Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica - hipochondria, strach przed chorobami

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
mikami
Zarejestrowany Użytkownik

24 stycznia 2023, o 20:59

Dokładnie 😆trzeba jakoś dać radę . Ale nie zmienia to faktu ze cholernie boje się wyników tej rektoskopiii w sobotę 😱😱😱normlanie chyba pójdę tam z telepawkami ze strachu i chłop pomyśli: szajbuska.
MrIncognitoo

24 stycznia 2023, o 21:00

I Mikami jeszcze to " ej coś chyba masz w dupie i tak jakby Cie kłuje" :hehe:
mikami

24 stycznia 2023, o 21:03

Mnie dziś kłuje i nad dupa, jak gdyby kość ogonowa . Sama już nie wiem . I już myśl : może mi coś tam już urosło i naciska na kręgosłup . Stad te bóle… jutro chyba dla relaksu zrobię sobie nasiadówkę z kory dębu . Trochę tyłek odpoczywa wtedy (choć na chwile …)
MrIncognitoo

24 stycznia 2023, o 21:06

Mnie też, mnie też. i kość ogonowa, pośladki, lędźwia. Praktykuj joge, medytacje i ten trening TRE. Jest lepiej.
mikami

24 stycznia 2023, o 21:10

Dobra to i ja od jutra zacznę.
Mnie lędźwia głównie przy schylaniu ale czasem to aż na cała kończynę zapromieniuje, albo i na pachwinę, albo na pośladek . Zależy co maszyna losująca wybierze akurat . Ogonowa boli mnie przy siedzeniu w biurze na fotelu i podczas leżenia na płasko . Porobie jutro jakieś ćwiczenia i może jakoś wytrwam do soboty i chłopina będzie miał dla mnie dobre wieści .
MrIncognitoo

24 stycznia 2023, o 21:15

Chłopina rzuci okiem co tam masz i nic nie znajdzie. Traumy, Stres, emocje, nie maja jak wyjść z ciała dlatego jest tyle objawów. Dlatego wysiłek fizyczny / rozciąganie / joga. Są wskazane pod wieloma względami. Najwazniejsze to zmieniasz środowisko myśli. A to u nas nerwicowców to jest najgorsze. Możemy cały dzień myslec o objawach.
Aleczka23

24 stycznia 2023, o 21:21

Mikami poinformowano cię jak masz przygotować się do badania?
mikami

24 stycznia 2023, o 21:24

Dobra to jutro po pracy biorę się jogę . Zmotywowałes mnie .
Aleczka - dostałam wytyczne. Czwartek piątek dieta miksowana . Piątek wieczorem już wlewka do tylka i druga w sobotę rano. 10: 20 mam badanie . Nie mam pomysłu co do jakiś obiadów miksowanych totalnie . Bo rano to walne jakieś kaszki puddingi i bedzie spoko ale co na obiad to nie wiem ….
Beata1985

24 stycznia 2023, o 21:25

Moi drodzy dołączam do Was z nowym objawem "piekacej dupki", jak mnie zapieklo już chciałam sprawdzać czy czasem nie ma hemoroida ....ale się otrzasnelam i nie zrobiłam tego.....
Już pierwsza myśl by umawiać się do swojego gastrologa bo on pupkibtez bada....ale wytłumaczyłam sobie z że raz do roku wystarczy zrobić przegląd pupy....i przecież przewiało mnie na baletach bo przecież w przeciągu siedziałam....w najgorszym wypadku kupię czopki albo maść.....
Mi nawet już święconą woda nie pomoże🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Boże ja już nawet w pracy nie mogę się skupić😞😞😞
MrIncognitoo

