Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Pramolan a Coaxil

Tutaj natomiast zadać możemy ogólne pytanie związane z lekami.
Być może martwisz się uzależnieniem, zastanawiasz się czy warto je brać itp.
To właśnie możesz wyrazić tutaj.
ODPOWIEDZ
neah
Nowy Użytkownik

14 grudnia 2024, o 01:29

Hej, potrzebuję porady, może akurat ktoś się będzie znał. Psychiatra zapisał mi Pramolan, na 2-3 miesiące. Neurolog zapisał Coaxil, na 1,5 miesiąca. Czy mogę brać oba leki, czy lepiej najpierw jeden a potem drugi? Który najpierw? I czy jest sens brać Coaxil tak krótko? Ponoć to lek do długotrwałego stosowania, co najmniej pół roku.
Zaburzona_0na
Zarejestrowany Użytkownik

14 grudnia 2024, o 14:17

Pytanie do lekarza , zawsze przy wywiadzie mówisz co przyjmujesz, skoro neurolog zlecił Ci ten lek a powiedziałeś że przyjmujesz pramolan - to znaczy że nie kolidują ze sobą .
Tak samo jeśli neurolog uznał że masz go brać 1,5 miesiąca tzn że tak masz go brać . Ewentualnie zawsze po tym czasie możesz umówić się na wizytę i wyjaśnić wszelkie wątpliwości.
Tam gdzie kończy się strach , zaczyna się prawdziwe życie :lov:
neah
Nowy Użytkownik

15 grudnia 2024, o 02:20

Tak, ale lekarz może nie kojarzył Pramolanu, to raz. A dwa - powiedział, że zapisuje mi Coaxil aby pobudzić wyrzuty acetylocholiny. Tylko, że ten lek NIE działa na układ cholinergiczny. I teraz się zastanawiam czy on w ogóle wiedział co przepisuje, czy się nie pomylił...
ODPOWIEDZ