Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Osteopatia
- Ptasiek
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja korzystalam z usług osteopaty, gdy miałam napięcia mięśniowe ( okolice szyji, karku, co powodowało bóle głowy). Osteopata podchodzi do pacjenta holistycznie, a wiec nie koncentrujecie tylko na urazie, a również na przyczynie. Pomógł mi z szyja( co jakiś czas się odnawia, w zależności od napięcia emocjonalnego), miałam tez ściśnietą kulkę mięśni w klatce piersiowej i w ciągu 3 min , rozluźnił mi to. Co za ulga. UcZyl mnie oddychania przepona, rozluźniania mięśni i tłumaczył zależności pomiędzy umysłem a ciałem. Mnie osobiście bardzo pomógł.
No healing without feeling
-
Właśnie dziś umówiłam się, termin dopiero w maju ale już nie mogę się doczekać. Umówiłam się ze względu na bóle kręgosłupa, ale też oczywscie inne dolegliwości 🥴
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Jim Morrison
-
Jestem po wizycie. Byłam przedwczoraj. Lekarka do której poszłam to fizjoterapeutka oraz osteopatka po studiach doktoranckich. Kobieta z ogromną wiedzą. Szczegółowo odpowiadała na każde moje pytanie. Na początek zajęła się brzuchem zbadała, wymacała, wskazała mi miejsca gdzie mnie boli, szok! Powiedziała że tam mam skumulowane całe napiecie z ciała. I wierzcie lub nie wczoraj miałam pierwszy dzień od przysięgam nie wiem jak długiego czasu że nawet raz nie zabolał mnie brzuch. A ostanimi czasy bolał mnie non stop do tego stopnia że potrafiłam pół dnia przeleżeć z termoforem zapytała czy nie mam refluksu. Powiedziałam że objawy mam ale ze diagnozy nie ponieważ nie dałam sobie zrobić gastroskopii 🥴
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Jim Morrison
-
Wiem. Byłam na takiej w ub roku miałam od dietetyczki i czułam się super
Jim Morrison
Jim Morrison
-
Bardzo dobra dieta właśnie ta która ja mialam to FODMAP poczytaj ona jest głównie na zespół jelita drazliwego, ale również żołądkowa ponieważ jest bardzo lekkostrawna.
Jim Morrison
Jim Morrison
-
Oo to poczytam bo mi głównie zależy teraz żeby przyspieszyć perystaltykę bo mam patologiczne wzdęcia i jakoś to ogarnąćznerwicowana_ja pisze: ↑7 maja 2021, o 21:07Bardzo dobra dieta właśnie ta która ja mialam to FODMAP poczytaj ona jest głównie na zespół jelita drazliwego, ale również żołądkowa ponieważ jest bardzo lekkostrawna.
Goń królika za ogon daje tyle szczęścia !
Wolność słowa z umiarem
Szczęście to chwila ulotne jak motyle
Wolność słowa z umiarem
Szczęście to chwila ulotne jak motyle
-
To pewnie by pomogło. Ja jak się ściele stosowałam to nie wiedziałam co to wzdęcie czy ból brzucha. Na dolegliwosci o których piszesz świetnie pomaga również proszek zasadowy. Wszystko pięknie schodzi z jelit i zero wzdecŻakuj1497 pisze: ↑7 maja 2021, o 21:54Oo to poczytam bo mi głównie zależy teraz żeby przyspieszyć perystaltykę bo mam patologiczne wzdęcia i jakoś to ogarnąćznerwicowana_ja pisze: ↑7 maja 2021, o 21:07Bardzo dobra dieta właśnie ta która ja mialam to FODMAP poczytaj ona jest głównie na zespół jelita drazliwego, ale również żołądkowa ponieważ jest bardzo lekkostrawna.
Jim Morrison
Jim Morrison