Od dwóch tygodni biorę Trittico Cr w dawce 100mg na dobę przed snem.
Po tygodniu nasiliły mi się jakieś wzmożone stany nerwowe do tego stopnia ,że bałem się prostych czynności, dodatkowo występuje afazja oraz silne stany lękowe, wcześniej przed stosowaniem leku nie było aż tak źle,dodatkowo zatyka mi uszy , boli głowa oraz jestem splatany i czasem otępiały, występować zaczęły myśli samobójcze oraz objawy somatyczne , drętwienie, przyspieszony puls.
Tego co teraz przeżywam po tym leku nigdy wcześniej nie doświadczyłem.
Lekarz twierdzi, że mam nie przerywać terapii.
Nie wiem co o tym sądzić i czy nie powinienem odstawić leku.
Dostałem ten lek bo męczyły miałam natręctwa myśli i skłonności do zamartwiania się. Spać raczej mogłem wcześniej.
Czy ktoś z Was miał podobnie.
Proszę o pomoc
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Trittico Cr ( TRAZODON )
-
- Nowy Użytkownik
Witam od ponad tygodnia biorę Trittico 75 mg (2/3 tabletki) na noc do tego Seronil 10 mg na dzień. Mam podejrzenie nerwicy od jakiegoś czasu mam uczucie jakby bólu serca, takie uczucie jakby mi zaraz miało serce stanąć najgorzej jak złapie mnie to na dworze wtedy jest ciężko, mam przez to strach wychodzić z domu że coś się stanie. Dodam dodatkowo że mam dużą nadwagę i biorę leki na nadciśnienie, w tamtym roku miałem robione badanie holter i niby wszystko jest w porządku, niedawno robione miałem EKG niby też nie widać nic niepokojącego za dwa tygodnie idę do kardiologa ponownie zrobić USG serca. Moje pytanie dotyczy tego że od kilku dni mam bardzo niski puls przy spoczynku poniżej 60 a czasami nawet poniżej 50 czy to efekt uboczny tych tabletek?? Czy ktoś tak miał i co w zwiazku z tym czy jest to nie bezpieczne czy zmniejszyć dawkę czy kontynuować??. Może ktoś pomoże?. Przyznam że dość mocno przeraża mnie ten niski puls
-
- Nowy Użytkownik
Cześć wszystkim.
Od bardzo długiego czasu biorę już Triticco CR. Miałem z nim już różne przygody - np jadłowstręt na dawce 100mg. W pewnym momencie zszedłem do 25mg i tak już zostałem i zasadniczo się wysypiam. ALE... zazwyczaj na drugi dzień (nie zawsze) wygląda tak, że po ok 2-3h po przebudzeniu jest ok, potem dostaję tak jakby mgłę mózgową - mam problemy z koncentracją, zapamiętywaniem, skupieniem, brak chęci na cokolwiek. Po kilku godzinach, mniej więcej gdzieś po 13,14-tej już jest w miarę ok aż do końca dnia. Czytając to forum natknąłem się na podobne opisy i mam teraz w planie całkowite odstawienie. Biorę też obecnie Dulsevia+Fluanxol z rana, ale jestem w trakcie odstawiania.
Od bardzo długiego czasu biorę już Triticco CR. Miałem z nim już różne przygody - np jadłowstręt na dawce 100mg. W pewnym momencie zszedłem do 25mg i tak już zostałem i zasadniczo się wysypiam. ALE... zazwyczaj na drugi dzień (nie zawsze) wygląda tak, że po ok 2-3h po przebudzeniu jest ok, potem dostaję tak jakby mgłę mózgową - mam problemy z koncentracją, zapamiętywaniem, skupieniem, brak chęci na cokolwiek. Po kilku godzinach, mniej więcej gdzieś po 13,14-tej już jest w miarę ok aż do końca dnia. Czytając to forum natknąłem się na podobne opisy i mam teraz w planie całkowite odstawienie. Biorę też obecnie Dulsevia+Fluanxol z rana, ale jestem w trakcie odstawiania.
