Czy od poczatku stosowania tak dzialala? Jesli nie to po ilu dniach zobaczyles poprawe?Borys pisze: ↑7 stycznia 2022, o 17:22Ja biorę tak godzinę przed pójściem spać i nie mam problemu z zasypianiem po tym leku. Oczywiście w niskiej dawce (25 do 50 mg). Także myślę że tak po godzinie zaczyna już mocniej działać. Działa na tyle długo, że nie mam problemów ze wstawaniem w nocy, ok.8-10h myślęNerwyzestali pisze: ↑6 stycznia 2022, o 21:13Po jakim czasie od zażycia trittico zaczyna u was działać tabletka?
Wiecie jak długo ono działa?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Trittico Cr ( TRAZODON )
-
- Zarejestrowany Użytkownik
-
-
Dokładnie nie pamiętam po jakim czasieMon10 pisze: ↑7 stycznia 2022, o 18:06Czy od poczatku stosowania tak dzialala? Jesli nie to po ilu dniach zobaczyles poprawe?Borys pisze: ↑7 stycznia 2022, o 17:22Ja biorę tak godzinę przed pójściem spać i nie mam problemu z zasypianiem po tym leku. Oczywiście w niskiej dawce (25 do 50 mg). Także myślę że tak po godzinie zaczyna już mocniej działać. Działa na tyle długo, że nie mam problemów ze wstawaniem w nocy, ok.8-10h myślęNerwyzestali pisze: ↑6 stycznia 2022, o 21:13Po jakim czasie od zażycia trittico zaczyna u was działać tabletka?
Wiecie jak długo ono działa?
-
Miałam krótką, acz nieprzyjemną przygodę z tym lekiem.
Brałam to jako jako lek nasenny.. Niestety okazało się, że nie jest to lek dla mnie – jeśli chodzi o fizyczne samopoczucie, miałam wszystkie skutki uboczne z ulotki. Dostałam wzdęć, ślinotoku i w dodatku zaczęły mi wracać objawy psychotyczne – co ciekawe, zauważył to mój partner, a nie ja, sytuacja mogła więc być groźna (zwykle wychwytuję wszystkie swoje objawy i jestem ich świadoma). Lek został bardzo szybko odstawiony.
Brałam to jako jako lek nasenny.. Niestety okazało się, że nie jest to lek dla mnie – jeśli chodzi o fizyczne samopoczucie, miałam wszystkie skutki uboczne z ulotki. Dostałam wzdęć, ślinotoku i w dodatku zaczęły mi wracać objawy psychotyczne – co ciekawe, zauważył to mój partner, a nie ja, sytuacja mogła więc być groźna (zwykle wychwytuję wszystkie swoje objawy i jestem ich świadoma). Lek został bardzo szybko odstawiony.
-
Jak objawy psychotyczne?Kluskova pisze: ↑31 stycznia 2022, o 22:39Miałam krótką, acz nieprzyjemną przygodę z tym lekiem.
-
Normalnie.

Objawy po Trittico nie były tak silne, żeby wywołać psychozę, po prostu zaczęłam się gorzej czuć, zrobiłam się podejrzliwa i nieco agresywna - od tego się u mnie zaczyna.
-
Poniewaz niewiele osob wie, ale trazodon ma aktywny metabolit zwany mCPP, ktory moze nasilac objawy psychozy w schizofrenii. mCPP jest substancja nielegalna na terenie Polski i wielu krajow, uzywana jako podroba MDMA.
Polecam to badanie: A functional serotonin transporter (5-HTT) polymorphism
is associated with psychosis in neuroleptic-free
schizophrenics
I to:
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 239190233C
https://www.nature.com/articles/1395586
-
Czaję. A to jakaś mocna schizofrenia czy trochę?
-
Dzięki za informację.HysSpodGory pisze: ↑1 lutego 2022, o 00:54Poniewaz niewiele osob wie, ale trazodon ma aktywny metabolit zwany mCPP, ktory moze nasilac objawy psychozy w schizofrenii. mCPP jest substancja nielegalna na terenie Polski i wielu krajow, uzywana jako podroba MDMA.
schizophrenics
I to:
Trochę. Na moje szczęście jestem bardzo lekkim przypadkiem.

-
- Gość
Dzięki za ten post... Serio od długiego czasu miałam rozkminkę, co się ze mną działo po tym środku niby nasennym... Przeczytałam o tym mCPP i teraz dla mnie jasne, skąd wrażenie chwilowej zmiany osobowości... Dobrze, że skończyło się na jednej tabletce podzielonej na cztery dniHysSpodGory pisze: ↑1 lutego 2022, o 00:54Poniewaz niewiele osob wie, ale trazodon ma aktywny metabolit zwany mCPP, ktory moze nasilac objawy psychozy w schizofrenii. mCPP jest substancja nielegalna na terenie Polski i wielu krajow, uzywana jako podroba MDMA.
schizophrenics
I to:
-
Brałem kilka dni i mam wrażenie że jestem po tym jakiś roztrzęsiony. Dziś obudziłem się w nocy i trochę głową mnie zabolała, brzuch i zatkany nos.
Raczej nie bd tego brać już.
Raczej nie bd tego brać już.
-
Odstawiam ten lek i juz czuje sie troche lepiej. Na mnie ten lek dzialal zle. Mam nadzieje, ze 5 miesiecy brania go nie uszkodzilo mozgu i zregeneruje sie i wroce do zdrowia.
-
Hej, biorę Trittico 50 mg na noc w połączeniu z Bellergotem 1 tabletka i 2,5 mg Nasenu. W ciągu dnia Bellergot rano i w południe. Mam stwierdzone zaburzenia depresyjne i lękowe mieszane. Leki biorę od 1,5 tygodnia, lęki są sporo mniejsze, ale kiedy wstaję rano tj. 9.00-10.00 jestem nie do życia mam bóle głowy, uciski w płacie czołowym, czuję się jak pijana. Poza tym mam problemy z koncentracją i wrażenie jakbym czasami była w bańce. Mieliście też takie przygody z Trittico bądź Bellergotem?
-
Bralem przez 5 miesiecy na szczescie odstawilem i powoli dochodze do siebie, mialem bole glowy, ktore doprowadzaly do wyginania, oddalania, przyblizania obrazu doslownie, nic przyjemnego.Maria87 pisze: ↑5 marca 2022, o 15:07Hej, biorę Trittico 50 mg na noc w połączeniu z Bellergotem 1 tabletka i 2,5 mg Nasenu. W ciągu dnia Bellergot rano i w południe. Mam stwierdzone zaburzenia depresyjne i lękowe mieszane. Leki biorę od 1,5 tygodnia, lęki są sporo mniejsze, ale kiedy wstaję rano tj. 9.00-10.00 jestem nie do życia mam bóle głowy, uciski w płacie czołowym, czuję się jak pijana. Poza tym mam problemy z koncentracją i wrażenie jakbym czasami była w bańce. Mieliście też takie przygody z Trittico bądź Bellergotem?
Metabolit trazodonu mcpp powoduje wlasnie takie bole glowy.
https://www.cambridge.org/core/journals ... ECBF833C01