Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Tutaj dzielimy się opiniami o psychiatrach, psychologach, terapeutach z pomocy których korzystamy.
Być może ktoś zna dobrego specjalistę w danym mieście i pomoże to innym.
Nie ma w tu miejsca na autoreklamę, po wejściu w dział zapoznaj się z jego regulaminem.
Regulamin forum
Uwaga. Dział ten służy opinią użytkowników o swoich psychiatrach, terapeutach. Ktoś może leczyć się u dobrego specjalisty, podzielić się tym z innymi i wielu na tym może skorzystać.
Jednakże "Nowi użykownicy" nie mogą umieszczać tutaj swoich opinii z uwagi na bardzo częste autoreklamy.
Dlatego aby napisać opinię i aby można było kogoś polecać trzeba mieć minimum 10 postów.
-
bartus48
- Zarejestrowany Użytkownik
29 kwietnia 2018, o 12:27
Witajcie,
Czy ktoś może polecić dobrego psychiatrę i psychoterapeutę w Łodzi? A najlepiej dwa w jednym
Od 3 miesięcy chodzę do jednego lekarza, ale nie zauważyłem, aby leki w jakiś sposób mi pomogły, a poza tym ta Pani doktor uważa, że moje zaburzenie (obsesyjno-kompulsyjne) można leczyć tylko farmakologicznie. Szukam kogoś, kto mógłby mi pokazać jakieś techniki radzenia sobie w typowo moich sytuacjach. Obecnie moim największym problemem jest obsesja na punkcie mętów w oku, ciągłe skupianie się na nich i doprowadzanie się do depresji. Bardzo proszę o odpowiedź.
-
dankan
- Odburzony i pomocny użytkownik
29 kwietnia 2018, o 12:31
Ja Ci moge polecić bo znajoma chodziła w Łodzi, tylko, ze to draga sprawa a pierwsze co usłyszysz w swoim wypadku to technika akceptacji ;p Czyli co zrobisz jak kropka w oku Ci nie zniknie?

Bo to jest klucz do pozbycia sie frustracji. Innych technik stary nie ma na obsesje.
To podstawowe pierwsze pytanie jakie usłyszysz. A potem zajmowanie sie zyciem.
Ale jesli chcesz to dam ci namiar
-
bartus48
29 kwietnia 2018, o 12:33
Możesz podać namiar, obecnie płacę 200 zł za wizytę, więc też tanio nie jest

-
dankan
- Odburzony i pomocny użytkownik
29 kwietnia 2018, o 12:38
To zapytam znajomej i wysle ci pw, choć zapytam tez ile ona w ogóle na to chodzi

-
bartus48
29 kwietnia 2018, o 12:41
Zastanawiam się te, czy może nie zmienić lekarza na psychiatrę, który jest również neurologiem. Z tego co mówił mi okulista, to męty są sprawą okulistyczną, a jak zapytałem o śnieg optyczny to stwierdził, że to neurologiczne (związane z nadaktywnością jakiejś części mózgu). Może i śnieg optyczny i męty to problem neurologiczny, bo ja zawuważyłem jedno i drugie u siebie w tym samym czasie.
-
bartus48
29 kwietnia 2018, o 12:43
ten okulista zajmuje się laserowym usuwaniem mętów. Wydałem 2 tys na 2 zabiegi, a nie widzę i tak poprawy. Może twierdził, że to problem okulistyczny tylko po to, żeby zarobić. Tzn wierzę, że to fizycznie jest w oku, ale być może to nerwica powoduje, że jest to bardzo widoczne, tak jak śnieg.
-
Szczesciara
30 kwietnia 2018, o 17:49
Med art dr.Agnieszka Stanik-Kowman (Radogoszcz).
Jest rewelacyjna.
Narzekając nie zdajemy sobie sprawy z tego jak bardzo w danym momencie możemy być szczęśliwi .
-
bartus48
5 maja 2018, o 11:29
Szczęściara a czy orientujesz się. czy tej Pani doktor znane są takie objawy jak śnieg optyczny i męty w oku? Wiem, że śnieg optyczny jest związany z neurologią, ale większość lekarzy pierwszy raz słyszy o czymś takim, gdy tłumaczę co to jest... chciałbym znaleźć pomoc głównie w moich problemach wzrokowych.
-
Szczesciara
5 maja 2018, o 19:00
bartus48 pisze: ↑5 maja 2018, o 11:29
Szczęściara a czy orientujesz się. czy tej Pani doktor znane są takie objawy jak śnieg optyczny i męty w oku? Wiem, że śnieg optyczny jest związany z neurologią, ale większość lekarzy pierwszy raz słyszy o czymś takim, gdy tłumaczę co to jest... chciałbym znaleźć pomoc głównie w moich problemach wzrokowych.
Ten lekarz specjalizuje się psychiatrią i neurologią

