Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nie wiem kim jestem

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
nadzieja1234
Zarejestrowany Użytkownik

26 marca 2020, o 13:59

Hej, mam pytanie a może bardziej chce się wyżalić bo ręce mi opadają już, pracuje nad tym prawie rok bardzo się staram, robię co w mojej mocy, ale nie mogę się przełamać w pełni ... kiedy myśle o sobie to nie wiem kim ja jestem i co ja tu robię i czuje ból życia wtedy, jakbym się totalnie męczyła ze sobą w całym istnieniu bo nie czuje potrzeby tego i nie wiem kim albo czym ja w tym wszystkim jestem, chce mi się wtedy płakać, staram się nie skupiać ale to mnie wciąga w siebie bo nie umiem znaleść miejsca dla siebie bo każda czynność nie ma sensu i sprawia mi ciężkość bycia :( nie wiem jak przerwać to koło a bardzo bym chciała, oddałabym wiele żeby moc się przełamać bardziej
Życie jest darem i to od nas zależy jak je poprowadzimy
Ruda123

26 marca 2020, o 21:20

Oj my chyba musimy iść ramię w ramię! Głowa do góry - mam to samo!
Przy tym inne objawy wydają się śmieszne :)
Awatar użytkownika
dankan
Odburzony i pomocny użytkownik

27 marca 2020, o 00:11

Tylko, że to są objawy, o tym warto sobie przypominać kiedy nie wiesz i nie czujesz kim jesteś, bo to jest objaw i tak się czuć w dd będziesz.
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014

spis-tresci-autorami-t4728.html
mickey27
Odważny i aktywny forumowicz

27 marca 2020, o 01:43

miałem ten objawy, czytałaś może historię wiktora o dd? moja-historia-derealizacji-i-depersonal ... t3937.html bardzo polecam przeczytac i to jakie on mial objawy. mnie na poczatku mocno nakierowal
Ruda123

27 marca 2020, o 12:52

Ja czytałam wiele razy.. dużo daję, motywuje. Ostatnio zrobiłam listę objawów które miałam, a których nie mam już, bo je przepracowałam, olałam. Jest ogromna. Męczy mnie to co koleżankę wyżej. Ciężko mi po prostu żyć gdy czuję że jestem tylko głosem w tej głowie. Ciężko zająć się czymś innym. Nie boje się że zwariowałam, umrę czy cokolwiek. Po prostu ciężko nie skupiać się na tym. Wiem że nikt za mnie nic z tym nie zrobi, że to kwestia akceptacji i czasu. Ale po prostu jak żyć
Ewellla

6 kwietnia 2020, o 10:40

Boisz się, że nie minie i tak będzie to taki sam strach jak zwariowanie czy umieranie. Warto sobie to uświadomić bo nerwica bardzo się tego w którymś momencie uczepia. Dlatego akceptacja, że jest teraz jak jest to bardzo ważna nasza broń na ten strach i niechęć do tego jak się czuję. U mnie z tym objawem obcości samej siebie jest tak, że teraz jest tylko momentami. Czuję to oczywiście wtedy ale nie rozprasza już tak mojej uwagi. Będzie dobrze dziewczyny! ;sss
ODPOWIEDZ