Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Propranolol ( PROPRANOLOL )
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Odpowiedziałam ci na czacie ale napisze tez i tu takto
Brałam to kiedys jak mialam ostrą nerwicę na punkcie mojego serducha. Szybki i duży puls oraz wysokie ciśnienia na tle nerwicowym Zmniejszał on mi objawy nerwicy i napięcie

- tajemnica
- Zarejestrowany Użytkownik
No właśnie ja też mam buchające ciepło, nadciśnienie i to trzęsenie się a oprócz tego jako główny lek mam rexetin podniesiony o pół dawki i hydroksyzynę na noc.
„ W swoim życiu przeżyłam wiele, wiele tragedii – większość z których nigdy się nie wydarzyła. "
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
No to wyposażona jesteś
Jak sobie przypominam to ja właśnie brałam tez miałam lek główny chyba asentre wtedy hydro na pewno i właśnie ten propan
Jak główny lek zadziałał to odstawiłam tamte, hydro zreszta krótko brałam a propan jakiś dłuzszy czas żeby moja pikaweczka tak nie szalała
Ten propan to moim zdaniem głównie na to wysokie ciśnienie i serducho szalejące się powinno brać bo na lęki to on słaby jest przynajmniej u mnie lepiej się sprawdziły antydepresanty

- tajemnica
Mnie dobija to trzęsenie się, wzdrygiwanie. Ja mam głównie fobie społeczną i lęk? przed osobami złoszczącymi się, nie wiem jak to nazwać. Hydroksyzynę biorę żadko doraźnie na sen więc nie jest tak żle 

„ W swoim życiu przeżyłam wiele, wiele tragedii – większość z których nigdy się nie wydarzyła. "
-
- Gość
propranolol .. ehh kazdy ma inaczej.. ja po 2 tabletkach wyladowalem w szpitalu (objawy sobie daruje ) lek natychmiastowo odstawiono . jak mowie kazdy reaguje inaczej , a jak Tobie idzie ??
-
Ja po połączeniu propranololu z hydroksyzyną zapadałem w głęboki sen...Sam propranolol leczy tylko objawowo, to słaby lek.
- tajemnica
Ja po przerwie wróciłam do swoich leków. Mam stały zestaw rexetin, propranolol i hydroksyzyna. Co do propranololu to ja mam na ogół bardzo niskie ciśnienie, podnosi się tylko w sytuacjach bardzo nerwowych i po całej tabletce normalnie leżę a mam przpisane od 2 do 3 razy dziennie po 1 tabletce 10mg. Teraz na codzień biorę połówkę.
-
biorę go na drżenie dłoni-nienawidzę tego objawu.. propranolol bardzo ciśnienie obniża ale z racji tego że główny lek mi podwyższa ciśniecie to wychodzi że jest OK
-
Ja biorę, ale bardzo małą dawkę- 10 albo 20 mg na dzień, bo ciśnienie ogólnie mam niskie i nie mogę przesadzić. Delikatnie wycisza fizyczne objawy lęku, ale szybko organizm się przyzwyczaja.
Zespół lęku uogólnionego i napadowego, zaburzenia obsesyjno- kompulsywne, C-PTSD, podejrzenie zaburzeń neurorozwojowych.