Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Przekrwione gardło - wiecznie

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Pacio
Nowy Użytkownik

25 października 2023, o 20:01

Witam wszystkich. Tak jak w temacie.
Czy ma ktoś te same dolegliwości? Czerwone gardło, luki podniebienne, osad na języku, ból z jednej strony?
Borykam się z tym już na ostro 15 lat. Chciała od dziecka miałem częste anginy, wycięte migdały itd.
Leki ma depresje zmniejszyły ból, nawet wydaje mi się ze gardło wyglądało lepiej ale niestety zaprzestałem brać. Z reszta dużo razy podchodziłem do antydepresantów i nigdy na długo… nie dałem im nawet może czasu zadziałać.

Wszystko zaczęło się od stresu związanego ze śmiercią ojca i nowa praca (wojsko).
Nieustanny stres doprowadził do tego ze teraz cały czas mam ten „tik” kiedy się stresowałem czyli:

-jakby puchnięcie gardła
-niepokój w jamie brzusznej

Gastroskopia i kolonoskopia nie wykazały noc szczególnego oprócz zapalenia przewlekłego (wg lekarzy ze stresu) i lekko niedomkniętego wpustu.

Będę wdzięczny wszystkim za informacje.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