Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Niedotlenienie?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sylwia M.
Zarejestrowany Użytkownik

4 października 2017, o 18:49

Witam,
No jakby tego było mało doszły mi zawroty głowy, uderzenia ciśnienia przy szybkim wstawaniu albo dwa szybkie bicie serca jak się położę albo pochyle. Do tego uczucie jakby mi mózg odcinalo na parę sekund i w tym czasie ucisk w klatce piersiowej... Czytałam że to objawy niedotlenienia mózgu... Chyba czeka mnie neurolog...
Twoje ciało zawsze słucha Twoich myśli.
Awatar użytkownika
Halka
Odważny i aktywny forumowicz

4 października 2017, o 19:16

;witajka somatyka , nerwica ? Jeśli nerwica to nie od niedotlenienia tylko typowy objaw. Dużo osób to ma , typowe. Mi od roku kreci sie w głowie coś tam prubuje uczyć jak dać sygnał do podświadomości jak krecić tym poswojemu , są ćwiczenia . Napoczątek sprubuj tym sama pokrecić , pobujać , zaobserwuj co sie stym dzieje . Są opisane też przez Divin ćwiczenia bujaki. Niemoge linku wstawić pisze z telefonu. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sylwia M.

4 października 2017, o 19:24

Dziękuję za odpowiedź, takie "odcinania" to też typowy objaw?
Awatar użytkownika
Halka

4 października 2017, o 19:38

Też to mam, od spiecia , ja jestem spieta na maxa , dopiero teraz to zaóważam , wiem że to dlatego tak mi fiksuje wszystko. Spiecia generują lęk , lęk powoduje spiecia. I kółeczko jak ta lala zamkniete
Awatar użytkownika
Sylwia M.

4 października 2017, o 19:59

Trochę mnie uspokoilas... Więc może nie dostanę udaru... Kur... Tyle czasu nie zagladnelam w Google i dziś się złamałam :/
Awatar użytkownika
Halka

4 października 2017, o 22:09

Myśle że logicznie wiesz że niedostaniesz. Wsumie ja chyba też miałam napoczątku różne obawy że wylew zawał udar , nawet niewiem jak że teraz nie nawet jak myśl przeleci to niewiem czy bo akurat na takie umiem niezwracać uwagi. I sama zastanawiam teraz czemu na inne nie. No ale nic nie taki temat . Sama niewiem jak dokońca radzić sobie ztym wrażeniem niedotlenienia i kreciołkami. Ale jak sie ma nerwice 99 ,9% niema szans na udar to tylko somatyczny objaw. Jeśli dłużej by meczył i radzić nieumiała to ćwiczenia na rozluznienie mieśni i spieć i te bujaki , Ja olać nieumiem wiec ćwiczyć prubuje żeby zeszło napiecie.
ODPOWIEDZ