Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Redukcja dawki escitalopramu
- Patryk89
- Zarejestrowany Użytkownik
Malo sie o tym pisze. Noo najlepiej zastąpic czyms np. jakims lekiem zwyklym zeeby nie miec jazd ze schodzenia z lekow, po odstawieniu lekow antydepresyjnych są rozne skutki uboczne, ja schodząc z lekow czym zastąpie np. chya hydroksyzyną na 2mc w malych dawkach, alo jakims innym lekiem np glupia etopiryna hehe ale tego sie raczej nie daje. Musze sie jeszcze dowiedziec jakie leki najlepiej zastąpic wlasnie schodzeniem z leków
-
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
moze takimi doraznymi, (ja takie biore 3 tyg ) ja sie zapytam psychiatry za tydzien mam wizyte to podpytam z ciekawosciPatryk89 pisze: ↑11 października 2018, o 16:24Malo sie o tym pisze. Noo najlepiej zastąpic czyms np. jakims lekiem zwyklym zeeby nie miec jazd ze schodzenia z lekow, po odstawieniu lekow antydepresyjnych są rozne skutki uboczne, ja schodząc z lekow czym zastąpie np. chya hydroksyzyną na 2mc w malych dawkach, alo jakims innym lekiem np glupia etopiryna hehe ale tego sie raczej nie daje. Musze sie jeszcze dowiedziec jakie leki najlepiej zastąpic wlasnie schodzeniem z leków

Życiowe wyzwania nie powinny Cię paraliżować. Powinny pomóc Ci odkryć, kim naprawdę jesteś.
- Patryk89
izka pisze: ↑11 października 2018, o 16:26moze takimi doraznymi, (ja takie biore 3 tyg ) ja sie zapytam psychiatry za tydzien mam wizyte to podpytam z ciekawosciPatryk89 pisze: ↑11 października 2018, o 16:24Malo sie o tym pisze. Noo najlepiej zastąpic czyms np. jakims lekiem zwyklym zeeby nie miec jazd ze schodzenia z lekow, po odstawieniu lekow antydepresyjnych są rozne skutki uboczne, ja schodząc z lekow czym zastąpie np. chya hydroksyzyną na 2mc w malych dawkach, alo jakims innym lekiem np glupia etopiryna hehe ale tego sie raczej nie daje. Musze sie jeszcze dowiedziec jakie leki najlepiej zastąpic wlasnie schodzeniem z leków![]()
haha ciekawe co ci powie.
-
dam wam znacPatryk89 pisze: ↑11 października 2018, o 16:28izka pisze: ↑11 października 2018, o 16:26moze takimi doraznymi, (ja takie biore 3 tyg ) ja sie zapytam psychiatry za tydzien mam wizyte to podpytam z ciekawosciPatryk89 pisze: ↑11 października 2018, o 16:24
Malo sie o tym pisze. Noo najlepiej zastąpic czyms np. jakims lekiem zwyklym zeeby nie miec jazd ze schodzenia z lekow, po odstawieniu lekow antydepresyjnych są rozne skutki uboczne, ja schodząc z lekow czym zastąpie np. chya hydroksyzyną na 2mc w malych dawkach, alo jakims innym lekiem np glupia etopiryna hehe ale tego sie raczej nie daje. Musze sie jeszcze dowiedziec jakie leki najlepiej zastąpic wlasnie schodzeniem z leków![]()
haha ciekawe co ci powie.

