka wariatka

1 lutego 2021, o 16:59

Tak, na początku jest ciężko.
Bunt emocjonalny 😀
Awatar użytkownika
Kodi

2 lutego 2021, o 01:45

Na początku trzeba zacisnąć zęby. Jak wytrzymasz pierwsze dni i tygodnie, to potem już będzie łatwiej.
Jeśli próbujesz zmienić coś do czego twój mózg już się przyzwyczaił, to zawsze będzie opór.
:dres:
ODPOWIEDZ