Jasne, że mam! To mój temat rzeka, Divin, dziękuję za to zapytanie, bo idealnie trafiłeś.
Powiedz mi proszę, jakie leki zażywałeś?
Opowiem Wam wpierw o mojej przypadłości związanej z zatokami:
Odkąd pamiętam, tak jak Divin miałem problem z niedrożnością zatok. Witam w Klubie!

Byłem u wielu lekarzy, wszyscy stwierdzili zgodnie, że to najprawdopodobniej na tle uczulenia.
Zrobiłem testy alergologiczne, i wszystkie możliwe przyczyny uczulenia wyszły negatywnie.
Wobec czego zaprzestałem brać leki odczulające, wypisane przez lekarza rodzinnego.
Nie wiem jak to jest w Anglii, lecz dla niewtajemniczonych, powiem, że aby w Polsce udać się na testy
alergologiczne, co jest pierwszy krokiem, należy pójść do lekarza rodzinnego i wziąć skierowanie do alergologa.
Uczęszczałem również na wszelkiej maści zabiegi fizykoterapeutyczne. Laser, Solux, Bioprądy były
najlepsze. Jest to masaż prądem poprzez odpowiednie urządzenie, połączony z wprowadzaniem
bezpośrednio do zatok leku przeciwzapalnego. Działa to tak, że przykłada się anodę i katodę na
wacikach do zatok i lek naelektryzowany ujemnie przykłada się do blaszki dodatniej. Wtedy przepływa
on tam dokładnie gdzie ma działać. Laser rozbija zalegającą wydzielinę na cząstki pierwsze, podobnie
działa lampa solux, która jeszcze dodatkowo stwarza w zatokach środowisko niesprzyjające zapaleniom.
Z wszystkich tych zabiegów można w Polsce bezpłatnie korzystać na podstawie ubezpieczenia zdrowotnego.
Lekarz rodzinny -> laryngolog -> gabinet fizykoterapeutyczny.
Dawno nie byłem na tych zabiegach, bo to długo się czeka. Lecz przynoszą ulgę, którą długo się cieszy
Następnie mój Wykładowca, kiedy usłyszał jak charkam, powiedział mi, że miał ten sam problem i szukał
wszędzie rozwiązania. Mówił, że podstawa to dobry laryngolog, a do tego podzielił się swoją opinią, że żaden
środek farmaceutyczny, nie działa tak dobrze jak "Sinulan Forte" dostępny w aptece. Do tego ponoć dobre
są inhalacje, których nie stosowałem jeszcze, tak jak Sinulanu. Dziś dostałem przelew, więc właśnie o tym
pomyślałem, żeby udać się do apteki po ten środek.
Pomyślałem za to wcześniej, że między innymi na tę moją przypadłość, dobre będzie jakieś zioło, o działaniu
przeciwzapalnym. Zacząłem pić codziennie herbatę z czystka. W ostatnim czasie, sytuacja z moimi zatokami
uległa poprawie na tyle, że nie używam prawie wcale chusteczek higienicznych, mogę w miarę swobodnie
zaczerpnąć powietrza przez nos i cieszę się, że odczuwam zapachy. Nie zażywam w ostatnich tygodniach
nic innego oprócz czystka, być możezrobiło się po prostu cieplej i przestały pylić okoliczne rośliny.
Ale jak znam siebie, ja ten wkurzający katari zapalenie zatok miałem przez cały czas.
Więc polecam w niedużych kosztach, na spróbowanie, jako wspomożenie wszystkich środków, które opisałem
powyżej, naszego starego, dobrego czystko, jak to kiedyś powiedziałeś na wideo-konferencji, więc pewnie go znasz.
W zaprzyjaźnionym sklepie zauważyłem 2 rodzaje, 15 zł za 250 g i 16 zł za 350 g.
http://www.owocowyraj.eu/product-pol-47 ... TRAKT.html
http://www.owocowyraj.eu/product-pol-64 ... -SUSZ.html
Ja stosuję czystek otarty.
Pozdrawiam i dziękuję Serdecznie za zapytania,
jak i za stworzenie moich wymarzonych folderów.
Bajko
-- 30 czerwca 2015, o 11:00 --
Sinulan forte jest bez recepty