Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Rozmowy o leczeniu lekami derealizacji i depersonalizacji
- oroczimaru
- Zarejestrowany Użytkownik
Myślę, że trzeba przestać o tym czytać po necie. Ogólnie psychiatra powiedział mi, że ludzie z nerwicą są masakrycznie podatni na sugestie. Stąd właśnie te wkręty odnośnie wszystkiego, co się przeczyta i dopasowywanie objawów. A dzisiaj się zapowiada fajny dzień! Słońce wyszło, dobra kawa. Panowie, panie - żyjmy!
Wszyscy są psychiczni, tylko nie wszyscy mają diagnozę.
-
Tak jak wspomnialem, mialem zaczac brac Pernazyne, ale w koncu dostalem Promazin. Niestety efekty leczenia podobne do Abilify czyli tylko pogorszenie stanu. Zastanawiam sie czy miesiac to nie za krotko, aby te leki zaczely dzialac? Czy ktos z Was ma doswiadczenie z Promazinem? Ogolnie oba leki maja glownie dzialanie antypsychotyczne i zaczynam sie zastanawiac czy nie poprosic faktycznie o inny rodzaj leku - antydepresant lub przewlekowy.
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Na granicy psychozy to nie psychoza. Czemu osoby ze stanami lękowymi nie potrafią się pogodzić z tym że to są tylko i wyłącznie stany lękowe. Znam wiele osób z nerwicą którzy mieli tak samo silne stany lękowe jak ja i które spowodowały objawy d/d. I to już jest jakaś epidemia bo wiele osób ściemnia że niby to co mieli to były objawy prawie jak schziofrenia. Czyżby stany lękowo-depresyjne bądź nerwica były za mało "szalone" i co rusz ktoś musi gadać takie bzdury że ma stany psychotyczne bądź prawie schzifofrenie(gdzie prawie czyni ogromną różnice). Czy to wynik młodego wieku i chęci zaszpanowania?Jak żyje nie potrafie tego zrozumieć że nawet jeśli chodzi o zaburzenia psychiczne tak wiele osób chce na siłę zrobić wrażenieSmyk pisze:W tym watku chcialem poruszyc temat lekow, ktore moga pomoc przy objawach depersonalizacji i derealizacji. Sam mecze sie juz z tymi dolegliwosciami od 2002 roku. Przez pierwsze pol roku moj stan byl dosyc ciezki, na granicy psychozy.!

- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
za kazdym razem albo przynajmniej czesto mowisz lukasz o mlodym wieku
ja tez jestem dosc mlody ale nie znaczy mlodszy ze glupszy
. choc i ja nie moge zrozumiec stwierdzen ze mialem prawie stany psychotyczne albo cos w podobie. stany psychotyczne to albo sie ma albo sie ich nie ma.

(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
Wychodzi chyba ze mnie to że jestem starszy od większości osób tutaj:D Zresztą sam zobaczysz za 10 lat jak zmieni się twój stan postrzegania świata i ludzi. Nie pamiętam już jak to było kiedy miałem 17 lat ale wydaje mi się że ludzie młodzi byli wtedy inni. Nikt nie uważał że choroby psychiczne, próby samobójcze itd. są czymś fascynującym. Teraz często spotykam młodych ludzi którzy mając nerwice i stany lękowe mówią że mają prawie schizofrenię(choć ja to nazywam schizofrenią bezobjawowąddd pisze:za kazdym razem albo przynajmniej czesto mowisz lukasz o mlodym wiekuja tez jestem dosc mlody ale nie znaczy mlodszy ze glupszy
. choc i ja nie moge zrozumiec stwierdzen ze mialem prawie stany psychotyczne albo cos w podobie. stany psychotyczne to albo sie ma albo sie ich nie ma.

P.S.Nie uważam że młodszy oznacza głupszy tylko mniej doświadczony

-
Witam leczę się od 6tygodni i dowiedziałem się od psycholog,że leki nie są dobrym rozwiązaniem kiedy ja rosnę mówi,że leki są dobre w przypadku jakiś chorób np depresji itp więc myślę o stopniowym odstawianiu leku i walczeniu z DD bez leków co o tym sądzicie
- ddd
jesli psycholog tak powiedziala to widocznie ma jakies podstawy zeby myslec ze dla ciebie leki nie sa az tak konieczne. mnie np psycholog powiedziala zebym bral rownoczesnie z terapia bo stwierdzila ze terapia to tez jak lek a dwa nie zaszkodza w moim wypadku
choc leki nie bierze sie tylko na depresje.
na twoim miejscu zaufalbym psycholog, jesli widzi ciebie i ciebie w terapi to moze miec racje. wszystko zalezy od danej osoby.

