Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Skutki uboczne coaxilu (pytanie)

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AdamGdzies
Zarejestrowany Użytkownik

23 października 2017, o 15:09

Witam, od około 3 tygodni zażywam lek coaxil i generalnie mam strasznie mocne skutki uboczne, drgania, zwiększone lęki, nie mogę nawet za bardzo normalnie zasnąć - wpadam w półsen, drętwiej mi głowa i mam szumy w uszach. Trochę mnie to wszystko dziwi bo niby coaxil to łagodny lek. Dlaczego mam w związku z tym pytanie ... czy dać mu jeszcze czas czy może po prostu z niego zrezygnować ? Dodam jeszcze ze przez tydzien bralem 2 coaxile a potem juz 3 dziennie. Wczesniej brałem wenlafaksyne, okolo 1,5 roku i również odstawiłem ja 3 tygodnie temu wchodząc na coaxil. Powiem szczerze, dośc mocno sie nakręcam że mi to szkodzi co nie pomaga mi na co dzień i zamiast lepiej jest gorzej.
Tomekxyz
Świeżak na forum

25 października 2017, o 20:58

Ja bym zaczekał do 4 tygodni choć Coaxil nie powinien wywoływać aż takich skutków ubocznych na początku. Być może to po prostu nie lek dla Ciebie. A jesteś pewien, że to efekt leków a nie nerwica ? W nerwicy objawy przepływają z jednych na inne i to w takich cyklach jedno, dwutygodniowych. Osoby jeszcze niedoświadczone często myślą, że to pogorszenie związane z lekami a tak nie jest. A może to jeszcze odstawienie wenlafaksyny ?
Awatar użytkownika
AdamGdzies

26 października 2017, o 13:07

No właśnie w tym problem, sam nie wiem co jest od czego. Odstawienie wenli mogło być, znaczy było ciężkie i wiem że równie dobrzę moj umysł może to powodować bo po odstawieniu mocno sie wszystko rozregulowało, a taka niewiadoma co od czego tylko mnie niepotrzbnie nakręca, nie pozwala przypisać tego wszystkiego zaburzeniu.
ewagos

29 października 2017, o 16:18

Adam ja bym się zastanowiła czy to napewno winny jest coaxil? To faktycznie bardzo słaby antydepresant , ja go kiedyś brałam właśnie dlatego ,że panicznie bałam się antydepresantów i ich skutków ubocznych ,lekarz przepisał mi coaxil bo on nie daje takich skutków jak ssr,Zaczynałam odrazu od dawki 3x1 i nie małam żadnych skutków ubocznych .Mój mąż też go kiedyś brał i też nic
ODPOWIEDZ