Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Omdlenie

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
madlen
Zarejestrowany Użytkownik

11 stycznia 2019, o 12:18

Zemdlałam w sylwestra. Raczej nie z nerwicowych kwestii, bo nie w stresie, ale po prostu zemdlałam. Czasem mi się to zdarzało w życiu, ostatnio 5 lat temu. EKG dobre, niby za mało potasu... Ogólnie raczej nie powinnam się nakręcać. Ale jednak od tego momentu jestem taka jakaś niepewna. Boję się że znowu się zacznę nakręcać, już czuję jakiś ucisk, ciężej mi się oddycha... A jeszcze w ten weekend zjazd na studiach... Czy nie zemdleje znów? Czy to nie coś poważnego? Boje się śmierci :( jak tu się nie nakręcać?
Awatar użytkownika
jestemjakajestem
Odważny i aktywny forumowicz

11 stycznia 2019, o 12:44

No hejj ale zemdlalas całkowicie ze straciłaś przytomnosc czy zaslablas bo to wielka różnica 😘
Awatar użytkownika
Nipo
Dyżurny na forum Odważny VIP

11 stycznia 2019, o 13:09

madlen pisze:
11 stycznia 2019, o 12:18
Zemdlałam w sylwestra. Raczej nie z nerwicowych kwestii, bo nie w stresie, ale po prostu zemdlałam. Czasem mi się to zdarzało w życiu, ostatnio 5 lat temu. EKG dobre, niby za mało potasu... Ogólnie raczej nie powinnam się nakręcać. Ale jednak od tego momentu jestem taka jakaś niepewna. Boję się że znowu się zacznę nakręcać, już czuję jakiś ucisk, ciężej mi się oddycha... A jeszcze w ten weekend zjazd na studiach... Czy nie zemdleje znów? Czy to nie coś poważnego? Boje się śmierci :( jak tu się nie nakręcać?
To się nie nakręcaj bo mi się zaczęła od nakręcanie się na omdlenie nerwica.Omdlalem i później zaczęła się ta cała spirala,maszyna ruszyła.Ja właśnie tez jakos 5 lat temu zemdlałem.Wyluzuj każdemu może się to zdarzyć ;)
menago49

11 stycznia 2019, o 13:39

Może coś z ciśnieniem, może w pomieszczeniu było gorąco.To są normalne sprawy ludzkie.Nie ma co się nakręca że coś poważnego że zdrowiem.
Awatar użytkownika
madlen

11 stycznia 2019, o 16:24

To znaczy ja już nerwice miałam od 2012 około, ale od pewnego czasu super sobie radziłam, akceptowałam, i żyłam można powiedzieć pełnią życia. Staram się nie nakręcać, ale już mi sie myśli egzystencjalne pojawiły :P już o śmierci myślę przez to że się jej boję... Nie wiem czy podziała moja wcześniejsza metoda na nerwicę - żeby się wkręcić w życie i bardziej skupić się na kontaktach z ludźmi itd, ale też dać sobie troche czasu... (bo na mnie to jakoś działało zawsze). Boję się jakoś...
Awatar użytkownika
madlen

11 stycznia 2019, o 16:26

jestemjakajestem pisze:
11 stycznia 2019, o 12:44
No hejj ale zemdlalas całkowicie ze straciłaś przytomnosc czy zaslablas bo to wielka różnica 😘
akurat tak "nienerwicowo", tzn po prostu nie byłam zestresowana, tylko fizjologicznie straciłam przytomność na chwilę. Takie klasyczne omdlenie, jakie miewałam od okresu dojrzewania co jakiś czas.
Awatar użytkownika
madlen

11 stycznia 2019, o 16:27

Bardziej teraz się obawiam tych egzystencjalnycj myśli i że nie będę umiała normalnie cieszyć się życiem
era49
Odważny i aktywny forumowicz

3 lutego 2019, o 16:48

Od siebie polecam wam uważać na ćwiczenia siłowe. Od zawsze bałam się omdlenia i niestety okazuje sie ze hormony podczas tego moga to powodować. Sama się przekonałam przez ci nerwica mi się nasilala. Potem odradzam nie łączyć antydepresantow z alkoholemni to jakimkolwiek! Ale to zostawię juz dla siebie.
ODPOWIEDZ