Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Niedobór witaminy z grupy b
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Wiem,że ogromy wpływ mają niedobory witamin z grupy b... Często nawet omyłkowo diagnozowano schizofrenie po czym okazywało się,że występuje duży niedobór witaminy B12 i b6....
Ktoś może podzielić się swoimi doświadczeniami w tym temacie?
Na początku mojej drogi wyszedł duży niedobór B12...
Ktoś może podzielić się swoimi doświadczeniami w tym temacie?
Na początku mojej drogi wyszedł duży niedobór B12...
-
- Administrator
Statystycznie dużą rzadkością jest aby załatanie niedoboru witaminy B likwidował zaburzenie opierające się na analizach, wyczuleniu, mechanizmie lękowym itd. Nie mówię jednak, że jest to nieprawdopodobne ale biorąc pod uwagę, że nerwę masz dłuższy czas a poziomy tej witaminy są dość zmienne to nie liczyłbym, że suplementacja zmieni teraz nagle wszystko.
Natomiast zawsze możesz się powtórnie przebadać i po prostu przyjąć przez określony czas witaminę dobrej jakości i zobaczysz sama. Jeśli masz niedobory to zawsze warto się temu przyjrzeć.
Nie jest to jakiś duży kłopot aby to zrobić.
Natomiast zawsze możesz się powtórnie przebadać i po prostu przyjąć przez określony czas witaminę dobrej jakości i zobaczysz sama. Jeśli masz niedobory to zawsze warto się temu przyjrzeć.

Nie jest to jakiś duży kłopot aby to zrobić.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
- Sine
- Odburzony i pomocny użytkownik
Ka się podzielę doświadczeniem w tym temacie
otóż jak byłam w głębokiej d...e w zaburzeniu to suplementowalam się wszystkimi wimatminami z osobna w tym tez b-kompleks oczywiście więcej niż jest napisane na opakowaniu, żeby szybciej niedobory przyjąć i pozbyć się nerwy. Różne zioła na nerwice tez piłam (waleriana, dziurawiec itp) i co? I nic
jak nerwa była jak była. Tak jak Wiktor pisze- to nie załatwi problemu, który jest w głowie.

Możesz mieć albo wymówki albo rozwiązania, ale nie możesz mieć ich obu naraz.
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Nie załatwi ale napewno moze pomoc. Duze dawki samej witaminy b3 (niacyna) na mnie wplywaja nie najgorzej. Jak ktos ma duze leki to polecam i kompleks i osobno sama suplementacja witamina b3
-
mi suplementy ewidentnie pomogly na objawy psychosomatyczne. dodaly siły fizycznej i czuje ze mocniej stąpam po ziemi. mam nadzieje ze jakosc snu tez mi poprawią. i ogolnie zdolnosc do odpoczynku.
Mistrz 2021 (L)
-
Witam może ktoś stosuje/stosował w ciągu trwania nerwicy witaminy b6 i b12? Bo od dziś biorę i czy może chociaz to w 1 procencie pomóc ? Lekko reguluje poziom stresu ?
Pozdrawiam 

-
ja bralem b kompleks i odczulem chyba tylko mniej zmeczenia fizycznego.Gacek12345 pisze: ↑10 kwietnia 2020, o 20:50Witam może ktoś stosuje/stosował w ciągu trwania nerwicy witaminy b6 i b12? Bo od dziś biorę i czy może chociaz to w 1 procencie pomóc ? Lekko reguluje poziom stresu ?Pozdrawiam
![]()
Mistrz 2021 (L)
-
-
-
-