Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Pukanie, skrzypienie w uchu

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

27 grudnia 2024, o 22:30

Witam, od zawsze mam szumy uszne, ale od trzech dni ciągle mam " pukanie " dudnienie " pulsowanie " jakby puk puk od błony bębenkowej, zauważyłem że jak jem to się bardziej nasila, ale ogólnie jest często, przy jedzeniu się nasila. Miał tak ktoś z was kiedyś? Co to może być? Przy mruganiu też zauważyłem z prawej strony
morphifry

27 grudnia 2024, o 23:12

Patro1995 pisze:
Witam, od zawsze mam szumy uszne, ale od trzech dni ciągle mam " pukanie " dudnienie " pulsowanie " jakby puk puk od błony bębenkowej, zauważyłem że jak jem to się bardziej nasila, ale ogólnie jest często, przy jedzeniu się nasila. Miał tak ktoś z was kiedyś? Co to może być? Przy mruganiu też zauważyłem z prawej strony
Raczej powinienes najpierw isc do lekarza zeby wykluczyc ze to cos zdrowotnego zanim zaczniesz traktowac jak somat
Patro1995

28 grudnia 2024, o 01:12

morphifry pisze:
27 grudnia 2024, o 23:12
Patro1995 pisze:
Raczej powinienes najpierw isc do lekarza zeby wykluczyc ze to cos zdrowotnego zanim zaczniesz traktowac jak somat
Idę, ale dopiero 6 stycznia wizyta;( a mnie to męczy
Awatar użytkownika
Potok

28 grudnia 2024, o 10:02

Być może masz nadmiar woskowiny w uchu.
Patro1995

28 grudnia 2024, o 19:41

Potok pisze:
28 grudnia 2024, o 10:02
Być może masz nadmiar woskowiny w uchu.
Modlę się żeby to była woskowina, gorzej jak by mi powiedziała że nic nie ma bo co wtedy zrobię xd
Patro1995

30 grudnia 2024, o 20:37

Witam, słuchajcie byłem u tego laryngologa badania wyszły idealnie na słuchawkach i jakieś inne, wypłukała mi z woskowiny to ucho, ale nic nie pomogło, dalej mi przy mocniejszym mruganiu i w małych pomieszczeniach z prawej strony jakby mruczy, puka, jakby wibruje jak podciągnę kośc policzkowa to tak samo, nie wiem co robić trochę mam doła czy mnie zawiało od zimna czy dać to do kosza nerwicowego, jedyne co mi jeszcze chodzi po głowie to chirurg twarzowo szczękowy że może tam jest przyczyną? Eh i co robić dalej.
ODPOWIEDZ