Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Redukcja dawki escitalopramu

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
p.karnia1
Zarejestrowany Użytkownik

11 października 2018, o 16:18

No mało właśnie :) o co chodzi czym się zastępuje antydepresanty po zakończeniu terapi?
Per aspara ad astra
Awatar użytkownika
Patryk89

11 października 2018, o 16:24

p.karnia1 pisze:
No mało właśnie :) o co chodzi czym się zastępuje antydepresanty po zakończeniu terapi?
Malo sie o tym pisze. Noo najlepiej zastąpic czyms np. jakims lekiem zwyklym zeeby nie miec jazd ze schodzenia z lekow, po odstawieniu lekow antydepresyjnych są rozne skutki uboczne, ja schodząc z lekow czym zastąpie np. chya hydroksyzyną na 2mc w malych dawkach, alo jakims innym lekiem np glupia etopiryna hehe ale tego sie raczej nie daje. Musze sie jeszcze dowiedziec jakie leki najlepiej zastąpic wlasnie schodzeniem z leków
izka
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

11 października 2018, o 16:26

Patryk89 pisze:
p.karnia1 pisze:
Malo sie o tym pisze. Noo najlepiej zastąpic czyms np. jakims lekiem zwyklym zeeby nie miec jazd ze schodzenia z lekow, po odstawieniu lekow antydepresyjnych są rozne skutki uboczne, ja schodząc z lekow czym zastąpie np. chya hydroksyzyną na 2mc w malych dawkach, alo jakims innym lekiem np glupia etopiryna hehe ale tego sie raczej nie daje. Musze sie jeszcze dowiedziec jakie leki najlepiej zastąpic wlasnie schodzeniem z leków
moze takimi doraznymi, (ja takie biore 3 tyg ) ja sie zapytam psychiatry za tydzien mam wizyte to podpytam z ciekawosci :D
Życiowe wyzwania nie powinny Cię paraliżować. Powinny pomóc Ci odkryć, kim naprawdę jesteś.  
Awatar użytkownika
Patryk89

11 października 2018, o 16:28

izka pisze:
Patryk89 pisze:
p.karnia1 pisze:
moze takimi doraznymi, (ja takie biore 3 tyg ) ja sie zapytam psychiatry za tydzien mam wizyte to podpytam z ciekawosci :D

haha ciekawe co ci powie.
izka

11 października 2018, o 16:29

Patryk89 pisze:
11 października 2018, o 16:28
izka pisze:
Patryk89 pisze:

haha ciekawe co ci powie.
dam wam znac :) ale do tego czasu to pewnie juz sie wypowie tu jakis specjalista :p
Życiowe wyzwania nie powinny Cię paraliżować. Powinny pomóc Ci odkryć, kim naprawdę jesteś.  
Awatar użytkownika
Solkan36

11 października 2018, o 19:08

Powiem tak,
Po pierwsze odstawiasz leki w momencie kiedy juz masz pewność ze masz wszystko pod kontrolą i nie masz jazd takich o jakich tu teraz piszecie. Typu rozmyslania czy moze biore za duzo czy moze za malo.
Dawa, odstawienie lekow ssri i od razu pójście np w hydro moim zdaniem swiadczy o tym ze leki zostaly odstawione za wczenie. To jest tak naprade zamiana jedego na drugi.
Trzy odstawianie lekow przez pol roku to chybacjakis żart, ja odstawialem 3 tyg a itak psycho bylo zdziwione czemu tak wolno schodze. Tak naprawdę chodzi o to zeby nie bylo gwaltownego zejscia np z 10mg na 0 lub co gorsza z 20mg na 0 z dnia na dzien. Mi psycho mowil zebym z 10mg schodzil w ten sposób najpierw przez tydzien bral 5mg pozniej tydzien 2,5 i w trzeci tydzien juz nic, ja jednak przeciagnalem 5mg przez dwa tygodnie.