jak powiedziałam jej o wkrętce z sm to skutecznie mnie przekonała że na pewno nie jestem chora. Męty w oczach i różne linie też mam, ale nie pamiętam czy jej o tym wspominałam bo to nie jest mój konik, a miałam tak długo przed nerwicą. Raz sobie to wkręciłam i mi to przeszkadzało przez kilka dni ale wróciłam do pionu. Diagnozę nerwicy lękowej z atakami paniki postawiła bardzo pewnie, leki dała ale ja z tego nie skorzystałam. Pierwsza moja wizyta trwała ponad godzinę. Wysłuchała mnie i podniosła na duchu.
Ja jestem z niej bardzo zadowolona.
Przed nią sugerowałam się opiniami na znanylekarz.pl . Poszłam do "najlepiej ocenianego" psychiatry. Wizyta trwała 10 '. Dosłownie. Pierwsza wizyta. Jak znajdę to napiszę Ci jego nazwisko żebyś wiedział do kogo nie iść na pewno

Narzekając nie zdajemy sobie sprawy z tego jak bardzo w danym momencie możemy być szczęśliwi .
-
Szczesciara
5 maja 2018, o 19:56
bartus48 pisze: ↑5 maja 2018, o 19:14
Moze byl to Pan Janiak?
Tak dokładnie, to on. Dawno nie widziałam tak bardzo walniętego człowieka. Przez to 10 minut dziesięć telefonów i lekceważenie pacjenta. Te oceny to chyba dlatego że bez problemu wydaje papierki, widziałam pełno zaświadczeń i druczkow do L4

W porównaniu do tego lekarza którego Ci poleciłam...
Bez porównania

-
bartus48
5 maja 2018, o 20:20
Hmm pol roku sie u niego leczylem na poczatku zaburzenia. Zrezygnowalem, gdy postanowilem zrezygnowac (bylo to na kilka miesiecy)z lekow oraz po tym, gdy powiedzial mi, ze moj snieg optyczny I mety to tylko wyobraznia

-
Szczesciara
5 maja 2018, o 21:10
bartus48 pisze: ↑5 maja 2018, o 20:20
Hmm pol roku sie u niego leczylem na poczatku zaburzenia. Zrezygnowalem, gdy postanowilem zrezygnowac (bylo to na kilka miesiecy)z lekow oraz po tym, gdy powiedzial mi, ze moj snieg optyczny I mety to tylko wyobraznia
Hmmm... współczuję

A tak całkiem poważnie warto iść do tej z Med-Art

jak już się zdecydujesz na kogoś to daj znać jak wrażenia.
-
Szczesciara
12 maja 2018, o 18:08
bartus48 pisze: ↑29 kwietnia 2018, o 12:27
Witajcie,
Czy ktoś może polecić dobrego psychiatrę i psychoterapeutę w Łodzi? A najlepiej dwa w jednym
Od 3 miesięcy chodzę do jednego lekarza, ale nie zauważyłem, aby leki w jakiś sposób mi pomogły, a poza tym ta Pani doktor uważa, że moje zaburzenie (obsesyjno-kompulsyjne) można leczyć tylko farmakologicznie. Szukam kogoś, kto mógłby mi pokazać jakieś techniki radzenia sobie w typowo moich sytuacjach. Obecnie moim największym problemem jest obsesja na punkcie mętów w oku, ciągłe skupianie się na nich i doprowadzanie się do depresji. Bardzo proszę o odpowiedź.
Jak tam Twoja przygoda z lekarzami? Kogo wybrałeś?
-
GaunterODim
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
15 maja 2018, o 22:21
Szczesciara pisze: ↑5 maja 2018, o 19:56
bartus48 pisze: ↑5 maja 2018, o 19:14
Moze byl to Pan Janiak?
Tak dokładnie, to on. Dawno nie widziałam tak bardzo walniętego człowieka. Przez to 10 minut dziesięć telefonów i lekceważenie pacjenta. Te oceny to chyba dlatego że bez problemu wydaje papierki, widziałam pełno zaświadczeń i druczkow do L4

W porównaniu do tego lekarza którego Ci poleciłam...
Bez porównania
Podobnie wspominam wizytę u niego. Aczkolwiek dla mnie wyszedł trochę na takiego pozytywnego świra

Nie zmienia to faktu że drugi raz do niego nie poszedłem.