Kij zawsze ma 2 końce na jedno pomaga na drugie szkodziaurora131 pisze: ↑22 grudnia 2019, o 13:35Tak wiem, że u każdego będzie inaczej działać.
Obawiam się jednak skutków ubocznych.,![]()
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Pregabalina
- darko
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja na podstawie moich doświadczeń mogę powiedzieć tylko jedno: nie bierzcie tego, dzieciaki, bo tego nie sposób później odstawić :|
Poza tym większość osób na tym strasznie tyje/puchnie, a u bardzo wielu lek po krótkim czasie przestaje mieć działanie przeciwlękowe.
Jasne, pierwszy kop jest super. Ten flow, jaki początkowo daje pregabalina, to uczucie lekkości, apetyt - zupełnie jak marihuana. Ale później to mija, trzeba brać coraz więcej, żeby w ogóle odczuć działanie, a odstawić bardzo trudno (w Stanach są nawet specjalne ośrodki odwykowe od tego), plus objawy odstawienne trwają bardzo długo, niektóre do paru miesięcy.
Więc jak pisałam: nie brać
Poza tym większość osób na tym strasznie tyje/puchnie, a u bardzo wielu lek po krótkim czasie przestaje mieć działanie przeciwlękowe.
Jasne, pierwszy kop jest super. Ten flow, jaki początkowo daje pregabalina, to uczucie lekkości, apetyt - zupełnie jak marihuana. Ale później to mija, trzeba brać coraz więcej, żeby w ogóle odczuć działanie, a odstawić bardzo trudno (w Stanach są nawet specjalne ośrodki odwykowe od tego), plus objawy odstawienne trwają bardzo długo, niektóre do paru miesięcy.
Więc jak pisałam: nie brać

We are all museums of fear.
Ch. Bukowski
Ch. Bukowski
-
Nie rozumiem po co się od razu uzależniać. Można brać doraźnie...
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Ja biore 300mg i efekty jakies sa, choc byly bardziej widoczne na poczatku leczenia gdy lek sie wkrecal. Ogólnie na +. Serdeczne pozdrowienia dla pregabalincow! 

-
Na raz, czy jakoś podzielone?pitersonic pisze: ↑6 sierpnia 2021, o 02:35Ja biore 300mg i efekty jakies sa, choc byly bardziej widoczne na poczatku leczenia gdy lek sie wkrecal. Ogólnie na +. Serdeczne pozdrowienia dla pregabalincow!![]()
-
Ja biorę 200 i nic nie daje jak narazie
-
W 2 dawkach podzielonych, rano i wieczorem.Nerwyzestali pisze: ↑6 sierpnia 2021, o 05:53Na raz, czy jakoś podzielone?pitersonic pisze: ↑6 sierpnia 2021, o 02:35Ja biore 300mg i efekty jakies sa, choc byly bardziej widoczne na poczatku leczenia gdy lek sie wkrecal. Ogólnie na +. Serdeczne pozdrowienia dla pregabalincow!![]()
-
-
Pojęcia nie mam czy to od leku, ale to zauważyłem, że po dwóch tygodniach brania leku (150 mg na noc).
Pije dużo wody więcej wody niż zwykle, butelkę dziennie.
Ja i moja dziewczyna odnosimy te same wrażenie, że bardziej śmierdzę (pot o zapachu cebuli).
Innych objawów brak.
Pije dużo wody więcej wody niż zwykle, butelkę dziennie.
Ja i moja dziewczyna odnosimy te same wrażenie, że bardziej śmierdzę (pot o zapachu cebuli).
Innych objawów brak.
-
Biorę ten lek kolejne tygodnie. Najlepszy jest efekt snu po po postu jak zamykam oczy i chce zasnąć to zasypiam. Nie ma dłuższego czekania. Nawet czasem się łapię, że słuchając muzyki zasnąłem. Co do tego zapachu, to głupio mi, ale nie mam więcej takich objawów.
-
troche nastraszyliscie z tymi odstawieniem
narazie tego nie planuje ale kurde stracha juz mam...

-
Ja biorę ten lek na noc, i zastanawiam się czy mi w ogóle pomaga. Niby mogę zasnąć, ale czy rzeczywiście pomaga?
Mam wszystkie objawy zaburzenia lękowego, ciągle te myśli w głowie się kręcą. Nic a nic mi się nie zmienia. Ktoś może coś więcej napisać, kto bierze ten lek dłuższy czas?
Mam wszystkie objawy zaburzenia lękowego, ciągle te myśli w głowie się kręcą. Nic a nic mi się nie zmienia. Ktoś może coś więcej napisać, kto bierze ten lek dłuższy czas?
-
Ja brałem 2 miesiące 150 mg ale ataki lęku wciąż mi towarzyszyły a Sen nie pamiętam czy pomagał, ogólnie mi nie pomógł.