Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Sertraline pomocy!!
-
- Odważny i aktywny forumowicz
12 dzien biorę sertraline ZotrAl . Efektów brak chyba ze skutki uboczne. I chodzę jakbym miał się zaraz przewrócić i napady ci chwile dobrze ze je puszczam bokiem ale przy takich ilościach ro juz przesada
help !!

Dopóki walczysz Jesteś zwycięzcą
- eyeswithoutaface
- Moderator
Objawy uboczne mogą sie utrzymywać nawet do 21 dni, a pełne działanie lek rozwija przez nawet 5 miesięcy. Cierpliwości.
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
-
No a jak powiedziałem to swojemu psychiatrze to powiedział ze poczekamy jeszcze 3 dni i z bólem serca będę musiał zmienić ci lek... dzwinę nie mówił ze tak długi to może trwać . Na mnie zazwyczaj lek szybko dzialal. Escitalopram to po tygodniu lepiej było max 2. Po duloksetynie to tez tydzień max 2 i lepiej. A tu coraz gorzej ; ( same leki skoki ciśnienia i wszystko na raz chodzę jakbym zaraz miał upaść. .eyeswithoutaface pisze: ↑28 września 2017, o 19:24Objawy uboczne mogą sie utrzymywać nawet do 21 dni, a pełne działanie lek rozwija przez nawet 5 miesięcy. Cierpliwości.
- eyeswithoutaface
- Moderator
A mogę zapytać czemu nie chcesz spróbować odburzyć się bez farmakoterapii? 

"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
-
Bo juz wiele razy próbowałem nawet znając mechanizmy tego i ryzyka . I jakoś mi nie wychodzieyeswithoutaface pisze: ↑28 września 2017, o 20:01A mogę zapytać czemu nie chcesz spróbować odburzyć się bez farmakoterapii?![]()

- eyeswithoutaface
- Moderator
Tzn co konkretnie robiłeś? OpowiedzMaster24 pisze: ↑28 września 2017, o 21:39Bo juz wiele razy próbowałem nawet znając mechanizmy tego i ryzyka . I jakoś mi nie wychodzieyeswithoutaface pisze: ↑28 września 2017, o 20:01A mogę zapytać czemu nie chcesz spróbować odburzyć się bez farmakoterapii?![]()
całe dnie słaby chodzę a przy krytycznych sytuacjach to już wogole...

-
Przede wszystkim medytowalem przerabiałem trening uważności , ryzykowałem na objawyeyeswithoutaface pisze: ↑28 września 2017, o 22:327Master24 pisze: ↑28 września 2017, o 21:39Bo juz wiele razy próbowałem nawet znając mechanizmy tego i ryzyka . I jakoś mi nie wychodzieyeswithoutaface pisze: ↑28 września 2017, o 20:01A mogę zapytać czemu nie chcesz spróbować odburzyć się bez farmakoterapii?![]()
całe dnie słaby chodzę a przy krytycznych sytuacjach to już wogole...
Tzn co konkretnie robiłeś? Opowiedz![]()
Do tego dużo książęk o tej tematyce ... i dupa
-
- Zarejestrowany Użytkownik
sertalina długo sie wkreca , czasami 6 tygodni bez rezultatów a później zaczyna dzialac. Esci to inna pochodna , mogła ci się wkręcić po tygodniu ale to nie oznacza ze np z asentra bedzie tak samo. kazdy lek jest inny i kazdy organizm jest inny dlatego leków jest az tyle a nie tylko jeden rodzaj ponieważ na każdego dziala cos innego. Proponuje z sertalina jeszcze poczekac. to bardzo dobry lek i z ssri ma najmniej skutków ubocznych i jest chyba najlepiej tolerowany
Per aspara ad astra
-
Co do skutków ubocznych to pierwsze 13 dni to koszmar wiec raczej skutki uboczne ma. Kto wie może mina zobaczymy co powie psychiatrap.karnia1 pisze: ↑29 września 2017, o 22:09sertalina długo sie wkreca , czasami 6 tygodni bez rezultatów a później zaczyna dzialac. Esci to inna pochodna , mogła ci się wkręcić po tygodniu ale to nie oznacza ze np z asentra bedzie tak samo. kazdy lek jest inny i kazdy organizm jest inny dlatego leków jest az tyle a nie tylko jeden rodzaj ponieważ na każdego dziala cos innego. Proponuje z sertalina jeszcze poczekac. to bardzo dobry lek i z ssri ma najmniej skutków ubocznych i jest chyba najlepiej tolerowany
-
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Trittico mozna brac jako lek właściwy czyli nie tylko doraźnie na lepszy sen. przy dawlach powyzej 100-150 dziala antydepresyjnie i nie ma skutkow ubocznych poza jakimis tam minimalnymi
Per aspara ad astra
-
Na dzień mam sertraline A NA noc trittico 2/3 mam brać z tym ze nie raz normalnie zasypiam wiec nie biore