Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
pola
- Odburzony i pomocny użytkownik
15 kwietnia 2014, o 14:02
Nie bój sie tak od razu, bardzo dobrze ze masz sie zglosic do neurologa. Trzeba konkretnie wykluczyc wszystko co moze odpowiadac za taki stan rzeczy. Badanka trzeba przejsc. A nie oznacza to przeciez konca zycia i swiata

Jesli zwiazane sa te bóle z szyja i tym odcinkiem to trzeba o tym wiedziec wczesniej i chodzic na rehabilitacje czy cos podobnego. Drgawki moga byc i od tego a moze od tego ze sie boisz tych bóli i to tak areakcja nerwowa.
W kazdym badz razie jak wystepuja silne bole, masz stwierdzone ze to jest zwiazane z kregami szyjnymi, i masz drgawki trzeba to dokladnie przebadac i szukac przyczyny tego.
A nerwice to ty sobie zrobisz w koncu od martwienia sie o to

Albo jestes moze w ogole wrazliwa na choroby itp i ta cala sytuacja ci dala i nerwowo do wiwatu.
Spokojnie kochana ;*
-
tosiaaa-91
- Zarejestrowany Użytkownik
17 kwietnia 2014, o 11:00
dziekuje Wam wszytskim za mega wsparcie...
Bd szla prywatnie do neurologa. jak bede wiedziala co i jak napewno dam znac;)
-- 17 kwietnia 2014, o 08:21 --
bylam u neurologa. dala mi asertin 50 , hydroksyzyne 10 i tegretol 200...
zaczela mi wyginac ta glowa. wieczore tak mni rozbolala ze myslalam ze umre. boli mnie szyja jak siemasz.
Zastanawiaja mnie te leki. Asertin to anty depresant;/
-- 17 kwietnia 2014, o 11:00 --
wzielam 1/2 tabletki asertinu. potem panadol na bol glowy. dostalam takich drgawek ze szok. polozylam sie i troche lepiej. rece mi sie palily goraca... zawroty glowy, zmuszalam sie do wymiotow bo bylo mi strasznie mglo ale nic tego;/
boze co mi jest? nie wytrzymam tego stanu dluzej;/
-
Aneta
17 kwietnia 2014, o 11:08
Naurolog przepisujac ci asertin wskazuje na to ze częśc z tego to moga byc objawy nerwicowe, a np bóle możesz miec od szyi. Pytalas sie co oznaczac moze ten zespół szyjny itd? Czy potrzebna jest rehabilitacja?
Potwierdziła to co sprawdzili w szpitalu w związku z tą szyją?
Mówiła coś ogólnie o twoim stanie?
Co do asertinu nie martw się, lek jest nazywany antydepresantem bo zwykle wszystkie te leki sa tak nazywane, nie ma leków typowo nerwicowych. Natomiast tymi lekami antydepresyjnymi leczy się również wszystkie nerwice.
Od razu ci tylko powiem, ze asertin to lek działający długo falowo, pierwsze efekty działania uzyskasz tak po około 2 tygodniach dopiero.
Do tego czasu możesz wspomagać się hydroksyzyna, ktora działa uspokajająco.
-
tosiaaa-91
17 kwietnia 2014, o 11:13
no sprawdzala mi ta szyje . m,achala mi glowa jak szalona i stad znowu te bole. z rtg odcinka szyjnego nic nie wyszlo, wiec rehabilitacja jest zbedna...
Troche mnie uspokoilas Aneta. a te drgawki i uczucie goraca, pocenie dloni i stop to normalne?
Przepraszam ze tak wypytuje ale przez 23 lata bylam zdrowa jak kon. nawet kataru nie mialam a to spadlo na mnie jak bomba wiec prosze o zroumienie.
-
Aneta
17 kwietnia 2014, o 11:21
Tak, jesli pytasz czy w nerwicy mogą być takie objawy to owszem mogą. Zarówno drgawki jak i pocenie stóp i dłoni a tym bardziej uderzenia gorąca. Oprócz drgawek miałam te objawy przy swojej nerwicy. Bo mnie nie drgało ale trzęsło tyle, ze też porzadnie więc to może być kwestia nazewnictwa.
Tyle tylko ze dla mnie niejasne są u ciebie te bóle silne, bo mówisz, że jak mocno poruszasz głową to one np. nawracają, i od tego są jakby potem drgawki.
No ale jeśli z szyją okey, głowa rozumiem prześwietlana okey i lekarze nic nie widza nie w porządku to prawdopodobnie fizycznie okey.
Masz robić jeszcze jakieś badania?
-
tosiaaa-91
17 kwietnia 2014, o 11:23
ja lekko mnie rozboli glowa, zaczynam sie denerwowac i trzasc. badania mialam juz wszystkie...
-
Aneta
17 kwietnia 2014, o 11:29
