Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica/nerwica serca objawy somatyczne

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Szczotka1996
Nowy Użytkownik

18 lipca 2024, o 17:16

Witam państwa.
Piszę to z nadzieją ze ktośs juz z tego wyszedl i bedzie potrafił pomóc.
Od 1.5 roku borykam sie z nerwicą serca. Niestety dopiero pół roku temu uswiadomilem sobie swoją chorobę. Wczesniej bylem pewien ze mam chore serce. Jednak po wykonaniu prawie wszystkich mozliwych badan okazalo sie ze to objawy somatyczne. Jednak do psychiatry skierowalem sie dopiero 2 miesiace temu i od tej pory przyjmuje leki : trittico cr 75mg oraz asentra 50mg( oczywiscie zaczynajac od 25mg trittico i asentra 25). Moj stan poprawil sie znacznie. Nie mam juz paralizujacego strachu przed pracą czy wyjsciem do sklepu, zniknely zimne poty na widok kierowniczki. Jednak objawy somatyczne nie ustępują mimo terapii psychologicznej o leków. Nadal bicie serca jest dla mnie dokuczliwe i czuje puls w calym ciele( np w palcach a nawet w uszach). Mysle ze po 2 miesiach jesli mialybu te leki pomoc to by pomogly. Nie wiem o jakie inne leki poprosic psychiatrę. Czy jest tu ktos kto mial taki przypadek z sercem? Blagam o pomoc bo mecze sie juz dwa lata. To bivie serca utrudnia mi zycie tal ze prawie z niego nie korzystam a mam 27 lat ://///
freaky man
Zarejestrowany Użytkownik

18 lipca 2024, o 18:15

Szczotka1996 pisze:
18 lipca 2024, o 17:16
Witam państwa.
Piszę to z nadzieją ze ktośs juz z tego wyszedl i bedzie potrafił pomóc.
Od 1.5 roku borykam sie z nerwicą serca. Niestety dopiero pół roku temu uswiadomilem sobie swoją chorobę. Wczesniej bylem pewien ze mam chore serce. Jednak po wykonaniu prawie wszystkich mozliwych badan okazalo sie ze to objawy somatyczne. Jednak do psychiatry skierowalem sie dopiero 2 miesiace temu i od tej pory przyjmuje leki : trittico cr 75mg oraz asentra 50mg( oczywiscie zaczynajac od 25mg trittico i asentra 25). Moj stan poprawil sie znacznie. Nie mam juz paralizujacego strachu przed pracą czy wyjsciem do sklepu, zniknely zimne poty na widok kierowniczki. Jednak objawy somatyczne nie ustępują mimo terapii psychologicznej o leków. Nadal bicie serca jest dla mnie dokuczliwe i czuje puls w calym ciele( np w palcach a nawet w uszach). Mysle ze po 2 miesiach jesli mialybu te leki pomoc to by pomogly. Nie wiem o jakie inne leki poprosic psychiatrę. Czy jest tu ktos kto mial taki przypadek z sercem? Blagam o pomoc bo mecze sie juz dwa lata. To bivie serca utrudnia mi zycie tal ze prawie z niego nie korzystam a mam 27 lat ://///
Na objawy nerwicy serca można propranolol.

Can someone tell me I'm not going crazy? ;stop
The thoughts in my head make me hate me 'niemoge
Maybe I'm too far from saving :(:
Awatar użytkownika
moho
Zarejestrowany Użytkownik

18 lipca 2024, o 18:17

Albo coś uspokajającego? Diazepam? Mi pomaga w takich sytuacjach, jakieś latania serca, panika.
Szczotka1996
Nowy Użytkownik

18 lipca 2024, o 19:25

moho pisze:
18 lipca 2024, o 18:17
Albo coś uspokajającego? Diazepam? Mi pomaga w takich sytuacjach, jakieś latania serca, panika.
Propranolol odpada. Bralem i nie pomaga mi totalnie. Jesli chodzi o diazepam, myslalem o relanium i podejrzewam ze mogloby pomoc ze wzgledu na jego uspokajające dzialanie we wszystkich sferach. Natomiast ktory lekarz to przypisze. Psychiatra którą wybralem powiedziala ze absolutnie. Moze znacie kogos gdzie mozna sie umowic online i dostane recepte?
kuleczk4
Nowy Użytkownik

19 lipca 2024, o 09:14

Hej, czytam Wasze wpisy i miałam dosłownie większość objawów. Mam stwierdzone zaburzenia lękowe i jestem
na początku leczenia :(( Ale mam jeszcze pytanie o jeden objaw…bo znów nie wiem czy się zapisywać do neurologa, męczy mnie to strasznie. Czy ktoś z Was nerwicowców odczuwał przy zasypianiu takie przeskoki w głowie? Szarpnięcia? Drgania.. Dodatkowo w karku, z tyłu szyi, takie rozpieranie, ciśnienie... Mam już dość…
ODPOWIEDZ