Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Rzeszów ginekolog
-
- Nowy Użytkownik
Hej dziewczyny, mam pytanie o tabletki antykoncepcyjne. Czy to normalne, że po nich się tyje? Zaczęłam brać dwa miesiące temu i mam wrażenie, że nagle przybyło mi parę kilo, choć jem tyle samo i ruszam się jak wcześniej. Może to tylko przypadek, ale zastanawiam się, czy to od tabletek i czy warto zmienić na inne? No i chciałabym się tż udać na konsultację do ginekologa. Możecie polecić kogoś w Rzeszowie?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Tak, to się zdarza, ale nie każda antykoncepcja powoduje przybieranie na wadze. Może to być kwestia zatrzymania wody w organizmie albo po prostu konkretnego składu tabletek, które akurat u Ciebie tak działają. Najlepiej byłoby skonsultować się z lekarzem, żeby dobrał coś lepiej dopasowanego do Twojego organizmu. Możesz sprawdzić np. tutaj: https://ginekolog-rzeszow.pl/. Warto zrobić badania hormonalne, bo czasem organizm źle reaguje na konkretny składnik. Lepiej coś zmienić teraz niż męczyć się kolejne miesiące.