Oczywiscie nie mialem zadnych efektow ubocznych odstawienia.
Face Your Fear And Live Your Dream ;witajka
Awatar użytkownika
Patryk89

11 października 2018, o 19:11

Solkan36 pisze:
Powiem tak,
Po pierwsze odstawiasz leki w momencie kiedy juz masz pewność ze masz wszystko pod kontrolą i nie masz jazd takich o jakich tu teraz piszecie. Typu rozmyslania czy moze biore za duzo czy moze za malo.
Dawa, odstawienie lekow ssri i od razu pójście np w hydro moim zdaniem swiadczy o tym ze leki zostaly odstawione za wczenie. To jest tak naprade zamiana jedego na drugi.
Trzy odstawianie lekow przez pol roku to chybacjakis żart, ja odstawialem 3 tyg a itak psycho bylo zdziwione czemu tak wolno schodze. Tak naprawdę chodzi o to zeby nie bylo gwaltownego zejscia np z 10mg na 0 lub co gorsza z 20mg na 0 z dnia na dzien. Mi psycho mowil zebym z 10mg schodzil w ten sposób najpierw przez tydzien bral 5mg pozniej tydzien 2,5 i w trzeci tydzien juz nic, ja jednak przeciagnalem 5mg przez dwa tygodnie.

To moze ty tak masz. Jest wiecej osob co schodzi z psychotropow pol roku. Są tu nawet na forum. Szybko sie nie schodzi z psychotropow. To nie wiem co masz za.lekarza ze tak gwaltownie ci odstawia leki
izka

13 października 2018, o 15:44

Patryk89 pisze:
11 października 2018, o 19:11
Solkan36 pisze:
Powiem tak,

To moze ty tak masz. Jest wiecej osob co schodzi z psychotropow pol roku. Są tu nawet na forum. Szybko sie nie schodzi z psychotropow. To nie wiem co masz za.lekarza ze tak gwaltownie ci odstawia leki
To pewnie zależy kto jakie leki bierze i w jakim jest stadium nerwicy no i pewnie zalezy od lekarza czy chce nas serio z tego wyciagnac czy tylko szprycowac lekami dla swietego spokoju
p.karnia1

14 października 2018, o 09:35

Zmniejszylem z 20 na 10 mg esci no i powiem wam że oprócz braku tego chemicznego pobudzenia stan jest bez zmian? Dalej nie ma lęku, nastrój wysoki, może nawet na tej niższej dawce czuje się taki świeższy, lżejszy :) żadnych rewolucji związanych z nagłym zejściem z dawki, kompletnie, 3 dni miałem bóle brzucha ale nie wiem czy to akurat wiązać z redukcja czy poprostu zwykła wirusówka. Mój wniosek, wyższa dawka leku nie zawsze znaczy lepsza i skuteczniejsza
Per aspara ad astra
Awatar użytkownika
Fitnesiara

15 października 2018, o 11:19

Ja jak schodzilam z paro z 30mg na 20mg to zadnych objawow nie mialam. Pojawily sie te odczuwalne jak zeszlam z 5mg na zero. I trwaly moze dwa tyg a jak dalej robilam co do mnie nalezy, nie rezygnowalam z niczego no moze kilka razy z silowni bo zawroty glowy mialam. Poprostu musisz to przetrwac, to norma jak schodzi sie z dawki bo chemia w mozgu jest zaklocona. Ja sobie mowilam ze tak ma byc, i niedlugo przejdzie i po miesiacu juz nie bylo sladu po zawrotach glowy czy zlym samopoczuciu. Spoko loko ogarniesz !!
Success in life means living by your values :lov:
kamila00

6 listopada 2018, o 07:57

Patryk89 pisze:
11 października 2018, o 15:48
p.karnia1 pisze:
11 października 2018, o 15:48
Patryk89 pisze:
11 października 2018, o 15:32

z lekow schodzi sie pol roku. Zastąpując leki antydepresyjne innymi lekami "nie psychotropowymi" dzialające na uklad nerwowy. Wtedy nie ma nawrotu ani skutkow ubocznych lekarstw.
Łot?? :hehe:

Oooo Panie to malo wiesz hehe

Jakimi ??
ODPOWIEDZ