Jeśli chodzi o pozytywne działanie magnezu,to mysle że jest podobnie jak z lekami.Jedni chwalą bardzo magnez a drudzy nie widzą poprawy,może też dlatego,że biorą słabej jakości magnez,albo najzwyczajniej małe ilości.Rsw(dzienne zapotrzebowanie)w przypadku kobiet wynosi 300mg.Mówimy tu oczywiście o zapotrzebowaniu dla zdrowego człowieka a w przypadku zaburzeń układu nerwowego,sprawy mają się zupełnie inaczej.Polecam jednak byś zaczęła stosować magnez bo możesz być jedną z"tych"osób,na które magnez ma zbawienne działanie ,jak to określił jeden z zaburzonych na forum a którego nicku niestety nie znam.Jeśli zdecydujesz wesprzeć się magnezem nie polecę ci konkretnej firmy bo sam brałem z rożnych i to nie dlatego,że jeden był gorszy a drugi lepszy,tylko dlatego,że dostępność jednego,albo drugiego była ograniczona a ja nie kupuję na zapas.Zwróć uwagę na opakowaniu w jakiej postaci,jest magnez.Dla człowieka,najistotniejsze i najlepiej wchłaniane są"jony magnezu". Zwracaj uwagę by w jednej kapsułce było ich jak najwięcej.W przypadku tego magnezuhttps://biogo.pl/pl/p/Magnez-Cytrynian-Magnezu-450mg-Witamina-B6-100-tabletek-MyVita/22997?gclid=CjwKEAjwutXIBRDV7-SDvdiNsUoSJACIlTqlU0dKkgvegtQ0uULKd9cN7ITU0WPi-HaBhS5cFD8G_BoClp_w_wcB
to 72mg jonu magnezu+witamina b6,dzięki której,magnez wchłania się jeszcze lepiej.Magnez ma także właściwości"przeczyszczające"więc nie daję ci gwarancji jak będzie w twoim przypadku.Dobrze byś magnez uzupełniała również naturalnie z pożywienia.Jest go mnóstwu w;orzechach włoskich,migdałach,pestkach z dyni,bananach,płatkach owsianych i gorzkiej czekoladzie.Żeby nadmiernie nie przeciążać jelit i mieć mniej wizyt w toalecie,polecam także magnez dostarczać"pozaustrojowo",czyli np.przez moczenie nóg w chlorku magnezu.Możesz zamówić sobie,albo kupić w zielarskim sześciowodny chlorek magnezu.Są 3 zastosowania.Pierwszy i moim zdaniem najbardziej ekonomiczny to moczenie nóg a konkretnie stóp w misce.Po prostu nalewasz"ciepłej"wody do miski i wsypujesz 3 duże łyżki chlorku magnezu po czym około pól minuty mieszasz,by magnez się rozpuścił. Stopy moczysz około 30minut.Drugim,polecanym sposobem,jest "oliva magnezowa".Nie wiem dokładnie jakie są proporcje,ale możesz jeszcze zobaczyć w internecie,jak się nie mylę są to proporcje 1do2 czyli 100mg na 200ml wody,ale tak jak mówię sprawdź to sobie dla pewności.Po czym odkładasz na około 48h.Najlepiej,gdybyś miała flakonik po dezodorancie.Oliva magnezowa,działa dodatkowo jak antyperspirant i nie zostawia śladów.Psikach doraźnie pod pachy,bo to miejsce gdzie najlepiej przez skórę wchłania się oliva magnezowa.Ostatni juz sposób,ale niestety najmniej ekonomiczny to kąpiel w magnezie.Zastosowanie podobne z miską,tyle że w wannie,ale z dużo większą ilością magnezu.Po zalaniu wanny wodą,oczywiście wedle twojego uznania bo nie wiem ile tej wody wlewasz,wsypujesz 2 szklanki sześciowodnego chlorku magnezu.W opakowaniu,jest kilogram wychodzą około 4 pełne szklanki.Taki chlorek sześciowodny kosztuje od 18zł do 25zł.W przypadku najtańszej wersji 9zł na kąpiel

To by było na tyle w temacie dostarczania magnezu poza ustrojowo.Teraz,już od ciebie zależy w jaki sposób zdecydujesz się dostarczać ten magnez.Ja doradzam ci wszystkiego po trochu.To tyle z mojej strony w tym temacie

Nie żyjesz chwilą obecną,to żyjesz w własnej głowie.Przeszłość i przyszłość istnieją,jedynie w twojej głowie.
wyjdź ze swojej głowy i zacznij żyć,bo sensem i prawdziwym celem życia,jest życie samo w sobie.