Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica a problemy z żołądkiem - zgaga - mdłości itp
- znerwicowana85
- Zarejestrowany Użytkownik
-
Mam dokładnie to samo!znerwicowana85 pisze: ↑30 stycznia 2019, o 21:15Ja czasem! Nie wiem z czego to wynika, ale mam takie tez poczucie , ze jem jakies dobre jedzonko a kogos nie stac![]()
-
Tak to jest jedni zajadają inni odwrotnie. Ja to też miałam problemy z jedzeniem przez nerwicę . Mam Ibs i też pod wpływem silnego stresu a to zgagi upierdliwe,a to jelita świrowały, biegunki, zaparcia. Misz masz normalnie 

What if I fall?
Oh,my darling,
What if you fly?
-
Dokładnie u mnie to samo nawet wymioty.
Przy tym wszystkim waga poleciała ostro w dół i każdy mówi, jaka jesteś chuda a mnie szlag trafia.
-
Ja to samo zjechałam do 50 kg przy wzroście 172. W domu na mnie suchar mówią. Też z rodziny ci co dawno mnie nie widzieli to myślą,że mi jeść nie dają :-/ a to pytania kiedy przytyję. Jest to dla mnie czasami frustrujące,że wyglądam jak wieszak...
What if I fall?
Oh,my darling,
What if you fly?
-
To tak samo jak u mnie, wypisz wymaluj.
Ja przy 170cm schudłam do 47kg. Teraz już trochę przytylam, ale i tak jeszcze mi kg brakuje.
-
No to widzisz nie jesteśmy same z tym problemem. Kiedyś jak mi się dopiero to zaczęło wszystko to myślałam,że jestem kurde jakimś wariatem do kwadratu i myślałam,że się wykończe przez te zgagi np które miałam w nocy że spać nie mogłam bo tak paliło w przełyku 

What if I fall?
Oh,my darling,
What if you fly?
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
To nie masz czego się bać.Po prostu żołądek odbija treść i układa sie.
Ja mam tak od lat.I nie przejmuje się.Nawet jak czuję że mi ciężko to sama wywołuje beknięcie żeby mi ulżyło i tak jest.
Jak będziesz się nawet tym nękaniem stresować to do niczego.Normalna sprawa
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
✌
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
-
Twierdzisz, że zgaga i odbijanie, to nic groźnego?Iwona29 pisze: ↑9 lutego 2019, o 07:54To nie masz czego się bać.Po prostu żołądek odbija treść i układa sie.
Ja mam tak od lat.I nie przejmuje się.Nawet jak czuję że mi ciężko to sama wywołuje beknięcie żeby mi ulżyło i tak jest.
Jak będziesz się nawet tym nękaniem stresować to do niczego.Normalna sprawa

-
Mając to lat kilkanaście to nie nie.Gastro 2 robiłam bo panika że coś mam w zoladku.Czesto odbijało,nękało sie.Przelewalo i ogólnie ból zoladka.Jesc nieraz nie mogę ale nauczyłam się jak żyć z tym i już mi tak nie przeszkadza.Wiem że nerwy wpływają na żołądek.lens pisze: ↑9 lutego 2019, o 08:29Twierdzisz, że zgaga i odbijanie, to nic groźnego?Iwona29 pisze: ↑9 lutego 2019, o 07:54To nie masz czego się bać.Po prostu żołądek odbija treść i układa sie.
Jak będziesz się nawet tym nękaniem stresować to do niczego.Normalna sprawa![]()
Jak nie Ty to kto.
✌
Jak nie Ty to kto.
-
Iwona ale nikt w rodzinie tak nie ma, mój mąż się złości ,bo myśli ,że jemu na złość bekam
Lepiej jest tylko jak biorę ipp, ale nie chcę tak brać ciągle.Jakoś tak już przyzwyczaiłam się do tych zgag i tak mnie nie stresowały ,ale teraz znowu zaczęłam się martwić ,bo nie robiłam gastro.Lens może być i coś grożnego, przeważnie to refluks i stres tu może tylko zaszkodzić

-
Jak jest refluks a ja mam to mamy te zgagi i bóle bo też śluzówka jest podniszczona.Niby IPP są dobre ale nie do końca.ewagos pisze: ↑9 lutego 2019, o 08:41Iwona ale nikt w rodzinie tak nie ma, mój mąż się złości ,bo myśli ,że jemu na złość bekamLepiej jest tylko jak biorę ipp, ale nie chcę tak brać ciągle.Jakoś tak już przyzwyczaiłam się do tych zgag i tak mnie nie stresowały ,ale teraz znowu zaczęłam się martwić ,bo nie robiłam gastro.Lens może być i coś grożnego, przeważnie to refluks i stres tu może tylko zaszkodzić
Tak zbierałam się sprawdzić czy mam zakwaszony dobrze żołądek czy może brak mu kwasu i dlatego z trawieniem są problemy.
Kiedyś Zięby słuchałam i po prostu się już zdezorientowalam.Robie tak jak czuję się dobrze.Nie jjem aby na noc pizzy czy tego typu jadła i jest ok.Jak mam więcej stresu to i kanapka mi zaszkodzi z wędlina i danie z filetem i ryżem bo smażona piers.
Potem pojjem wafli ryżowych i przechodzi na tej Ala diecie
Jak nie Ty to kto.
✌
Jak nie Ty to kto.