Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Relanium - Diazepamum
-
- Świeżak na forum
witam jak na was dziala relanium jezeli ktos bral oczywiscie prosze piszcie swoje odczucia
- Zyry
- Zarejestrowany Użytkownik
Łyknąć jak łyknąć, chociaż częściej spotykam się z płynem do iniekcji (10 mg), taka postać leku jest dosyć często podawana nawet w stanach padaczkowych. U mniejszych pacjentów albo u tych którzy boją się igieł stosuje się wlewki doodbytnicze. Lek ma działanie uspokajające, obniżające lęk i ułatwiające zasypianie - tyle wiadomo z ulotki. W dużych ilościach może być niebezpieczny i doprowadzić do depresji oddechowej, zwłaszcza łączony z alkoholem. Z własnego podwórka wiem że osoby które go brały często oskarżały się na senność, ogólne "spowolnienie", działanie leku określały jako dosyć szybkie, nawet gwałtowne. Oczywiście lek zaburza lokomocję więc odpada prowadzenie jakichkolwiek pojazdów.
- Sasuke
- Odważny i aktywny forumowicz
Czy ktoś wie po jakim czasie od zażyciu relanium 2 mg można spożywać alkohol bez strachu ? Wiem , że to jest benzo ale 2 mg to jest malutka dawka i myślę , że po 8 h nie bedzie juz ryzyka ? Bo czytałem , że można nawet dostać psychozy :/ ale ludzie piszą o braniu na raz z alkoholem a ja już jestem po 8 godzinach 

Tylko śmierć może przynieść ukojenie..