-
- Nowy Użytkownik
Witam. Mam stwardnienie rozsiane I wrzodziejace zapalenie jelit. Dostałam tritico cr 150mg .Powod bezsennosc .Atarax 25mg nie działa. Moja dr przepisała mi też nasen którego jeszcze nie brałam.Chce tritico spróbować. Tu pytanie czy zacząć od razu od 50mg jak sugeruje dr czy te 50 podzielić jeszcze na pół?
Ciężko mi zasnąć a gdy zasnę to cała noc co 2 lub 1,5godz się wybudzam.
Ciężko mi zasnąć a gdy zasnę to cała noc co 2 lub 1,5godz się wybudzam.
-
- Nowy Użytkownik
ja biorę ten lek od 3 tygodni w dawce 50 mg przed snem od 3 dni na drugi dzień mam takie objawy jak ze kreci mi sie w głowie nogi jak z waty strach przed wyjściem z domu, bo mam takie uczucie jak miałbym za chwile stracić przytomności i upaść na ziemie Odstawiam ten lek, bo to jakaś masakra co sie zemną dzieje dzisiaj za to mam tak ze nie mogę brać pełnych oddechów plus ten lek że za chwile dostane zawalu serca i strace przytomność
-
- Nowy Użytkownik
Witam
Czy pomoże mi ten lek na sen (75mg ) i natłok myśli wieczorem ? Lekarz sugerował 1/3 tabletki czyli 0,25 przez 3 miesiące.
Nie mogę zasnąć, wybudzam się często czy budzę o 4.00 i nie śpię. Albo wybudza mnie chrapiący mąż, grający na kompie syn albo córka 8 lat przychodzi w nocy. ( nie mam możliwości spać w pomieszczeniu sama..)
Jak mam noce ( bardzo rzadko ), że śpię w ciszy sama to przesypiam bez niczego czy z melatoniną. Ale też doraźnie biorę ApoZolpin pół tabletki. Zasypiam po tym szybko i śpię dobrze, rano "lekko" spowolnienie ale potem jest ok. Ale kolejna noc po apo zolpinie jest dużo gorsza, dopiero po kilku dniach w miarę.
Poradzicie coś ?
Czy pomoże mi ten lek na sen (75mg ) i natłok myśli wieczorem ? Lekarz sugerował 1/3 tabletki czyli 0,25 przez 3 miesiące.
Nie mogę zasnąć, wybudzam się często czy budzę o 4.00 i nie śpię. Albo wybudza mnie chrapiący mąż, grający na kompie syn albo córka 8 lat przychodzi w nocy. ( nie mam możliwości spać w pomieszczeniu sama..)
Jak mam noce ( bardzo rzadko ), że śpię w ciszy sama to przesypiam bez niczego czy z melatoniną. Ale też doraźnie biorę ApoZolpin pół tabletki. Zasypiam po tym szybko i śpię dobrze, rano "lekko" spowolnienie ale potem jest ok. Ale kolejna noc po apo zolpinie jest dużo gorsza, dopiero po kilku dniach w miarę.
Poradzicie coś ?
-
- Nowy Użytkownik
-
- Nowy Użytkownik
Witam serdecznie. Od 3 tygodni mam problemy ze snem. Śpię bardzo malo, są to sny przerywane. Wydaje mi się że powstało to na tle nerwowym (praca,dom,dzieci). Przełamałam się i poszedłem do psychiatry który zlecił mi trittico 75 na poprawę snu. 1/3 tabletki przed spaniem, jeżeli się obudzę to dodać jeszcze 1/3. Tak też zrobiłem. Usnolem o 22 30 i wstałem o 23 30..... Dołożyłem 1/3 tabletki i razem wyszło 50 mg. Efekt zero snu do rana. Kompletnie nie wiem co dalej z tym robic. Możliwe że to działa na mnie odwrotnie niż powinno?