Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zoloft, Asentra, Asertin ( SERTRALINA )
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witamw sobote minie miesiąc jak zażywam Asentrę.Przez 2 tygodnie brałem rano 25mg , następnie zwiekszyłem za zgodą lekarza do 50mg , ale czułem sie zbyt śpiący ( może z tego względu że rano biore 0,5mg Clonazepamu), kilka dni znowu brałem po 25mg a obecnie znowu 50mg( z tymże rano 25m i po południu 25mg).Czuje się niezbyt ale z tego co wyczytałem trzeba czasme poczekać i kilka tygodni aż ten lek się wkręci. Wiele lat temu lekarz pisał mi ten lek ale z tego co pamiętam przyjmujmowałem go chyba bardzo krótko po czym został zmieniony..Mam nadzieje, że odczuje w końcu poprawę.Początkowo dośćradził sobe z dusznościami z którymi się zmagam, teraz tak w kratke.
-
- Nowy Użytkownik
Cześć, czy ktoś tu ma doświadczenie z braniem asertin podczas karmienia piersią? Zdiagnozowano u mnie zaburzenie osobowości chwiejnej emocjonalnie. W starych odpowiedziach wyczytałam, że największe stężenie we krwi występuje po 3h a na necie podają 4,5-8,4h.( Cokolwiek oznacza 8,4
) Psychiatra nic w tej kwestii nie powiedziała, a ja nie pomyślałam żeby dopytać..
Moja córka ma dopiero 7 tygodni i obawa że jej zaszkodzę jest bardzo silna mimo wszelkich zapewnień o "bezpiecznosci" tego leku.
Moja córka ma dopiero 7 tygodni i obawa że jej zaszkodzę jest bardzo silna mimo wszelkich zapewnień o "bezpiecznosci" tego leku.
-
"Lek Asertin można stosować u kobiet w ciąży wyłącznie wtedy, gdy według oceny lekarza korzyści z jego stosowania przeważają nad ewentualnymi zagrożeniami dla płodu"Walczeosiebie pisze: ↑2 września 2024, o 10:29Cześć, czy ktoś tu ma doświadczenie z braniem asertin podczas karmienia piersią? Zdiagnozowano u mnie zaburzenie osobowości chwiejnej emocjonalnie. W starych odpowiedziach wyczytałam, że największe stężenie we krwi występuje po 3h a na necie podają 4,5-8,4h.( Cokolwiek oznacza 8,4) Psychiatra nic w tej kwestii nie powiedziała, a ja nie pomyślałam żeby dopytać..
"Nie zaleca się stosowania preparatu w czasie ciąży i karmienia piersią"
Można jedynie przytoczyć zalecenia, myślę że nikt tutaj Tobie więcej nie powie
-
- Nowy Użytkownik
Zapytałam o doświadczenie a nie cytaty z neta 

-
Cześć , biorę Asentre juz około 2 mies w dawkach głównie 50 mg , ale różnie sobie dawkuje bo czasem 25 mg . Nic mi to nie pomaga , choruje na zaburzenia połykania , zawroty głowy , zmęczenie , napięcie mieśni szyi , teraz doszły problemy z żołądkiem . Jestem zrozpaczona wcześniej próbowałam Elice 10 mg i też nic ....
-
Hej ludziska!
Powiedzie proszę jak ta sertralina wpływa na energię życiową, z przypływem chęci do robienia czegokolwiek? Ja mam jakieś straszne blokady które przejawiąją sie również w myślach. Duze lęki. Byłem lata na dulsevii ale strasznie emocjonalnie sie rozbujałem i został zmieniony na inny antydepresyjny, właśnie na Asertin.
Jak wasze zdolności poznawcze po setralinie?
Powiedzie proszę jak ta sertralina wpływa na energię życiową, z przypływem chęci do robienia czegokolwiek? Ja mam jakieś straszne blokady które przejawiąją sie również w myślach. Duze lęki. Byłem lata na dulsevii ale strasznie emocjonalnie sie rozbujałem i został zmieniony na inny antydepresyjny, właśnie na Asertin.
Jak wasze zdolności poznawcze po setralinie?
-
- Nowy Użytkownik
Hej. Mój tata miał zapisaną Ascentre przez jedną lekarkę przy zaburzeniach otępiennych. Drugi stwierdził że jest to lek którego bez konsultacji z psychiatrą nie możemy włączać ponieważ zbyt silnie wpływa na funkcje poznawcze. Niestety nie mam doświadczenia jak faktycznie to wygląda.
Przy okazji, czy ktoś z Was słyszał może o stosowaniu pomocniczo sertraliny w zespole jelita drażliwego?
Przy okazji, czy ktoś z Was słyszał może o stosowaniu pomocniczo sertraliny w zespole jelita drażliwego?
-
Tak, podobno jelito drazliwe jest przez psychosomatyzacje wiec czasem proponuja ssri zeby wspomoc leczenieSiłka pisze: ↑16 grudnia 2024, o 14:20Hej. Mój tata miał zapisaną Ascentre przez jedną lekarkę przy zaburzeniach otępiennych. Drugi stwierdził że jest to lek którego bez konsultacji z psychiatrą nie możemy włączać ponieważ zbyt silnie wpływa na funkcje poznawcze. Niestety nie mam doświadczenia jak faktycznie to wygląda.
-
Jak coś znajdziesz co motywuje do "chcenia się" to daj znać, też tego szukam.
-
Hejka.
Mam pytanie. 2,5 tyg temu zwiekszylam dawke Zoloft z 25mg do 50 i czuje sie fatalnie najgorsze sa lęki rano i natrętne czarne myśli do tego jadłowstręt jednym slowem jest masakra i zastanawiam sie czy w takiej sytuacji nie zmniejszyc dawki i nie wrócić do 25mg? bo juz nie daje rady
czy zmniejszenie dawki zmniejszy te uboczne skutki czy pogorsze jeszcze bardziej sytuacje?
Mam pytanie. 2,5 tyg temu zwiekszylam dawke Zoloft z 25mg do 50 i czuje sie fatalnie najgorsze sa lęki rano i natrętne czarne myśli do tego jadłowstręt jednym slowem jest masakra i zastanawiam sie czy w takiej sytuacji nie zmniejszyc dawki i nie wrócić do 25mg? bo juz nie daje rady
-
Witaj raczej bym nie zmiejszala dawki leku tylko to przeczekala ja biore escytyl tez na poczatku mialam leki jak bralam lek teraz mam zwiekszona dawkie i jest dobrze.Czasem tak jest ze na poczatku objawy sie nasilaja a potem ustepuja