Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Ciągły niepokój i zdenerowanie

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
paw1
Zarejestrowany Użytkownik

1 kwietnia 2021, o 16:43

Witam, czy miał ktoś może takie objawy jak napisze poniżej : ?
- budzę się z zdenerwowany i czuje taki niepokój przez cały dzień
- ciężko jest mi się skupić na jednej konkretnej rzeczy, w międzyczasie muszę robić parę innych rzeczy naraz - bo mi szkoda czasu.
- ciężko jest mi sie zrelaksować - cały czas muszę coś robić
- mam zawroty głowy i problemy z koordynacją - jakbym miał się zaraz przewrócić

Od ponad pół roku biore asertin w dawce 50mg większe dawki powodowały u mnie zawroty głowy. 3 tygodnie temu zacząłem psychoterapie.
Jak sobie z tym radzić i czy ewentualnie może jest jakiś lek typowo na takie problemy - żeby się wyluzować i uspokoić.
Z góry dzięki za odpowiedzi ;)
19logitech92
Zarejestrowany Użytkownik

9 kwietnia 2021, o 16:41

Ja mam stosunkowo często ostatnio niepokój. Rośnie jak się na nim skupiam. Standardowo. Ogólnie powiem tak można z tego wyjść na dłużej, ale potrzeba czasu. Oglądaj filmiki od administratorów. Czytaj ich porady i edukuj się na temat nerwicy. Poszukaj dobrych książek na ten temat. Mi na około 2 lata nerwica praktycznie odpusila i tutaj mam nadzieję, że jak mogą to być dwa lata to może to być też 5, 10 i więcej lat. Nie jest z nami na zawsze.
ODPOWIEDZ