Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Silne bóle głowy jakie leki Wam pomogły ?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
moniamona1
Zarejestrowany Użytkownik

24 kwietnia 2015, o 11:31

Witajcie.. dawno mnie tutaj nie bylo ,niestety objawy nerwicy wrocily ale w innej formie ,napisze w wielkim skrocie ..mam stwierdzone zaburzenia lękowo - depresyjne ,mialam robiony szereg badan bylam u neurologa diagnoza to napieciowe bole glowy ale nic mi nie przepisal bo stwierdzil ,ze szkoda watroby i tarczyca,morfologia,eeg,tomograf i wszystko jest ok.Bylam wczoraj u psychiatry zapisal mi chloroprotixen 15 mg mam brac 3 x 1 nic nie pomagaja ale fakt ,ze krotko je zazywam..tak czy inaczej obawiam sie ,ze ten lek jest za słaby wydaje mi sie ,ze powinnam brac leki typowo antydepresyjne.Co o tym sadzicie ?
Awatar użytkownika
dankan
Odburzony i pomocny użytkownik

24 kwietnia 2015, o 11:34

No jak uwazasz :) Ja aurat jestem zdania ze najlepiej lekow nie brac wcale, bo skoro masz zaburzeni alekowo depresyjne to bole glowy napieciowe to objaw, a z zaburzeniem mozna sobie poradzic inaczej i bardziej trwale.
Ale oczywiscie mozesz tez brac leki jesli chcesz, i jesli bym bral to takze antydepresanty ale akurat ten cjloroproxiten to mozna brac dodatkowo nawet do antydepresantu bo ma poprawiac ukrwienie glowy (sam go kiedys dostalem)
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014

spis-tresci-autorami-t4728.html
Awatar użytkownika
moniamona1

24 kwietnia 2015, o 11:44

Dziekuje za odpowiedz..tak myslalam,ze chloroprotixen mozna brac jako uzupełnienie leki z uwagi na to ,ze jest słaby ..tez miales chroniczne bole glowy ? Mnie boli glowa codziennie ,czasami tez odczuwam pieczenie..masakra ciezko z tym wytrzymac.

-- 24 kwietnia 2015, o 11:44 --
Jakimi innymi sposobami moge sobie poradzic i efekty beda trwale ? Dodam ,ze mam naprawde silne bole glowy takie ,ze ledwo funkcjonuje na codzien i przeraza mnie to :( Probowalam pic melise,biore lek magne b6 w duzych dawkach czyli 5 dziennie ale bez efektow.
emi125

24 kwietnia 2015, o 12:02

Ja też mam od kilku miesięcy potworne bóle głowy, jakby mi miało zaraz ja rozsadzić. Pomaga mi chociaż na chwilę aktywność fizyczna.
bart26

24 kwietnia 2015, o 12:08

Poboli i przestanie . Niereaktywnosc na nie a czasem tabletka na bol glowy . Nie szukal bym ucieczki w antydepresanty . Ja tez mam bole glowy sciska z tylu na srodku masakra jak by sie cos tam rodzilo roslo ale tak juznjest . Przejdzie nerwica przejda bole glowy
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
moniamona1

24 kwietnia 2015, o 12:14

Musze brac antydepresanty z uwagi ,ze czasami mam stany depresyjne ,i chce tez leczyc nerwice a uwagi na rozne dolegliwosci somatyczne..ten bol nie przejdzie samoistnie skoro mam juz go od 2 mscy ..nerwica tez sama nie przejdzie..slyszalam ,ze takie bole glowy dobrze leczy sie antydepresantami.

-- 24 kwietnia 2015, o 12:14 --
Poza tym mnie boli cala glowa łacznie to sa bole takie uciskowe ..przewaznie uciska mi nos u gory :(
bart26

24 kwietnia 2015, o 12:52

Kazdy wybiera swoja droge . Ja tez mam stany depresyjne ja tezm mam nerwice i mnie tez boli glowa od 4 miesiecy . Moje leki to melissa w saszetkach i paracetamol . nie jestem lekarzem . Ale stany depresyjne w nerwicy to calkiem normalna sprawa . Moze lepiej bedzie jak poczytasz wypowiedzi innych. odburzonych osob nie chce cie wprowadzac w blad .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
moniamona1

24 kwietnia 2015, o 13:02

Ok,dzieki za odpowiedz,na mnie melisa wogle nie dziala ,tabkletki przeciwbolowe dostepne w aptece tez nie,ratowalam sie nawet ketanolem ale nie pomogl.Chce sie dowiedziec czy antydepresanty pomogly komus na przewlekly bol glowy..
Awatar użytkownika
dankan

24 kwietnia 2015, o 13:21

Jesli przewklekly bol glowy masz od nerwicy to antydepresanty ci pomoga o ile lek ci sie dobrze trafi.
Nerwica sama nie minie ale mnie mija a nie biore lekow, wiec wychodzenie z nerwicy bez lekow to nie to samo co "nerwica sama mija".
Ale to fakt kazdy jakos sam wybiera droge.
Czy ci pomoze na to lek? Musisz sprobowac bo dzialanie tych lekow to loteria :)
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014

spis-tresci-autorami-t4728.html
Awatar użytkownika
moniamona1

24 kwietnia 2015, o 18:58

Wiem,ze to jest loteria i to mnie wlasnie przeraza :(

-- 24 kwietnia 2015, o 18:58 --
Ktos jeszcze cierpi na przewlekłe bóle glowy ?
usunietenaprosbe
Gość

24 kwietnia 2015, o 20:00

Tez mnie tak glowa boli, momentami nie moge wytrzymac. I tez biore chlorprothixen i uwazam ze powinien Ci pomoz. Moze daj mu jeszcze troche czasu?

-- 24 kwietnia 2015, o 19:00 --
Jeszcze mi się przypomniało. Na początku jak go brałam to też brałam 3x1 po 15mg i nawet jakoś szczególnie wyciszona nie byłam. Potem zaczynałam przysypiać. Teraz biorę tylko 2x15 na noc i jedną rano jeśli odczuwam niepokój (właściwie do niedawna miałam tak robić, teraz już nie) i jak wzięłam wtedy tą jedną 15 to zasypiałam. Więc myślę, że z biegiem czasu ten lek się "uaktywnia". Oczywiście każdy organizm ma inaczej, tak było u mnie.
patafilar
Świeżak na forum

1 września 2017, o 13:28

Na ból głowy polecam pić sok z jabłka, ogórka, jarmużu, imbiru i selera.
Mi taki sok zawsze pomaga więc polecam innym. Przepis znalazłem na
terapiasokami.pl.Polecam też spacery na świeżym powietrzu.
p.karnia1

1 września 2017, o 19:09

Ja miałem skroniowe bole głowy, byly straszne czasem nie dawały żyć. Zacząłem brać trittico bol minął i już nie wrócił.
Per aspara ad astra
user009

1 września 2017, o 20:28

Zależy jakie bole głowy, ale na 90% pomoże rozlunienie mieśni karku itp.
Bo nie boli was mózg, nawet jeśli to takie uczucie tylko mieśnie na głowie, tu i tam.

Na skroniowy to trzeba poprzyciskac odpowiednio xD ale tu już sprawa gorsza.
p.karnia1

1 września 2017, o 21:06

Ale user dobrze pisze bole skroniowe jak i większość innych podczas nerwicy jest związana z napięciem w karku gdyż tamtędy przebiegają tętnice i napięte mięśnie na nie uciekają stąd ten efekt
Per aspara ad astra
ODPOWIEDZ