Do psychiatry trafiłam z prośba o doraźne leki na sytuacje lękowe z którymi sobie nie mogłam poradzić. Głównie były to lęki przed spotkaniem się z osobami których nie lubię (long story short) dostałam hydro i xanax 0,25 i dodatkowo setaloft 50

Musisz przetrwać ten etap. Zazwyczaj trwa to 10-14 dni. Później będzie znaczna ulga:)Aasowinska pisze: ↑4 sierpnia 2022, o 19:46Czy uporałas się z swoim samopoczuciem już ?Ile trwało to dziwne samopoczucie?Napisz coś więcej proszę bo jestem w takiej samej sytuacji.
Wszystkie te objawy bedziesz mieć tak długo jak długo bedziesz się na nich skupiać i je przeżywać. Twoj mózg jest przemęczony dlatego daje takie objawy, jak odpuscisz to mózg wejdzie w fazę regeneracji i z czasem wszystko przejdzie. A co do leków to one nie leczą tylko one służa no niwelowania objawow i żeby człowiekowi było łatwiej przyswajać wiedzę na temat nerwicy. Zasięganie wiedzy plus leki jako wspomagacz to dobre rozwiązanie ale jeśli liczysz na same leki to nic ci to nie da pozdrawiamAasowinska pisze: ↑5 sierpnia 2022, o 18:54I czy ja sobie wymyślam czy faktycznie mogę mieć takie uczucie jak za szybą ?Mam ochotę się popłakać ale jakby nie mogę ...mega dziwneNapiszcie proszę ile po odstawieniu te emocje wrócą .
Aha i jeszcze bym zapomniał... Uczucie bycia za szybą to jest DEREALIZACJA czyli mózg cie odcioł i jest to ogromny dowod na to że jest przemęczony. Przemęczenie mózgu = Derealizacja, depersonalizacja i niemartw sie to ci nie zostanie na zawsze, pod warunkiem że nie bedziesz na to zwracac uwagi i tego nie przeżywaćAasowinska pisze: ↑5 sierpnia 2022, o 18:54I czy ja sobie wymyślam czy faktycznie mogę mieć takie uczucie jak za szybą ?Mam ochotę się popłakać ale jakby nie mogę ...mega dziwneNapiszcie proszę ile po odstawieniu te emocje wrócą .