Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Objawy neurologiczne

Artykuły o możliwych objawach, przyczynach nerwic, depresji, lęku i ogólnie zaburzeń emocjonalnych.
Regulamin forum
Uwaga! Attention! Achtung! 注意广告!
Ten dział poświęcony jest materiałom forumowym, służą one "do odczytu" czyli nabywania informacji i ewentualnie komentarza. Nie opisuj tu swojej historii, objawów i nie zadawaj pytań o zaburzenia.
Jeśli masz taką potrzebę przejdź na stronę główną forum - Kliknij - do sekcji FORUM DYSKUSYJNE, tam masz dostępnych wiele działów do rozmów, pytań itp.
ODPOWIEDZ
Nerwena
Nowy Użytkownik

3 lutego 2025, o 21:20

Witajcie,
Jestem tu nowa , szukam pomocy , bo jeszcze trochę i oszaleję.
To że mam nerwicę to wiem, napady paniki też.
Jednak ciągle mam wrażenie że jednak jestem chora a nie że to "tylko" nerwica.
Tak jak pewnie dużo z Was mam pokaźną teczkę z badaniami i niezliczona ilość wizyt u lekarzy za mną.

Proszę napiszcie jak to u Was z tymi objawami somatycznymi bo ja już jestem po 6 neurologu i badaniach Rezonansu - wszystko ok. Niemniej moje objawy są tak uporczywe i stale że zaczynam wątpić. Nie odpuszczają , są codziennie - nawet gdy jestem wyciszona.
Od mc nie dają mi spokoju ....
Ciągle drganie mięśni w środku - nie że drży mi np ręka - tylko drży mi pojedynczy mięsień i tak na całym ciele już w nodze już w brzuchu , na plecach ramionach itd. Najgorzej jak chwilę usiądę lub położę się. Nie mam skurczów mięśni tylko to drganie .
Drętwieją mi powieki i twarz, ciągle ściska mi szyję jakby mi ktoś trzymał w środku ręką .
Opadam już z sił . Przez chwilę brałam sympramol ale jeszcze mocniej odczuwałam te drgania. Całkowicie dezorganizuje to moję życie i prywatne i zawodowe.
Przeraża mnie to bo już sobie wbiłam do głowy ciężkie choroby.
Pomóżcie
Ewula22
Zarejestrowany Użytkownik

4 lutego 2025, o 07:09

Nerwena pisze:
3 lutego 2025, o 21:20
Witajcie,
Jestem tu nowa , szukam pomocy , bo jeszcze trochę i oszaleję.
To że mam nerwicę to wiem, napady paniki też.
Jednak ciągle mam wrażenie że jednak jestem chora a nie że to "tylko" nerwica.
Tak jak pewnie dużo z Was mam pokaźną teczkę z badaniami i niezliczona ilość wizyt u lekarzy za mną.

Proszę napiszcie jak to u Was z tymi objawami somatycznymi bo ja już jestem po 6 neurologu i badaniach Rezonansu - wszystko ok. Niemniej moje objawy są tak uporczywe i stale że zaczynam wątpić. Nie odpuszczają , są codziennie - nawet gdy jestem wyciszona.
Od mc nie dają mi spokoju ....
Ciągle drganie mięśni w środku - nie że drży mi np ręka - tylko drży mi pojedynczy mięsień i tak na całym ciele już w nodze już w brzuchu , na plecach ramionach itd. Najgorzej jak chwilę usiądę lub położę się. Nie mam skurczów mięśni tylko to drganie .
Drętwieją mi powieki i twarz, ciągle ściska mi szyję jakby mi ktoś trzymał w środku ręką .
Opadam już z sił . Przez chwilę brałam sympramol ale jeszcze mocniej odczuwałam te drgania. Całkowicie dezorganizuje to moję życie i prywatne i zawodowe.
Przeraża mnie to bo już sobie wbiłam do głowy ciężkie choroby.
Pomóżcie
Witaj ja tez borykam sie z takimi drganiami sciskaniem szyji nie stety to sa somaty wiec jezeli badania masz ok to nie ma sie czym martwic to nerwiczka nam dokucza niby jestes wyciszeni ale jednak ona jest i daje znac o sobie
Darkestroad
Nowy Użytkownik

19 kwietnia 2025, o 16:29

Mam to samo tylko, że badań nie robiłam. Bałabym się diagnozy dlatego unikam neurologa. Drgania mięśni, drętwienia, mrowienia, wrażenie słabszej siły mięśniowej. Oczywiście im bardziej się na tym skupiam tym mocniej to czuję. Jak był moment, że bolał mnie żołądek to cała uwaga skupiła się na brzuchu, o tych neurologicznych objawach trochę zapomniałam i wtedy byłam pewna że to psychosomat. Potem wróciło ze zdwojoną siłą i teraz już takiej pewności nie mam :(
ODPOWIEDZ