Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica a oczy - czy jest związek?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Chciałbym zapytać czy czy ktoś z Was podczas swojej nerwicy ma jakieś problemy z oczami? Ja mam od ok 2 miesiącu uczucie jakiegoś dziwnego przeszywania w głowie, które swoje źródło ma w oczach. Często mam też szklane i przekrwione oczy.
2 niezależnych okulistów przebadało mnie dokładnie i obaj stwierdzili że z oczami wszystko OK. Zacząłem również regularnie badać ciśnienie w oczach okazuje się ze mam duże skoki w jednym oku 26 a w drugim 14 a na drugi dzień odwrotnie czyli w tym co było 26 mam 15 a w drugim 24. Okulista widząc takie wahania był zdziwiony takimi wahaniami. Logika podpowiada ze to objaw nerwicy ale szukając w internecie nie znalazłem aby ktoś mia podobne objawy a nie chciałbym czegoś zaniedbać obwiniając o wszystko nerwicę.
Będę wdzięczny za Wasze doświadczenia w temacie.
2 niezależnych okulistów przebadało mnie dokładnie i obaj stwierdzili że z oczami wszystko OK. Zacząłem również regularnie badać ciśnienie w oczach okazuje się ze mam duże skoki w jednym oku 26 a w drugim 14 a na drugi dzień odwrotnie czyli w tym co było 26 mam 15 a w drugim 24. Okulista widząc takie wahania był zdziwiony takimi wahaniami. Logika podpowiada ze to objaw nerwicy ale szukając w internecie nie znalazłem aby ktoś mia podobne objawy a nie chciałbym czegoś zaniedbać obwiniając o wszystko nerwicę.
Będę wdzięczny za Wasze doświadczenia w temacie.
-
Czy ten ból to taki ból trochę jakby kłujący od tyłu gałki ocznej?
Bylem juz samobojca, mordercą, schizofrenikiem, chadowcem, gejem, ksiedzem, utracilem sens swojego zycia, mialem raka w tylku I w mozgu, nie kochalem swojej dziewczyny I ona nie kochala mnie, potrzebowalem akceptacji, a teraz mam to wszystko w dupie. :)
-
Ja w jeden dzień miałem w P 26 w L 14 a w drugi dzień w P 19 a w L 24. Okulista widząc to zgłupiał - pierwszy raz widział takie wahania, podejrzewał że aparat się popsuł. A masz jakieś krople na obniżenie ciśnienia? nie chciałbym doprowadzić do jakiegoś uszkodzenia nerwu.
-
- Zbanowany
wiesz co, miałem difadol przepisany na tydzien. Miałeś badania dna oka? ja miałem. Ogólnie to dostałem skierowanie na perymetrie o podejrzenie jaskry przez to ciśnienie AAALE to wina nerwicy a nie jaskry.
"Człowiek to taka maszyna, która potrafi znieść wszystko"
-
Tak miałem badanie dna oka i wiele innych, wczoraj chyba nawet ta perymetrię jeśli się nie mylę, byto to jakieś badanie jaskrowe które miało sprawdzić stan nerwu wzrokowego. Wyszło w prawym oku 100% normy a w lewym 93% normy.
-
- Zbanowany
ja juz olałem to badanie na jaskre. Skoro nerwica to nerwica
stary szkoda zachodu na badania. Miałem TK głowy MR głowy RTG kręgosłupa szyjnego, morfologie z 4x , pasożyty, neurolog, okulista, laryngolog. Wszystko sprawne
a z tymi oczami jak miałem tak mam. Też masz wrażenie jakbyś miał zeza dostać?

"Człowiek to taka maszyna, która potrafi znieść wszystko"