Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Rexetin, Parogen ( PAROKSETYNA )
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Czesc mam pytanie do osób które biota Parogen. Swoją przygodę z tym lekiem zaczęłam we wrześniu 2016 kiedy wystąpiły u mnie stany lękowe. Ogólnie lek mi pomógł - brałam go do lipca b.r po czym odstawiłam bo dobrze się czułam ( schodzilam stopniowo) podczas brania Parogenu nie miałam żadnych skutków ubocznych. Niestety ciężka sytuacja życiowa znowu nasiliła moje lęki i od 7 dni znowu jestem na Parogenie tylko ze teraz zle się po nim czuje tzn mam jakieś drgawki, a przede wszystkim nie mam w ogóle apetytu czy ktoś z biorących ten lek miał tez takie objawy? Mam nadzieje ze to przejściowy kryzys... ogólnie wcześniej lek mi bardzo pomógł w normalnym funkcjonowaniu.
- Candy
Lek na nowo musi sie wkrecic mysle ze do 3 tyg powinno byc juz dobrze , a jak dawka? Ja akurat mam wzmozony apetytPinka pisze: ↑31 października 2017, o 10:28Czesc mam pytanie do osób które biota Parogen. Swoją przygodę z tym lekiem zaczęłam we wrześniu 2016 kiedy wystąpiły u mnie stany lękowe. Ogólnie lek mi pomógł - brałam go do lipca b.r po czym odstawiłam bo dobrze się czułam ( schodzilam stopniowo) podczas brania Parogenu nie miałam żadnych skutków ubocznych. Niestety ciężka sytuacja życiowa znowu nasiliła moje lęki i od 7 dni znowu jestem na Parogenie tylko ze teraz zle się po nim czuje tzn mam jakieś drgawki, a przede wszystkim nie mam w ogóle apetytu czy ktoś z biorących ten lek miał tez takie objawy? Mam nadzieje ze to przejściowy kryzys... ogólnie wcześniej lek mi bardzo pomógł w normalnym funkcjonowaniu.
-
Pół tabletki na początek
kurde wczoraj wieczorem czułam się w miarę Ok nawet trochę zjadłam a dziś od rana znowu wczesna pobudka ze snu wybudza mnie trzęsawiska, natłok złych myśli i w ogóle zauważyłam ze gorzej czuje się rano niż wieczorem :/

- 1987
- Odważny i aktywny forumowicz
Narkoza nie, ale miałem 2 razy ablację serca na głupim Jasiu. Wszystko ok bez jakichś efektów ubocznych.
Święty Graal leczenia DP/DR - http://www.zaburzeni.pl/post121195.html#p121195
Nerwica serca - http://www.zaburzeni.pl/post88841.html#p88841
- Candy
Ja wlasnie powinnam sie poddac operacji usuniecia guza i sie boje, przekladam co pol roku mam kontrole
- 1987
- Odważny i aktywny forumowicz
Nie ma przeciwwskazań do jakiegokolwiek znieczulenia biorąc leki, nie ważne czy to narkoza czy głupi Jaś. Nic Ci nie będzie tylko powiedz lekarzowi. O jakim rodzaju Guza mówisz?
Święty Graal leczenia DP/DR - http://www.zaburzeni.pl/post121195.html#p121195
- Candy
Bardziej kobieco

-
Ja miałam dużą operację ginekologiczną w maju ,anestezjolog nie kazał mi brac Parogenu dzień przed zabiegiem i oczywiscie w dzień zabiegu,w tajemnicy przed lekarzem wziełam dzień przed bo strasznie się bałam ze nie ogarnę tego bez leku.Candy pisze: ↑21 listopada 2017, o 23:27
Bardziej kobiecona piersi zrobil mi sie guz 4 cm nie jest rakowy ale trzeba usunac i tak przekladam z roku na rok

- Candy
Przeciez tego leku nie wolno sobie tak na dzien odstawiacmisia102 pisze: ↑1 grudnia 2017, o 22:27Ja miałam dużą operację ginekologiczną w maju ,anestezjolog nie kazał mi brac Parogenu dzień przed zabiegiem i oczywiscie w dzień zabiegu,w tajemnicy przed lekarzem wziełam dzień przed bo strasznie się bałam ze nie ogarnę tego bez leku.Po zabiegu dostałam lęku nie był duży bo działała jeszcze narkoza ,ale bałam się i wyczekiwałam co będzie dalej.Ból poporacyjny był tak duży ze wskaczyłam na morfinę i było juz.ok.
![]()
-
Czy po 4 dniach brania dawki 10 mg czyms to moze grozić, biore parogen ale strasznie zle sie czuje mam dosc a musze pracowac dzis mnie tak dopadlo ze myslalam ze pojade na sor a lekarza mam dopiero po nowym roku
-
WAŻNE
Czy ktoś z was bral paroksetyne na natrętne myśli, stany lękowe i stany depresyjne? ja bralem 3 lata, przestala dzialac i wszystko wrocilo tak ze az do szpitala musialem... (po poltora tygodnia sie wypisalem ale to juz inny temat) wrocily natrętne mysli, teraz mysle prawie ze obsesyjnie że już nic mi nie pomoże, zadne leki ani terapie, lęk mam calodniowy, przed paroksetyną tak nie mialem, no i przez to depresja nic mi sie nie chce nic mnie nie interesuje.... czy mi paroksetyna zaszkodzila, czy jakis inny lek pomoże na te objawy, mial ktoś podobną historię z paroksetyną?
Czy ktoś z was bral paroksetyne na natrętne myśli, stany lękowe i stany depresyjne? ja bralem 3 lata, przestala dzialac i wszystko wrocilo tak ze az do szpitala musialem... (po poltora tygodnia sie wypisalem ale to juz inny temat) wrocily natrętne mysli, teraz mysle prawie ze obsesyjnie że już nic mi nie pomoże, zadne leki ani terapie, lęk mam calodniowy, przed paroksetyną tak nie mialem, no i przez to depresja nic mi sie nie chce nic mnie nie interesuje.... czy mi paroksetyna zaszkodzila, czy jakis inny lek pomoże na te objawy, mial ktoś podobną historię z paroksetyną?
-
czy pogorszenie samopoczucia jest normalne przy zwiększaniu dawki? jestem trzeci dzień na 30mg Parogenu, wcześniej pół roku 20mg. lekarka zaleciła mi zwiększyć dawkę na próbę na miesiąc, bo grudzień i święta to dla mnie mocno stresujący czas. no i dawno nie czułam się tak źle, mam lęki, brak apetytu, płakać mi się chce. martwię się czy to minie 

- Candy
Bedzie dobrze 3 dzien jeszcze nie zaczela dzialacMaura pisze: ↑26 grudnia 2017, o 18:14czy pogorszenie samopoczucia jest normalne przy zwiększaniu dawki? jestem trzeci dzień na 30mg Parogenu, wcześniej pół roku 20mg. lekarka zaleciła mi zwiększyć dawkę na próbę na miesiąc, bo grudzień i święta to dla mnie mocno stresujący czas. no i dawno nie czułam się tak źle, mam lęki, brak apetytu, płakać mi się chce. martwię się czy to minie![]()