Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nierówne źrenice

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Sailor.Jupiter
Zarejestrowany Użytkownik

28 lipca 2023, o 13:13

Cześć,z nerwica zmagam się od wielu lat.
Byly byly okresy remisji,kiedy nawet kilka lat czułam się zupełnie dobrze.Jednak od ok roku borykam się ze starymi i nowymi objawami.
Różne badania odswiezylam,porobiłam nowe.
Od paru mcy widze u siebie nierówne źrenice.
Dwóch okulistów w tym czasie oczy badało kontrolnie i nic nie zauważyli,dno oka w porządku.Mam jakieś przewlekłe zapalenie spojówek alergiczne/może nużeniec .
Neurologicznie ok.Mam jeszcze kontrolne MR mozgu za miesiąc (robiłam rok temu i jakas pozapalna torbielka mała wyszła.w kości skroniowej do obserwacji,podobno się zdarza ale nie daje objawow żadnych).
Nierówne źrenice zauważyłam ok listopada/pazdziernika 2022 ale moze były i wcześniej.na zdjęciach nie mogę się dopatrzec.
Czy ktoś z Was ma taki objaw/problem?
Czy przy nerwicy może być jedną źrenice większą?najb widać to w sztucznym oświetleniu wieczorami albo gdy jestem zmęczona.
W słońcu obie raczej są równej wielkości malutkie.jak.swiece latarka w oczy to obie się zwężają raczej podobnie.w sensie reagują na światło.Nie wiem która jest prawidłowa,czy ta szerszą czy węższa 😉od zawsze słońce mnie mocno raziło to oczy,pobolewaja gałki.oczne ale wszyscy mówili zawsze że to nerwica,często mam oczy suche i pieka.
Jednak te źrenice mni.martwia...mam wrażenie że teraz ta różnica jest większa.niz.jakis.czas temu.a może dopiero to zauważam.
Niech ktoś mi powie że dlugotrwaly stres w sensie nerwica może.wywolywac taki objaw bez związku z wiadomo czym 🤪
Sailor.Jupiter

3 sierpnia 2023, o 22:01

Noszę okulary sporadycznie do tv i samochodu.
Mam b.niewielka wadę -0,5 i lekki astygmatyzm.
No najb widoczna różnica w wielkości źrenic jest w świetle sztucznym i półmroku,czyli na wieczór.
Wygląda to trochę przerażająco momentami.ale w pelntm słońcu lub ogólnie w dzień obie zrenice są małe.
🤷🏻‍♀️
Werolais
Nowy Użytkownik

10 czerwca 2024, o 23:05

Hej jak tam u Ciebie dalej potoczył się problem? Coś zostało zweryfikowane? U mnie to samo, ale narazie krótko od 3 msc, szukam już wszędzie pomocy :(
Nonononono
Nowy Użytkownik

13 czerwca 2024, o 16:32

A nie bierzecie przypadkiem SSRI? Ja przy wejściu na leki ok. 5 lat temu miałam nierówne źrenice.
kuleczk4
Nowy Użytkownik

25 lipca 2024, o 08:33

Nonononono pisze:
A nie bierzecie przypadkiem SSRI? Ja przy wejściu na leki ok. 5 lat temu miałam nierówne źrenice.
Ja właśnie biorę SSRI ponad tydzień i zauważyłam wczoraj, że są nierówne. Strasznie mnie to przestraszyło, że mam „coś” w głowie… czyli może się tak zdarzyć po lekach?
freaky man

25 lipca 2024, o 11:19

kuleczk4 pisze:
25 lipca 2024, o 08:33
Nonononono pisze:
Ja właśnie biorę SSRI ponad tydzień i zauważyłam wczoraj, że są nierówne. Strasznie mnie to przestraszyło, że mam „coś” w głowie… czyli może się tak zdarzyć po lekach?
Tak, może się tak zdarzyć, również to miałem.

Can someone tell me I'm not going crazy? ;stop
The thoughts in my head make me hate me 'niemoge
Maybe I'm too far from saving :(:
ODPOWIEDZ