na twoim miejscu zaufalbym psycholog, jesli widzi ciebie i ciebie w terapi to moze miec racje. wszystko zalezy od danej osoby.
(muzyka - my słowianie)
Autor Zordon ;p
Autor Zordon ;p
- ddd
a co za lek teraz wogole bierzesz? bo jak jakis antydepresant to jego nie odstawiaj raptownie wiec dobrze ze na razie zmniejszasz dawki
(muzyka - my słowianie)
Autor Zordon ;p
Autor Zordon ;p
- oroczimaru
idź do innego psychiatry i z nim pogadaj. takie leki się powinno brać z pół roku.
samemu nie odstawiaj, a psycholog może sugerować, ale psychiatrą nie jest, a po drugie mogłeś źle zrozumieć, po trzecie psycholog może nie mieć racji. Ludzie z nerwicą są bardzo podatni na sugestię. Przecież te leki nic złego z Tobą nie robią?
samemu nie odstawiaj, a psycholog może sugerować, ale psychiatrą nie jest, a po drugie mogłeś źle zrozumieć, po trzecie psycholog może nie mieć racji. Ludzie z nerwicą są bardzo podatni na sugestię. Przecież te leki nic złego z Tobą nie robią?
Wszyscy są psychiczni, tylko nie wszyscy mają diagnozę.
-
pixer102 pisze:Witam leczę się od 6tygodni i dowiedziałem się od psycholog,że leki nie są dobrym rozwiązaniem kiedy ja rosnę mówi,że leki są dobre w przypadku jakiś chorób np depresji itp więc myślę o stopniowym odstawianiu leku i walczeniu z DD bez leków co o tym sądzicie
A w jakim jesteś wieku?
-
Leki zawsze uzależniają, tak jak każda religia. Mogą cie nie uzależnić fizycznie ale psychicznie, i to bardzo. Staniesz się niewolnikiem czegoś. Czytałem kiedyś coś co mnie od tego odciągnęło i to był mój najlepszy wybór. Pisał pewien gość. Boję się już 30 lat i teraz wiem że najgorsze było pójście w leki. Młody jesteś, poszukaj obrony bez leków i czegokolwiek. Obrony, gdy staniesz nagi oko w oko z największym strachem to wygrasz w ułamku sekundy. Ja to zrobiłem. poczytaj sobie Kizam. Blog. Może na początku tego nie zrozumiesz ale z czasem na pewno.
- ddd
zrozumiesz dopiero jak wyzdrowiejeszAdam Kizam pisze:Leki zawsze uzależniają, tak jak każda religia. Mogą cie nie uzależnić fizycznie ale psychicznie, i to bardzo. Staniesz się niewolnikiem czegoś. Czytałem kiedyś coś co mnie od tego odciągnęło i to był mój najlepszy wybór. Pisał pewien gość. Boję się już 30 lat i teraz wiem że najgorsze było pójście w leki. Młody jesteś, poszukaj obrony bez leków i czegokolwiek. Obrony, gdy staniesz nagi oko w oko z największym strachem to wygrasz w ułamku sekundy. Ja to zrobiłem. poczytaj sobie Kizam. Blog. Może na początku tego nie zrozumiesz ale z czasem na pewno.

(muzyka - my słowianie)
Autor Zordon ;p
Autor Zordon ;p
-
Adam Kizam pisze:Leki zawsze uzależniają, tak jak każda religia. Mogą cie nie uzależnić fizycznie ale psychicznie, i to bardzo. Staniesz się niewolnikiem czegoś. Czytałem kiedyś coś co mnie od tego odciągnęło i to był mój najlepszy wybór. Pisał pewien gość. Boję się już 30 lat i teraz wiem że najgorsze było pójście w leki. Młody jesteś, poszukaj obrony bez leków i czegokolwiek. Obrony, gdy staniesz nagi oko w oko z największym strachem to wygrasz w ułamku sekundy. Ja to zrobiłem. poczytaj sobie Kizam. Blog. Może na początku tego nie zrozumiesz ale z czasem na pewno.
Zawsze trzeba brać leki kiedy się jest w depresji lub ma się silne stany lękowe. To czy ktoś za bardzo przywiąże bądź uzależni się od brania leków to już inna sprawa. Jeśli ktoś nie traktuje leków jako lek(

Adam Kizam-Ja mam wrażenie że ty masz takie podejście do tego. Bagatelizujesz leki bo z perspektywy czasu możesz widzieć że nie miały one na ciebie za dużego, pozytywnego wpływu. Z drugiej strony mogły przeszkodzić tobie w dojściu do normalności bo za bardzo się na nich skupiłeś. Nie wiem czy twój przypadek to jeden z tych dwóch bądź jeszcze jakiś inny. Myślę tylko że stawianie takich kategorycznych sądów że pójście w leki to najgorsze co może być jest szkodliwe dla innych. Branie leków jest zwłaszcza ważne na początku kiedy naprawdę dźwiga człowieka z depresji i lęków. Ja staram się unikać takich kategorycznych sądów i mówić że leki są złe lub szkodliwe. Owszem mogą takie być i nawet często się to zdarza ale każdy jest indywidualnym przypadkiem, z różną przeszłością i teraźniejszością i czasami leki mogą komuś uratować życie a czasami pogrążyć. Ważne są proporcje jakie się przykłada do terapii lekami. I myślę że to jest jedyny kategoryczny sąd jaki ludzie którzy już troche przeżyli mogą stawiać tym którzy dopiero "zaczynają". Przestrzegajmy przed zagrożeniem jakie niosą ze soba leki ale nie odwodźmy nikogo od tego by wspomagali się lekami jeśli czują że tego potrzebują.