Jezeli temat powinienem zalozyc w innym dziale, lub jest jakis osobny post to bede prosil Victora o przeniesienie by nie robic bałaganu.
Otoz od czasu kiedy bawie sie z nerwica i DD mam wrazenie, ze zyloby mi sie duzo lepiej, nawet z reszta objawow gdyby nie ten jeden - NAGŁA SENNOSC.
Tak wiec nie zaprzecze, ze sennosc towarzyszy mi przez caly czas od 4 miesiecy, nawet dziwilem sie jak niektorzy pisali, ze Oni cierpia na bezsennosc lub sa az za bardzo pobudzeni. Aczkolwiek bardziej od samej sennosci irytuja mnie wlasnie ataki takiej wzmozonej, strasznie silnej sennosci, otępienia. Na przykladzie, by lepiej to zobrazowac (sytuacja z dzisiejszego dnia).
Wstalem rano, o dziwo nawet dosc wyspany. Wypilem kawke, poszedlem do kuchni przyrzadzic rodzinie sniadanie. Zjedlismy, wszystko pieknie. Nagle przy zmywaniu jak grom z nieba niewiadomo kiedy spadlo na mnie uczucie takich ciezkich powiek, jakby mialy mi zaraz opasc, a ja mialbym sie zsunac na ziemie. Tu nie chodzi o uczucie omdlewania, bo to w ogole inna bajka. To jest takie uczucie, ze nie bedac w domu polozylbym sie w tym momencie nawet na lawce w parku by choc na chwile przyspac. (choc nigdy jeszcze w tym stanie nie zasnalem - paradoks). To uczucie bardzo dezorganizuje moje zycie. Jak mam gdzies wyjsc na dluzej to zastanawiam sie tylko, kiedy mnie to zlapie i co wtedy. Najgorzej, ze czesto jezdze autem. Ostatnio bylem z rodzina w centrum handlowym na zakupach, nagle poczulem ta sennosc, a za chwile mielismy wsiasc do auta i wracac do domu (ja oczywiscie jako kierowca). Boje sie wtedy, bo czuje sie taki otepiony, jakby wszystko tak wolno do mnie docieralo. No po prostu jak wyrwany ze snu. Czy ktos z Was ma podobnie? Jestem po prostu ciekawy.

Dodam jeszcze, ze to zazwyczaj trwa od powiedzmy kilku minut do godziny maximum. Na pewno nie jest to zaden atak paniki ani nic w tym stylu (przynajmnniej mi sie tak wydaje), bo podczas niego nie mam zadnych problemow z sercem, oddechem, wzmozonym lękiem. Jedynym problemem jest wtedy tylko to otepienie, ospalosc. Nie wiem sam czy to objaw nerwicy czy moze samego DD. Nie mam pojecia!
Pozdrawiam!