24 stycznia 2023, o 21:59

Naczytałaś się o naszych dupkach to i Ciebie zaczęła boleć :hehe:
Beata1985

24 stycznia 2023, o 22:11

Mam nadzieję że właśnie tylko z tego powodu😉😉😉
nimbus
Gość

25 stycznia 2023, o 09:46

Beata1985 pisze:
24 stycznia 2023, o 10:13
Nimbus
....stłuszczenie wątroby nie oznacza końca
Co innego gdyby to była marskość wątroby
Wprowadź dietę, pij wodę i leki i idź do dobrego gastrologa🙂a będzie dobrze👍👍👍wiem jak się czujesz podłe, ale spróbuj wziąść się w garść....
Ile masz lat? Masz jakieś zajęcia , żeby o tym nie myśleć?
Dzięki za słowa wsparcia. W zasadzie nie wiem co o tym na razie myśleć, bo po prostu mam to stwierdzone i wyniki ale nikt mi nie mówi co dokładnie to oznacza, na ile to jest poważne tylko żeby dalej coś badać.
Widać różnie ludzie chodzą, niektórzy do gastrologa, internisty, poz, albo hepatologa. Mi lekarz powiedział żebym poszedł do lekarza chorób zakaźnych z tym.
Szczerze mówiąc to w ogóle od niedawna(1.5 tygodnia temu w ogóle się zaczęły jakieś objawy) niewiele jem i pije prawie tylko wodę, bo mam jakieś nudności i teraz ciężko mi coś jesć może trochę psychologicznie(jakbym się zaczynał bać jeść w ogóle).
W zasadzie zanim zobaczyłem te rozwalone wyniki parę dni temu to nie czułem się najgorzej gastrologicznie, ale mi się pogorszyło od razu jak się dowiedziałem xd bóle brzucha też mogą być psychosomatyczne często. W zasadzie wydaje mi się że wątroba rzadko boli dopóki nie jest mocno uszkodzona. Ja mam jakieś dziwne bóle po obu stronach brzucha.
26, niby mam, ale ciężko mi się teraz na czymolwiek skupić bo moje myśli krążą wokół różnych objawów. Czasami się czuję osłabiony dość mocno, ale jak niewiele jem ciężko śpię i umieram ze stresu to też zaburza mi objawy.
Niestety chyba nigdy nie potrafiłem się wziąć w garść, a po latach nieudanego leczenia psychiatrycznego jeszcze bardziej się załamałem.
AngieNa

25 stycznia 2023, o 10:56

Heja, jestem Wam winna update - USG piersi czyste, USG tarczycy.... CZYSTE!!!!🤦
Pani doktor była na tyle miła, że przy okazji machnęła tą tarczycę, jeszcze węzły chłonne i ślinianki. Miałam pytać czy może przeleci mi do kompletu jamę brzuszną, ale w porę ugryzłam się w język.
Zasugerowała, że ból może być nerwobólem i przeczulicą skóry.
Także tak...
mikami

25 stycznia 2023, o 11:21

Super ! Wiec proszę już odpuścić węzły 😂 ja mam już coraz większego stresa przed sobotnia rektoskopia . I w głowie już szał : a jak coś znajdzie ? A jak coś będzie nie tak? I już panika level hard …
Nerwy2023

25 stycznia 2023, o 11:30

nimbus pisze:
25 stycznia 2023, o 09:46
Beata1985 pisze:
24 stycznia 2023, o 10:13
Nimbus
....stłuszczenie wątroby nie oznacza końca
Co innego gdyby to była marskość wątroby
Wprowadź dietę, pij wodę i leki i idź do dobrego gastrologa🙂a będzie dobrze👍👍👍wiem jak się czujesz podłe, ale spróbuj wziąść się w garść....
Ile masz lat? Masz jakieś zajęcia , żeby o tym nie myśleć?
Dzięki za słowa wsparcia. W zasadzie nie wiem co o tym na razie myśleć, bo po prostu mam to stwierdzone i wyniki ale nikt mi nie mówi co dokładnie to oznacza, na ile to jest poważne tylko żeby dalej coś badać.
Widać różnie ludzie chodzą, niektórzy do gastrologa, internisty, poz, albo hepatologa. Mi lekarz powiedział żebym poszedł do lekarza chorób zakaźnych z tym.
Szczerze mówiąc to w ogóle od niedawna(1.5 tygodnia temu w ogóle się zaczęły jakieś objawy) niewiele jem i pije prawie tylko wodę, bo mam jakieś nudności i teraz ciężko mi coś jesć może trochę psychologicznie(jakbym się zaczynał bać jeść w ogóle).
W zasadzie zanim zobaczyłem te rozwalone wyniki parę dni temu to nie czułem się najgorzej gastrologicznie, ale mi się pogorszyło od razu jak się dowiedziałem xd bóle brzucha też mogą być psychosomatyczne często. W zasadzie wydaje mi się że wątroba rzadko boli dopóki nie jest mocno uszkodzona. Ja mam jakieś dziwne bóle po obu stronach brzucha.
26, niby mam, ale ciężko mi się teraz na czymolwiek skupić bo moje myśli krążą wokół różnych objawów. Czasami się czuję osłabiony dość mocno, ale jak niewiele jem ciężko śpię i umieram ze stresu to też zaburza mi objawy.
Niestety chyba nigdy nie potrafiłem się wziąć w garść, a po latach nieudanego leczenia psychiatrycznego jeszcze bardziej się załamałem.
Kolego, a powiedz ile masz wzrostu ile ważysz ? Jak się odżywiasz ? Alkohol ?Ja również mam stluszczenie wątroby , próby wątrobowe też podniesione. W zasadzie w ciągu miesiąca po zdrowej ( bardzo :D ) diecie i lekach od internisty wróciły do normy. Polecam też olej z ostropestu Mierzy się nie tylko Alat i Asat ale też stosunek tych wyników. Poza tym trzeba się martwić z tego co wiem ja wynik jest 5 krotnie wyższy. Więc nie ma tragedii. Myślę, że sporo osób w dzisiejszych czasach ma podniesione próby i stluszczenie wątroby. Alkohol, leki, fastfood, nieregularne jedzenie daje znaki 😃 wątroba to organ, który potrafi się odbudować więc do pracy.
ODPOWIEDZ