No to to może wiele wyjaśniac, bo denerwowanie się silnymi bólami moze powodowac odruchy nerwicowe i objawy, jak własnie drgawki, pocenie się nadmierne itp.
To moze mieć związek i dlatego i dlatego dostalas leki aby łagodzić to, próbuj hydroksyzyny i zobacz czy ona podziała na ciebie w chwilach tych "nerw".
Może być po prostu tak, ze masz mocne napięciowe bóle głowy, które powoduja rozdrażnienie i nerwowość u ciebie i stąd pojawiają się objawy nerwicowe.
-
tosiaaa-91
17 kwietnia 2014, o 12:25
dokladnie o tym samym myslalam.a moge brac hydro po asertinie 50 i panadolu?
-- 17 kwietnia 2014, o 12:25 --
?
-
ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
17 kwietnia 2014, o 15:57
Tak to są inne leki i nie przeszkadza to. I nawet czesto sie tak bierze.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
tosiaaa-91
17 kwietnia 2014, o 17:50
po asertinie, caly dzien przeplakalam z obawa ze narzeczony moze mnie zostawic przez te moje bole. nigdy w zyciu wczesniej tak nie mialam...
czy to po prochach?
-
ddd
17 kwietnia 2014, o 19:11
Raczej nie, asertin tak szybko nie dziala. Zly dzien i dolowanie sie. Nie mysl az tak co chlopak zrobi, zdrowie twoje wazniejsze.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
tosiaaa-91
19 kwietnia 2014, o 10:32
poczytalam o tych moich bolach. byc moze to od kregoslupa. poniewaz przed bolem glowy jaki mnie zlapal bylam osoba bardzo aktywna osoba. duzo cwiczylam. byc moze cos tak pierdyklo a teraz odcuwam skutki. Wczoraj narzeczony mnie rozmasowal i mnmiej mnie bolalo. mowi ze mam baaardzo napiete miesnie karku... lepiej mi sie spalo. chyba trzeba sie do ortopedy wybrac...
-- 18 kwietnia 2014, o 10:35 --
a przy bolu moglam nabawic sie nerwicy lekowej.
-- 19 kwietnia 2014, o 10:32 --
czy to jet mozliwe?
-
Wojciech
19 kwietnia 2014, o 12:12
Ogolnie mozliwe sa bole glowy od kregoslupa. A silne bole glowy i strach przy nim dawac moze objawy nerwicy od niepokoju.
Spokojnie z tym diagnozowaniem sobie wszystkiego co mozliwe. Bo moze to byc reakcja strachem na silne bóle glowy. Pytanie tylko czy zawsze tak reagowalas niepokojem na kazde gorsze wydarzenie?
Jesli uwazasz ze moze to byc cos zwiazane z kregoslupem trzeba to sprawdzic.
Ale mzoe tak byc ze miesnie sa napiete od reakcji nerwowej, co nie jest niczym dziwnym, tak jak i nie sa dziwne wtedy napieciowe bole glowy.
-
tosiaaa-91
24 czerwca 2014, o 10:31
zawsze wszytsko przezywalam, ale nigdy nie miala przy tym drgawek czy czegos w tym stylu, ale egzamin, stresujaca sytuacja zawsze doprowadzala do tego ze sie denerwowalam ze hoho.
-- 20 kwietnia 2014, o 17:04 --
teraz zobaczylam ze z rtg odcinka szyjnego wyszlo zniesienie lordozy szyjnej. i chyba stad te bol i ten atak nerwicy.
-- 23 czerwca 2014, o 20:53 --
jednak to nerwica... chce podjac sie leczenia. bol ustal na miesiac ale mam nerwowe chwile w zyciu(przeprowadzka do innego miasta, szukanie pracy itp) i znowu zaczyna blowa bolec. mialam rezonans odcinka szyjnego i jest ok. Hmmm. niewiem czy psycholog czy psychiatra . niewiem co mam robic. jestem w kropce. do bolu glowy , karku, rak doszly bol plecow , kolatanie serca, mocne tetno i szybkie tetno w stanie spoczynku, wczesniej bezsennosc. lekarz na pogotowiu dal mi atarax 25 mg. kazal na wieczor brac 2 tabletki czyli 50 mg, ale boje sie az takiej dawki brac... bylam u niego bo kialam wysokie tetno i strach ze zaraz zemdleje.
-- 24 czerwca 2014, o 10:31 --
nikt?
-
ddd
24 czerwca 2014, o 10:35
Skoro juz wiesz ze nerwica i od sytuacji stresowych polecam czytac tematy
vademecum-leku-nerwic.html
oraz takze ten
psychologiczne-techniki.html
Trzeba miec pewna swiadomosc jak to wszystko dziala, oraz zachowywac dystans do sytuacji stresujacych. Poczytaj i mozesz udac sie rowniez do psychologa, ktory pomoze ci naumiec sie ze nie kazdy problem wart jest przezywania

(muzyka - my słowianie)
Autor Zordon ;p