Życiowe wyzwania nie powinny Cię paraliżować. Powinny pomóc Ci odkryć, kim naprawdę jesteś.
- Solkan36
Powiem tak,
Po pierwsze odstawiasz leki w momencie kiedy juz masz pewność ze masz wszystko pod kontrolą i nie masz jazd takich o jakich tu teraz piszecie. Typu rozmyslania czy moze biore za duzo czy moze za malo.
Dawa, odstawienie lekow ssri i od razu pójście np w hydro moim zdaniem swiadczy o tym ze leki zostaly odstawione za wczenie. To jest tak naprade zamiana jedego na drugi.
Trzy odstawianie lekow przez pol roku to chybacjakis żart, ja odstawialem 3 tyg a itak psycho bylo zdziwione czemu tak wolno schodze. Tak naprawdę chodzi o to zeby nie bylo gwaltownego zejscia np z 10mg na 0 lub co gorsza z 20mg na 0 z dnia na dzien. Mi psycho mowil zebym z 10mg schodzil w ten sposób najpierw przez tydzien bral 5mg pozniej tydzien 2,5 i w trzeci tydzien juz nic, ja jednak przeciagnalem 5mg przez dwa tygodnie.
Oczywiscie nie mialem zadnych efektow ubocznych odstawienia.
Po pierwsze odstawiasz leki w momencie kiedy juz masz pewność ze masz wszystko pod kontrolą i nie masz jazd takich o jakich tu teraz piszecie. Typu rozmyslania czy moze biore za duzo czy moze za malo.
Dawa, odstawienie lekow ssri i od razu pójście np w hydro moim zdaniem swiadczy o tym ze leki zostaly odstawione za wczenie. To jest tak naprade zamiana jedego na drugi.
Trzy odstawianie lekow przez pol roku to chybacjakis żart, ja odstawialem 3 tyg a itak psycho bylo zdziwione czemu tak wolno schodze. Tak naprawdę chodzi o to zeby nie bylo gwaltownego zejscia np z 10mg na 0 lub co gorsza z 20mg na 0 z dnia na dzien. Mi psycho mowil zebym z 10mg schodzil w ten sposób najpierw przez tydzien bral 5mg pozniej tydzien 2,5 i w trzeci tydzien juz nic, ja jednak przeciagnalem 5mg przez dwa tygodnie.
Face Your Fear And Live Your Dream 

- Patryk89
To moze ty tak masz. Jest wiecej osob co schodzi z psychotropow pol roku. Są tu nawet na forum. Szybko sie nie schodzi z psychotropow. To nie wiem co masz za.lekarza ze tak gwaltownie ci odstawia lekiSolkan36 pisze: ↑11 października 2018, o 19:08Powiem tak,
-
To pewnie zależy kto jakie leki bierze i w jakim jest stadium nerwicy no i pewnie zalezy od lekarza czy chce nas serio z tego wyciagnac czy tylko szprycowac lekami dla swietego spokojuPatryk89 pisze: ↑11 października 2018, o 19:11To moze ty tak masz. Jest wiecej osob co schodzi z psychotropow pol roku. Są tu nawet na forum. Szybko sie nie schodzi z psychotropow. To nie wiem co masz za.lekarza ze tak gwaltownie ci odstawia lekiSolkan36 pisze: ↑11 października 2018, o 19:08Powiem tak,
-
Zmniejszylem z 20 na 10 mg esci no i powiem wam że oprócz braku tego chemicznego pobudzenia stan jest bez zmian? Dalej nie ma lęku, nastrój wysoki, może nawet na tej niższej dawce czuje się taki świeższy, lżejszy
żadnych rewolucji związanych z nagłym zejściem z dawki, kompletnie, 3 dni miałem bóle brzucha ale nie wiem czy to akurat wiązać z redukcja czy poprostu zwykła wirusówka. Mój wniosek, wyższa dawka leku nie zawsze znaczy lepsza i skuteczniejsza

Per aspara ad astra
- Fitnesiara
Ja jak schodzilam z paro z 30mg na 20mg to zadnych objawow nie mialam. Pojawily sie te odczuwalne jak zeszlam z 5mg na zero. I trwaly moze dwa tyg a jak dalej robilam co do mnie nalezy, nie rezygnowalam z niczego no moze kilka razy z silowni bo zawroty glowy mialam. Poprostu musisz to przetrwac, to norma jak schodzi sie z dawki bo chemia w mozgu jest zaklocona. Ja sobie mowilam ze tak ma byc, i niedlugo przejdzie i po miesiacu juz nie bylo sladu po zawrotach glowy czy zlym samopoczuciu. Spoko loko ogarniesz !!
Success in life means living by your values